Magyarország
Újabb vita lesz az EP-ben Magyarországról

Napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január végén az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén - döntött csütörtökön a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája.

A vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejleményekre, a tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel.

A vitára január 30-án vagy 31-én fog sor kerülni.

Judith Sargentini zöldpárti képviselő, a magyar különjelentés összeállítója közölte: a napirendre vételre azért volt szükség, mert "a helyzet napról napra romlik Magyarországon".

"Minden európai állampolgár egyenlő, köztük a magyarok is, azonos jogaik vannak a demokráciához és a jogállamisághoz" - fogalmazott.

"A demokrácia haldoklik Magyarországon, meg kell tennünk mindent, amit lehet, hogy segítsünk életre kelteni és támogassuk a magyarokat autoriter vezetőjük rögeszméivel szemben" - írta Sargentini.

Végezetül pedig fellépésre szólította fel az Európai Unió tagországait az alapszerződés és a közös alapértékek magyarországi megsértése ellen, illetve a magyarok jogaiért. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. JANUÁR 13. [ 11:25 ]

Kedves NBK szerintem nekünk magyaroknak nem kellene agódnunk Franciaország fenmaradásáért.


Nagy Bata Károly
2019. JANUÁR 13. [ 9:49 ]

Szerintem, a hetek óta zajló tüntetések, összecsapások miatt, Franciaországról kellene vitázni az EP brüsszeli ülésén!


MONK
2019. JANUÁR 12. [ 14:50 ]

Hajrá Judith, mindent bele, ugyan is fogy az idő, hogy megmentsd Magyarországot, Utánna viszont kiderül, hogy mennyit ért a munkád, és az is, hogy mekkora szint, és minőségbeli különbség van közötted és Magyarország miniszter elnöke között.


Óbecsei
2019. JANUÁR 11. [ 13:08 ]

"a helyzet napról napra romlik Magyarországon" Ez igaz csak elfelejtették hozzátenni - az ellenzék számára.


istván
2019. JANUÁR 10. [ 16:48 ]

Akkor végre kiderülhet, hogy a 400 túlóra nem a maximum az EU-ban, de tüntetnek ellene, EU-s zászlót lengetve, magasabb béreket követelve, nnnameg Orbán Viktor monnyon le! Ez a demokráciáért aggodalmaskodó elfelejtette megemlíteni, hogy a varnyút lefogták, rátérdeltek a mentelmi jogára ..., meg hogy a Macron ellen is tüntettek néhányan ...


Napjainkban különösen fontos a nemzeti elkötelezettség - hangsúlyozta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az MTI-nek Washingtonban, a magyar nagykövetségen szombat este tartott ünnepi megemlékezés után. Szili Katalin felidézte az 1848-as forradalom és szabadságharc 12 pontját. Úgy fogalmazott: "E követelések...
2019. MÁRCIUS 17.
[ 10:48 ]
A Fidesznek addig éri meg az Európai Néppártban maradni, amíg az nem áll át teljes egészében a bevándorláspártiak oldalára - mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Rogán Antal hangsúlyozta, a kormánypártnak addig kell a néppárton belül...
2019. MÁRCIUS 17.
[ 8:59 ]
Az Európai Néppárt (EPP) szerdán vitatja meg azon tagpártjai kezdeményezését, amelyek a Fidesz kizárását kérték, de egyelőre minden lehetőség nyitva áll - közölte Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője és csúcsjelöltje az európai parlamenti választásokon szombaton Bukarestben, ahol a pártcsalád helyi és regionális...
2019. MÁRCIUS 16.
[ 18:34 ]
Beolvasás folyamatban