Magyarország
Újabb vita lesz az EP-ben Magyarországról

Napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január végén az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén - döntött csütörtökön a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája.

A vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejleményekre, a tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel.

A vitára január 30-án vagy 31-én fog sor kerülni.

Judith Sargentini zöldpárti képviselő, a magyar különjelentés összeállítója közölte: a napirendre vételre azért volt szükség, mert "a helyzet napról napra romlik Magyarországon".

"Minden európai állampolgár egyenlő, köztük a magyarok is, azonos jogaik vannak a demokráciához és a jogállamisághoz" - fogalmazott.

"A demokrácia haldoklik Magyarországon, meg kell tennünk mindent, amit lehet, hogy segítsünk életre kelteni és támogassuk a magyarokat autoriter vezetőjük rögeszméivel szemben" - írta Sargentini.

Végezetül pedig fellépésre szólította fel az Európai Unió tagországait az alapszerződés és a közös alapértékek magyarországi megsértése ellen, illetve a magyarok jogaiért. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. JANUÁR 13. [ 11:25 ]

Kedves NBK szerintem nekünk magyaroknak nem kellene agódnunk Franciaország fenmaradásáért.


Nagy Bata Károly
2019. JANUÁR 13. [ 9:49 ]

Szerintem, a hetek óta zajló tüntetések, összecsapások miatt, Franciaországról kellene vitázni az EP brüsszeli ülésén!


MONK
2019. JANUÁR 12. [ 14:50 ]

Hajrá Judith, mindent bele, ugyan is fogy az idő, hogy megmentsd Magyarországot, Utánna viszont kiderül, hogy mennyit ért a munkád, és az is, hogy mekkora szint, és minőségbeli különbség van közötted és Magyarország miniszter elnöke között.


Óbecsei
2019. JANUÁR 11. [ 13:08 ]

"a helyzet napról napra romlik Magyarországon" Ez igaz csak elfelejtették hozzátenni - az ellenzék számára.


istván
2019. JANUÁR 10. [ 16:48 ]

Akkor végre kiderülhet, hogy a 400 túlóra nem a maximum az EU-ban, de tüntetnek ellene, EU-s zászlót lengetve, magasabb béreket követelve, nnnameg Orbán Viktor monnyon le! Ez a demokráciáért aggodalmaskodó elfelejtette megemlíteni, hogy a varnyút lefogták, rátérdeltek a mentelmi jogára ..., meg hogy a Macron ellen is tüntettek néhányan ...


A közép-európai országoknak a kontinens jövőjéért viselt felelősségéről, az EU új tisztségviselőinek kiválasztási folyamatáról, valamint a soron következő cseh V4-elnökség programjáról is egyeztetett Orbán Viktor magyar, Peter Pellegrini szlovák, Andrej Babiš cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök...
2019. JÚNIUS 13.
[ 15:04 ]
A Hableány sétahajó balesetének újabb áldozatát azonosították - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel a honlapján. A Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszánál szerda késő délután megtalált férfi a május 29-én elsüllyedt hajó utasa volt - írták. A Duna Margit hídi szakaszától a déli...
2019. JÚNIUS 13.
[ 10:29 ]
Befejezték a Dunából kedden kiemelt Hableány sétahajó szemléjét, amelynek során újabb holttest nem került elő - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szerda éjszaka. Azt írták, hogy a nyomozók az ügyészséggel együttműködve, szakértők bevonásával végezték a szemlét. A kutatásban...
2019. JÚNIUS 12.
[ 22:54 ]
Beolvasás folyamatban