Magyarország
Újabb vita lesz az EP-ben Magyarországról

Napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január végén az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén - döntött csütörtökön a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája.

A vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejleményekre, a tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel.

A vitára január 30-án vagy 31-én fog sor kerülni.

Judith Sargentini zöldpárti képviselő, a magyar különjelentés összeállítója közölte: a napirendre vételre azért volt szükség, mert "a helyzet napról napra romlik Magyarországon".

"Minden európai állampolgár egyenlő, köztük a magyarok is, azonos jogaik vannak a demokráciához és a jogállamisághoz" - fogalmazott.

"A demokrácia haldoklik Magyarországon, meg kell tennünk mindent, amit lehet, hogy segítsünk életre kelteni és támogassuk a magyarokat autoriter vezetőjük rögeszméivel szemben" - írta Sargentini.

Végezetül pedig fellépésre szólította fel az Európai Unió tagországait az alapszerződés és a közös alapértékek magyarországi megsértése ellen, illetve a magyarok jogaiért. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. JANUÁR 13. [ 11:25 ]

Kedves NBK szerintem nekünk magyaroknak nem kellene agódnunk Franciaország fenmaradásáért.


Nagy Bata Károly
2019. JANUÁR 13. [ 9:49 ]

Szerintem, a hetek óta zajló tüntetések, összecsapások miatt, Franciaországról kellene vitázni az EP brüsszeli ülésén!


MONK
2019. JANUÁR 12. [ 14:50 ]

Hajrá Judith, mindent bele, ugyan is fogy az idő, hogy megmentsd Magyarországot, Utánna viszont kiderül, hogy mennyit ért a munkád, és az is, hogy mekkora szint, és minőségbeli különbség van közötted és Magyarország miniszter elnöke között.


Óbecsei
2019. JANUÁR 11. [ 13:08 ]

"a helyzet napról napra romlik Magyarországon" Ez igaz csak elfelejtették hozzátenni - az ellenzék számára.


istván
2019. JANUÁR 10. [ 16:48 ]

Akkor végre kiderülhet, hogy a 400 túlóra nem a maximum az EU-ban, de tüntetnek ellene, EU-s zászlót lengetve, magasabb béreket követelve, nnnameg Orbán Viktor monnyon le! Ez a demokráciáért aggodalmaskodó elfelejtette megemlíteni, hogy a varnyút lefogták, rátérdeltek a mentelmi jogára ..., meg hogy a Macron ellen is tüntettek néhányan ...


Kétszázmillió forint értékű ecstasy tablettát és kokaint foglaltak le Óbudán - tájékoztatta a rendőrség hétfőn közleményben az MTI-vel. A nyomozók 2018 végén arról szereztek információt, hogy F. Árpád 46 éves szentendrei lakos Hollandiában kábítószert vásárol, amelyet Magyarországra szállíttat és...
2019. JANUÁR 14.
[ 7:55 ]
Az emlékezés az ismétlődés legjobb ellenszere, és ha tabuk nélkül tudunk beszélni a 20. századról, néhány hibától megóvhatjuk magunkat a jelenben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a málenkij robot évfordulója alkalmából szervezett vasárnapi megemlékezésen Nagymaroson. Rétvári...
2019. JANUÁR 13.
[ 12:46 ]
A jövő zenéjének nevezte a szocialista Ujhelyi István azt, hogy ki csatlakozik egy esetleges közös ellenzéki EP-listához. A politikus szerint a pártok egyelőre csak abban egyeztek meg, hogy közösen kampányolnak. Közben a Magyar Idők arról írt, hogy az ellenzéki egyeztetés egyelőre sikertelennek bizonyult. A Jobbik például el...
2019. JANUÁR 12.
[ 23:52 ]
Beolvasás folyamatban