Magyarország
Az úrvacsora éve lesz 2020 a Magyarországi Evangélikus Egyházban
Betűméret:             

A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) zsinata tematikus évet hirdet: 2020 az úrvacsora éve lesz - közölte MEE kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: nagycsütörtökön a keresztény világ arra emlékezik, hogy Jézus Krisztus tanítványaival úrvacsorai közösséget formált, amikor ezt mondta nekik: "ezt cselekedjétek az én emlékezetemre!"

"Az úrvacsora az egész kereszténység olyan titka, lehetősége és alkalma, ahol a hívők a kenyérben és borban megélhetik a közösséget Jézus Krisztussal és egymással is.

Azt írták: reményük szerint a tematikus év "lélekben megerősíti az evangélikus híveket, továbbá előrevisz az egyház látható egysége felé vezető úton".

Az MEE olyan programokat tervez, "amelyek az egyház belső megerősödését és a széles körben értelmezett emberi közösség építését" szolgálják.

Konferenciák, találkozók, tanítások, előadások akadémiai és gyülekezeti szinten, művészeti alkotások (film, zene, irodalom), pályázatok, továbbá a felekezeti és vallásközi párbeszéd alkalmai egyaránt szerepelnek az egy éven át tartó programsorozatban - olvasható a közleményben.

Hozzátették: az év során szeretnék "szorosabbra fűzni a testvéri közösséget" "katolikus testvéreikkel", akik szintén 2020-ban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust rendezik Budapesten, és "protestáns társaikkal" is, akikkel évszázadok óta közös úton járnak.

Szeretnének tanúskodni "a világ számára a megbékélt különbözőségről és legfőképpen az egyház uráról, Jézus Krisztusról" - tették hozzá. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Március második felében már 6 százalékponttal előzte meg a fideszes Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek rangsorában Vitézy Dávid, aki bő egy hete jelentette be az indulását. Az LMP és több civil szervezet jelöltje jelenleg 22 százalékon áll, míg a kormányszóvivőre a budapestiek 16 százaléka szavazna,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:55 ]
Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén. Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:20 ]
Beolvasás folyamatban