Magyarország
Orbán Viktor: Fontos, hogy ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét

Fontos, hogy a jövőben ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az Európai Unió következő éveit, erről a miniszterelnök beszélt a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Orbán Viktor hangsúlyozta: olyan irányba kell terelni, mely a migráció megállítása mellett, tiszteletben tartja a nemzeteket, kiemeli a keresztény kultúra megőrzésének fontosságát és a tagállamok gazdaságpolitikai függetlenségét.

„Csak olyan dokumentumokat és olyan vezetőket fogunk támogatni, amely egyértelműen hitet tesz a migráció megállítása mellett. Amiből az is következik, hogy a migrációt támogató személyeket mint Soros György, az ő maffiaszerű hálózatát, ezeket az NGO-kat, ezeket vissza kell szorítani, kijjebb kell tolni az európai döntéshozatalból, mert túlságosan nagy befolyást gyakorolnak a brüsszeli bürokratákra, és rajtuk keresztül aztán az európai politikára. Tehát nagyon fontos, hogy olyan dokumentumot fogadjunk el, amiben szerepel a bevándorlás megállapítása” – fogalmazott a kormányfő.

A visegrádi államok érvényesíteni fogják saját szempontjaikat

Nem lényegtelen, de másodlagos kérdésnek nevezte a miniszterelnök, hogy melyik európai pártcsaládhoz tartozik a jövőben a Fidesz. Ezek a csoportosulások is alakulnak.

Nem lehet lecövekelni egyetlen helyre, mert akkor kiszolgáltatnánk magunkat az európai politika változásainak – fogalmazott, hangsúlyozva, a magyar érdekkel összhangban kell helyet foglalnia a pártnak az európai színtéren.

Jelezte: a Fidesznek nincs helye egy olyan közösségben, amelyik bevándorláspártivá válik, elfeledkezik keresztény gyökereiről, nem tiszteli a nemzeteket, a brüsszeli bürokraták foglyává válik.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy az uniós vezetői posztok elosztásánál a visegrádi államok érvényesíteni fogják saját szempontjaikat. Kiemelte: a politikában a fontos dolgoknál az erő számít, ennek alapját pedig az adott állam és érvei súlya adja, e két területen pedig jól áll Közép-Európa.

A családok megerősítése a cél

A költségvetés célja a családok megerősítése, erről is beszélt a miniszterelnök. Hangsúlyozta, ennek előfeltétele a magyar gazdaság védelme.

A kormányfő kiemelte: a Magyarországnál jóval gazdagabb nyugat-európai országok gazdasága lassabban növekszik, ami a magyar növekedést is veszélyezteti, és ezért döntött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervről.

Emlékhelyet állíthatnak a hajókatasztrófa áldozatainak

Orbán Viktor kitért a dunai hajóbalesetre is. Mint fogalmazott, az egész országot megrendítette a katasztrófa.

Kiemelte: a magyar vendégszerető nép, ezért is érintette mélyen az országot a tragédia. A kormányfő köszönetet mondott a mentésben részt vevőknek, akik – mint fogalmazott – minden tiszteletet megérdemelnek.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy később tárgyalni szeretne a dél-koreai vezetéssel arról, hogy egy közös emlékhelyet hozzanak létre a hajókatasztrófa áldozatainak emlékére. (MTI, M1, Kossuth Rádió)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kritikus
2019. JÚNIUS 23. [ 9:22 ]

Érett Ifjú - Hány hódító és téritő jöjjön még ide? Nem volt elég a merényletekből és kamionos gázolásokból? Ez nem homofóbia - ezek nagyon sokkoló tények. 2. a megnevezettek közül hányan akarnak munkát vállalni és dolgozni? Még a nevüket sem hajlandók elárulni, csak a segélyekért állnak sorba.


München
2019. JÚNIUS 19. [ 15:50 ]

Cáfolni? Talán először az Érett Ifjúnak kellett volna valamivel - lehetőleg tényekkel - alátámasztania állításait. Ez lenne a sorrend. Csak nácizni, Goebbelst, diktatúrát stb. kiáltani, s arra várni cáfolatot, nem tisztességes.


Garai László
2019. JÚNIUS 18. [ 21:22 ]

A multinacionális tőkét és a nemzetek főlé magasodó bankszektor pénzeszsákjain üldögélő spekulánsokat nagyon zavarja, ha nem úgy flangálnak egy-egy országban, ahogy a kedvük tartja. Aki nem tár ki előttük minden ajtót, ablakot, az ellensége a (cápák számára) nyitott társadalomnak és világméretű masinériát tartanak fenn az önálló gondolkodás, cselekvés letörésére: folyamatosan szajkóztatják fizetett fajankóikkal hogy ez vagy az a kormány szélsőjobboldali, idegengyűlölő, homofób, náci...stb.


Érett Ifjú
2019. JÚNIUS 18. [ 21:13 ]

Tud cáfolni valamit az általam leirtakból?


olvasó
2019. JÚNIUS 18. [ 20:55 ]

Túlérett ifjú éretlen gondolatokkal. Mi akadályozza meg, hogy Gyurcsányra vagy valamelyik tettestársára szavazzon? Talán a goebbelsi propaganda, az orbáni diktatúra? Érett ifjú úgy jár, mint Orbán ellenzéke, elvakult gyűlöletében addig csikorgatja a fogát, hogy mindet kitöri saját maga, pofon nélkül.


München
2019. JÚNIUS 18. [ 10:47 ]

Így biztosan nem lehetne vitatkozni: ugyanazt a színt nézzük, én kéknek látom, ön pedig vérvörösnek. Még akkor sem tudnánk szót érteni, ha a nyilvánvalóan erős és nyilvánvalóan szándékos túlzásaitól eltekintenénk. Csak azt tanácsolhatom, gondolkodva nézzen, hogy lásson is.


Érett Ifjú
2019. JÚNIUS 17. [ 22:10 ]

2015 - 2018 között 1,7 millió menekült jött az EU-ba, azaz az összlakosság 0,36%-a. Azóta semmi. A magyar kormány szélsőjobboldali politikát képvisel (mondhatnám, göbelszi retorikát - plakátkampány, idegengyűlölet, homofóbia). A miniszterelnök van annyira okos, hogy soha ne nyilatkozzon a Pápáról, de az összes poltronja gyalázkodik. Aki ezt nem látja, az nem is akarja,valamilyen okból.


München
2019. JÚNIUS 15. [ 17:26 ]

Jönnek még a menekültek? Jönnek. A Fidesz szélsőjobbot képvisel? Ugyan, ugyan. A magyar kormányzat, miniszterelnök gyalázta a pápát? Nem. Soha nem. Ilyen megállapításokat tenni, mint amilyeneket az Érett Ifjú tesz, a legjobb esetben is légből kapottnak lehet minősíteni. Semmivel sem támasztja alá. Erre mutattam rá, amikor tévesnek és/vagy rosszindulatúnak neveztem a kommentjében foglaltakat.


Érett Ifjú
2019. JÚNIUS 14. [ 21:43 ]

München, véleménye ugyan sommás, de jó lenne az állitásokat egy másik állitással cáfolni, akkor lenne miről beszélni. Ha azt állitja, hogy valami téves és rosszindulatú, abból még nem tudjuk, hogy mi az igaz és jóindulatú. Jönnek még a menekültek? Ismeri az EP választások eredményét? Nem olvashatunk a magyar sajtóban naponta gyalázkodó kijelentéseket a Pápáról?


München
2019. JÚNIUS 14. [ 15:15 ]

Az Érett Ifjú rövid hozzászólásában mennyi valótlanság van belezsúfolva! Minden mondata téves ismereteken vagy rosszindulaton alapszik, az utolsót kivéve, de még arra is marad a rosszindulatból.


Érett Ifjú
2019. JÚNIUS 14. [ 14:27 ]

Valaki szóljon már neki, hogy a migráncsozás a múlté, már elmúlt. Az európai polgárok már választottak, és nem a szélsőjobbot, amit ő is képvisel - a választók akaratára gyakran szokott hivatkozni belpolitikai kérdésekben. A kereszténység védelmét pedig ott kell kezdeni, hogy nem gyalázkodnak a Pápával. A családvédelmi program jónak látszik, remélem nem úgy járnak mint a magán nyugdij pénztárak.


Egységes európai szabályozásra van szükség az őshonos nemzeti kisebbségek érdekében - mondta el a Kárpát-medencei autonómiatörekvések egyeztetéséért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken budapesti sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a terület javasolt alapelveit tartalmazó kiadványt. Szili Katalin...
2020. JÚLIUS 10.
[ 13:19 ]
A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, minden egyes újabb magyarországi fertőzésnél megtalálható ugyanis valamilyen külföldi "mozzanat" - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban. A több országban ismét felerősödő koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Orbán Viktor...
2020. JÚLIUS 10.
[ 11:43 ]
Elhunyt két idős, krónikus beteg, és hárommal, 4223-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken. A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 593-ra emelkedett, míg...
2020. JÚLIUS 10.
[ 9:34 ]
Beolvasás folyamatban