Magyarország
Budapest: Kezdeményezte Dér Csaba letartóztatását a Fővárosi Ügyészség

A nyomozási bíró szombaton elrendelte Dér Csaba letartóztatást a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében. A csantavéri születésű bérgyilkost Prágában fogták el, több ország is kérelmezte kiadatását, végül is a cseh hatóságok úgy döntöttek, hogy Budapest kérelmét veszik figyelembe.

Több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozásban a gyanúsított letartóztatását eredményesen indítványozta a Fővárosi Főügyészség. A végzés - védelmi fellebbezés miatt - azonban nem végleges - olvasható a főügyész közleményében.

Dér Csabát csütörtökön szállították Magyarországra. A gyanúsított nem tiltakozott a kiadatása ellen, ő maga is azt szerette volna, ha Budapesten ítélkeznek felette.

Mint ahogyan azt Dócs András, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának vezetője pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján közölte, előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség Dér Csaba szerb-magyar kettős állampolgár ellen. Egyelőre két gyanúsítást közöltek a feltételezett elkövetővel, de sok más emberölési ügyet is meg fognak vizsgálni.

Sajtóhírek szerint Dér Csaba Szerbiában és Spanyolországban is bűncselekményt követett el. A 38 éves vajdasági férfi a gyanú szerint tavaly július 30-án Amszterdamban megölt egy horvát férfit, szeptember 19-én pedig Rákospalotán, a Szilas-pataknál újra gyilkolt, ezúttal egy 49 éves magyar férfi vált az áldozatává. A férfit a két emberölésen kívül csalással is meggyanúsították, a nyomozás várhatóan hosszú lesz - jelezte az ezredes.

Dér Csabát nemzetközi elfogatóparancs alapján március 1-jén Prágában, egy szállodában fogták el. A férfit csütörtökön a Terrorelhárítási Központ Rajkánál szlovák kommandósoktól vette át, majd a fővárosban átadta a BRFK-nak, írja a magyar sajtó.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Balkansky
2019. JÚLIUS 20. [ 19:39 ]

Dér Heni testvére?


Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök kapta idén a Duna Televízió alapította, nyolcadik alkalommal odaítélt Duna-díjat. Az elismerést Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, valamint Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója...
2019. DECEMBER 12.
[ 13:57 ]
Magyarország az EU ambiciózus klímacéljaival egyetért, de világossá kell tenni, hogy e célok elérésének nem lehet következménye az energia- és élelmiszerárak emelkedése - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten. A politikus sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a...
2019. DECEMBER 12.
[ 13:53 ]
Az Európai Unió részéről a nyitás és a bővítés történelmi tartozás a Balkán országainak, valamint stratégiailag és politikailag fontos lehetőség, egyben felelőssége Európának - jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP) képviselő Strasbourgban a France24 francia hírtelevízió műsorában...
2019. DECEMBER 12.
[ 12:47 ]
Beolvasás folyamatban