Magyarország
Budapest: Kezdeményezte Dér Csaba letartóztatását a Fővárosi Ügyészség

A nyomozási bíró szombaton elrendelte Dér Csaba letartóztatást a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében. A csantavéri születésű bérgyilkost Prágában fogták el, több ország is kérelmezte kiadatását, végül is a cseh hatóságok úgy döntöttek, hogy Budapest kérelmét veszik figyelembe.

Több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozásban a gyanúsított letartóztatását eredményesen indítványozta a Fővárosi Főügyészség. A végzés - védelmi fellebbezés miatt - azonban nem végleges - olvasható a főügyész közleményében.

Dér Csabát csütörtökön szállították Magyarországra. A gyanúsított nem tiltakozott a kiadatása ellen, ő maga is azt szerette volna, ha Budapesten ítélkeznek felette.

Mint ahogyan azt Dócs András, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának vezetője pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján közölte, előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség Dér Csaba szerb-magyar kettős állampolgár ellen. Egyelőre két gyanúsítást közöltek a feltételezett elkövetővel, de sok más emberölési ügyet is meg fognak vizsgálni.

Sajtóhírek szerint Dér Csaba Szerbiában és Spanyolországban is bűncselekményt követett el. A 38 éves vajdasági férfi a gyanú szerint tavaly július 30-án Amszterdamban megölt egy horvát férfit, szeptember 19-én pedig Rákospalotán, a Szilas-pataknál újra gyilkolt, ezúttal egy 49 éves magyar férfi vált az áldozatává. A férfit a két emberölésen kívül csalással is meggyanúsították, a nyomozás várhatóan hosszú lesz - jelezte az ezredes.

Dér Csabát nemzetközi elfogatóparancs alapján március 1-jén Prágában, egy szállodában fogták el. A férfit csütörtökön a Terrorelhárítási Központ Rajkánál szlovák kommandósoktól vette át, majd a fővárosban átadta a BRFK-nak, írja a magyar sajtó.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Balkansky
2019. JÚLIUS 20. [ 19:39 ]

Dér Heni testvére?


"Harminc év után ma joggal lehetünk büszkék mindarra, amit 1989-ben elvégeztünk" - jelentette ki a köztársasági elnök az augusztus 20-ai tisztavatáson mondott beszédében kedden, Budapesten. Áder János leszögezte: a magyarok sok álmából - demokrácia, többpártrendszer, szólásszabadság, az Európai Unióhoz való...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 9:45 ]
Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, kedd reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 8:45 ]
Hétfő estére eloltották a tűzoltók a Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében lévő épület tetőszerkezetében keletkezett tüzet, de az utómunkálatok még tartanak - mondta Kisdi Máté. a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek. Tájékoztatás szerint a "lánggal égést"...
2019. AUGUSZTUS 19.
[ 20:11 ]
Beolvasás folyamatban