Magyarország
Dér Csaba beismerte a budapesti gyilkosságot

Beismerte a Budapesten, a Pólus Centernél végrehajtott tavaly szeptemberi emberölést a több más leszámolással is összefüggésbe hozott, a sajtóban a szerb-montenegrói maffia bérgyilkosának kikiáltott Dér Csaba, akit szombaton tartóztatott le harminc napra nem jogerősen a bíróság – írja a Fővárosi Törvényszék hétfői közleménye.

Dér vallomásából kiderült, hogy a csantavéri születésű férfi 2018 szeptemberében tizenegy kilogramm kokaint kínált eladásra egy magyar vállalkozónak, akivel egy bevásárlóközpont mögötti, a Szilas patakhoz vezető gazzal szegélyezett úton találkozott. Dér kokain helyett édesítőszert tett az egyenként egykilós csomagokba, amelyeket autóval szállított a találkozóra. A későbbi áldozat azonban a gépjárműbe behajolva a csomagok tartalmát ellenőrizni kívánta. Ekkor a gyanúsított a nála lévő fegyverrel fejbe lőtte, majd a sértett holttestét a közeli Szilas patakba húzta. A gyilkosságot követően Dér áldozatának a személyes irataival, mobiltelefonjával és táskájával távozott a helyszínről.

Dér Csaba a gyilkosságot elismerte, a csalás bűntettét azonban tagadta. A gyanúsított ügyvédje a gyilkossággal kapcsolatban elmondta, hogy védence jogos védelmi helyzetben cselekedett és kérte, hogy a bíróság óvadék megállapításával helyezze őt szabadlábra. A bíróság a védői indítványt megalapozatlannak találta és augusztus 20-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság az ügy minden részletét alaposan fel akarja tárni, ezért úgy vélik, fontos a gyanúsított elszigetelése a büntetőeljárásban kihallgatandó más személyektől, ugyanakkor így megakadályozható az esetleges további tárgyi bizonyítékok megsemmisítése is.

A terhelt letartóztatása mellett szólt az is, hogy Szerbiában rendelkezik bejelentett lakóhellyel, de ott soha nem lakott, hanem különböző országokban szokott különböző időtartamokat eltölteni – továbbá igazolt jövedelemmel sem rendelkezik – írta közleményében a törvényszék.

Dér Csaba megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2018. július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbelőtt egy ott tartózkodó horvát állampolgárt, aki belehalt fejsérülésébe, de Dér ezzel kapcsolatban azonban nem tett vallomást.

Sajtóhírek szerint Dér Csaba Szerbiában és Spanyolországban is hasonló bűncselekményeket követett el. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint az Amszterdamban elkövetett merénylet vizsgálatát a holland hatóságok átadták a magyar társszerveknek; a belgrádi és a barcelonai támadások ügyében a szerb és a spanyol illetékesek nyomoznak.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban. Kásler Miklós ünnepi beszédében azt mondta, hogy a...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 12:58 ]
Isten éltessen, Magyarország! szlogennel tartják meg a hagyományokhoz híven három napos rendezvénysorozatot az államalapítás ünnepén. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára elmondta, azt a több mint ezer éve Európa szívében meglévő államot ünneplik, amely nem...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 12:54 ]
Embercsempészés és közokirat-hamisítás gyanúja miatt elfogott a budapesti Repülőtéri Rendőri Igazgatóság egy iraki férfi és egy szír nőt, akik más nevére kiállított útlevéllel utaztattak gyerekeket, két fiút és két lányt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata csütörtökön a...
2019. AUGUSZTUS 15.
[ 13:47 ]
Beolvasás folyamatban