Magyarország
Dér Csaba beismerte a budapesti gyilkosságot

Beismerte a Budapesten, a Pólus Centernél végrehajtott tavaly szeptemberi emberölést a több más leszámolással is összefüggésbe hozott, a sajtóban a szerb-montenegrói maffia bérgyilkosának kikiáltott Dér Csaba, akit szombaton tartóztatott le harminc napra nem jogerősen a bíróság – írja a Fővárosi Törvényszék hétfői közleménye.

Dér vallomásából kiderült, hogy a csantavéri születésű férfi 2018 szeptemberében tizenegy kilogramm kokaint kínált eladásra egy magyar vállalkozónak, akivel egy bevásárlóközpont mögötti, a Szilas patakhoz vezető gazzal szegélyezett úton találkozott. Dér kokain helyett édesítőszert tett az egyenként egykilós csomagokba, amelyeket autóval szállított a találkozóra. A későbbi áldozat azonban a gépjárműbe behajolva a csomagok tartalmát ellenőrizni kívánta. Ekkor a gyanúsított a nála lévő fegyverrel fejbe lőtte, majd a sértett holttestét a közeli Szilas patakba húzta. A gyilkosságot követően Dér áldozatának a személyes irataival, mobiltelefonjával és táskájával távozott a helyszínről.

Dér Csaba a gyilkosságot elismerte, a csalás bűntettét azonban tagadta. A gyanúsított ügyvédje a gyilkossággal kapcsolatban elmondta, hogy védence jogos védelmi helyzetben cselekedett és kérte, hogy a bíróság óvadék megállapításával helyezze őt szabadlábra. A bíróság a védői indítványt megalapozatlannak találta és augusztus 20-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság az ügy minden részletét alaposan fel akarja tárni, ezért úgy vélik, fontos a gyanúsított elszigetelése a büntetőeljárásban kihallgatandó más személyektől, ugyanakkor így megakadályozható az esetleges további tárgyi bizonyítékok megsemmisítése is.

A terhelt letartóztatása mellett szólt az is, hogy Szerbiában rendelkezik bejelentett lakóhellyel, de ott soha nem lakott, hanem különböző országokban szokott különböző időtartamokat eltölteni – továbbá igazolt jövedelemmel sem rendelkezik – írta közleményében a törvényszék.

Dér Csaba megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2018. július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbelőtt egy ott tartózkodó horvát állampolgárt, aki belehalt fejsérülésébe, de Dér ezzel kapcsolatban azonban nem tett vallomást.

Sajtóhírek szerint Dér Csaba Szerbiában és Spanyolországban is hasonló bűncselekményeket követett el. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint az Amszterdamban elkövetett merénylet vizsgálatát a holland hatóságok átadták a magyar társszerveknek; a belgrádi és a barcelonai támadások ügyében a szerb és a spanyol illetékesek nyomoznak.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Röszkénél megakadályozott erőszakos migránsbetörés azt bizonyítja, hogy megfelelő számú rendőr áll rendelkezésre a külső határok védelmére - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Gulyás Gergely közölte: a kormányülésen meghallgatták a belügyminiszter...
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 12:29 ]
Elhunyt egy idős, krónikus beteg, és harminchárommal, 4597-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma 600-ra emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534. Az...
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 9:12 ]
Már 1 millió 367 ezer 322-en küldték vissza a nemzeti konzultációs íveket, illetve válaszoltak az online felületen - mondta el Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője szerdán Budapesten újságíróknak. A szóvivő emlékeztetett: a koronavírus-járvány nagyban befolyásolja a hétköznapokat,...
2020. AUGUSZTUS 5.
[ 17:48 ]
Beolvasás folyamatban