Magyarország
Rétvári: A nemzet fennmaradásához kimagasló egyéni teljesítmények szükségesek
Betűméret:             

A kimagasló egyéni teljesítmények, ahogy a múltban, úgy a jövőben is hozzájárulnak a magyar nemzet fennmaradásához, ezért elengedhetetlen azok rendszeres elismerése - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, az augusztus 20-i ünnep alkalmából tartott díjátadón.

Rétvári Bence a Pesti Vigadó épületében Áder János köztársasági elnök megbízásából adta át a Magyar Bronz Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatainak kitüntetéseit, valamint a Bánffy Miklós-, a Bessenyei György-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Gérecz Attila-, a Martin György-, a Móra Ferenc-, a Szinnyei József- és a Pauler Gyula-díjakat.

Az államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott, a nemzeti ünnepek teremtenek alkalmat arra, hogy a közösség elismerje azokat, akik másokért tesznek, kiváló tehetséggel rendelkeznek vagy másoknál több szorgalommal végzik feladatukat.

Kiemelte, a "nemzet születésnapján" fontos felidézni, a ma kitüntetettekhez hasonló embereknek köszönhető, hogy a magyar nemzet egyben tudott maradni, sőt az évszázadok alatt gazdagabbá és többé vált.

Rétvári Bence úgy fogalmazott: a kimagasló teljesítményt nyújtó emberek tették vonzóvá a magyarrá válást az elmúlt több mint ezer évben. Ezzel összefüggésben megjegyezte, a magyarokat nagy nemzeti büszkeséggel töltheti el, hogy az elmúlt évszázadokban sok százezer, sőt milliónyi ember akart magyarrá válni.

Hangsúlyozta, ők a magyarságot olyan erős nemzetnek, közösségnek és kultúrának tartották, hogy annak nevükben, nyelvükben, kultúrájukban és szokásaikban is részeseivé akartak válni.

Az államtitkár kitért arra is, a honfoglalás óta rengeteg birodalom bukott el a Kárpát-medencében, de a magyarok még mindig itt vannak, mert mindig voltak olyanok, akik teljesítményükkel megőrizték a magyarságot.

Rétvári Bence azt mondta, a ma kitüntetetteket nagy elismerés illeti, amiért hosszan el mertek köteleződni egy közösségnek fontos hivatás, kutatási téma vagy bármilyen más feladat mellett.

A kormánypárti politikus szerint azért is kiemelten fontos díjazni és példaként állítani a kitartó teljesítményt, mert ma már nem divatos az ilyen fajta hosszú elköteleződés, a fiataloknak pedig sokszor vonzóbb a pillanatnyi haszonszerzésre törekvő "celebség" és "influenszerség". (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán kívánt sok sikert Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. „Budapesten változás kell” – szögezte le a kormányfő. Karácsony Gergely káoszt teremtett a közlekedésben – erről Szentkirályi Alexandra beszélt a közösségi...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:47 ]
Megszólalt Varga Judit, Hajdú Péternek beszélt a házasságáról a Frizbi TV YouTube csatornáján. Azt mondta: Magyar Péter folyamatosan kritizálta őt. Társaságban rendszeresen megalázta, becsmérelte szellemi képességeit, családtagjait pedig debilnek nevezte. Az első gyermekük megszületése után romlott meg a házasságuk,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:32 ]
Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Beolvasás folyamatban