Magyarország
Tarlós István gratulált Karácsony Gergely győzelméhez
Betűméret:             

Karácsony Gergelyt, az ellenzék jelöltjét választották Budapest főpolgármesterévé.

Bár még nincs meg a pontos végeredmény, de tíz óra előtt Tarlós István főpolgármester felhívta Karácsonyt, és gratulált neki a győzelemhez. A hírt az Indexnek megerősítette Kovács Anna, Karácsony sajtófőnöke.

Az eredmény bomba meglepetésnek számít, mert a Fidesz-KDNP jelöltje, Tarlós István eddigi főpolgármester volt a választás toronymagas esélyese. Tarlóst mutatták győztesnek az utolsó kutatások, bár a szoros versenyt több kutatóintézet (Medián, Závecz) is jól előrejelezte. A Publicus legutolsó kutatása döntetlent mutatott.

Az eredmény a következő:

1. Karácsony Gergely (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 50,62 százalék

2. Tarlós István (FIDESZ-KDNP) - 44,29 százalék

3. Puzsér Róbert (ÁLLAMPOLGÁROK A CENTRUMBANEGYE) - 4,44 százalék

4. Berki Krisztián (Független) - 0,66 százalék

Karácsony Gergely az Indexnek adott interjújában azt mondta, arra számít, hogy néhány százalékkal megnyeri a választást. Ez az optimizmusa a jelek szerint be is jött.

Nagy kérdés volt, hogy a fővárosi közgyűlésben meglesz-e az ellenzék többsége. Az ellenzék a kerületekben is jobban szerepelt a vártnál, és több olyan polgármesteri posztot is megnyer, amellyel előzőleg kevesen számoltak.

Kapcsolódó cikk:

Karácsony: Történelmi győzelem született Budapesten

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2019. OKTÓBER 14. [ 17:45 ]

Tanulság? Senki sem ülhet a babérjain, bármennyi hasznosat is tett korábban. Minden tiszteletem Tarlósé, de összes megnyilvánulásából a sikeres vezetők ilyenkor szokásos bénasága sugárzott. Azt hitte, hogy 4 év jó munkájával már a kampányt is megnyerte, holott ez sosincs így. Másrészt itt most Orbánról is szavaztak. Sok a bérből és fizetésből élő kispénzű ember, aki elégedetlen, leszakadt. Gyorsabban kell emelni a béreket, többet kell foglalkozni ezekkel a kerületekkel a Fidesznek. Hajrá!


Cinike
2019. OKTÓBER 14. [ 7:04 ]

Gratulálni? Most várjuk a teljesítményt a nem-nemzeti oldaltól. Gratulálni Tarlós úrnak szeretnék az előző időszak eredményeiért! Köszönjük Tarlós úr! Várjuk az eredményeket Karácsony úr! Szaván fogjuk.. ;)


A holokausztra emlékezve, miközben megrendülten hajtunk fejet az áldozatok emléke előtt, a jövőért érzett felelősségünket is kinyilvánítjuk - jelentette ki Sulyok Tamás köztársasági elnök az Országházban kedden, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, a magyarországi holokauszt 80. évfordulója alkalmából...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 20:26 ]
Ma sokkal többen vannak az Orbán-rendszer leváltását akarók, mint azok, akik a rendszer maradását szeretnék - mondta a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője országjárásának első állomásán, a három ellenzéki párt keddi, székesfehérvári kampányrendezvényén. Dobrev Klára szerint ma minden adott ahhoz, hogy...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 20:25 ]
Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig. Amíg ez a kérdés nincs megválaszolva, addig...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:57 ]
Beolvasás folyamatban