Magyarország
Ismét magyarok segítik az észak-macedón és a szerb határ védelmét
Betűméret:             

Észak-Macedóniába 30, Szerbiába pedig 15 magyar rendőr utazott el szerdán, hogy a fogadó országokkal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a Szerbiába 39., Észak-Macedóniába pedig 44. alkalommal induló kontingensek tagjait Miskolczi Csanád Zoltán, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság vezetője búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza Magyarország és az Európai Unió területére történő bejutásban, ezért felajánlotta a támogatását a nyugat-balkáni országoknak - emelték ki.

Mint írták, a rendőrök a határon járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, valamint közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában. A kiutazók nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem beljebb az országokban is.

A kontingensek terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi és mobil hőkamerákkal is támogatják a határ védelmét.

A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország irányítása, felügyelete mellett gyakorolják. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Március második felében már 6 százalékponttal előzte meg a fideszes Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek rangsorában Vitézy Dávid, aki bő egy hete jelentette be az indulását. Az LMP és több civil szervezet jelöltje jelenleg 22 százalékon áll, míg a kormányszóvivőre a budapestiek 16 százaléka szavazna,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:55 ]
Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén. Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:20 ]
Beolvasás folyamatban