Magyarország
Bakondi: Erősödik a migrációs nyomás a déli határon
Betűméret:             

Erősödik a migrációs nyomás Magyarország déli határszakaszán, idén január és november között több mint 11 400-an kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 5400-an - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Nemcsak a szerb, hanem a horvát, a román és az ukrán határszakaszon is tapasztalják az illegális aktivitás növekedését - közölte, hozzátéve, a balkáni útvonalon több mint 106 ezer regisztrált migráns tartózkodik, és az illegálisan érkezettek számát csak becsülni lehet.

Ez a tömeg megjelenik az Európai Unió határain, a "beözönlést" nem sikerült megállítani; az elmúlt öt évben folytatott, elhibázott uniós migrációs politikának több súlyosan negatív hatása volt - fejtette ki a főtanácsadó.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nagy reményeket fűz a migrációs politika megváltozásához, amit az új Európai Bizottság elnöke jelzett.

Bakondi György úgy fogalmazott: "Ez a huszonnegyedik óra, hogy megállítsuk ezt az öngyilkos politikát, a tömeges illegális, jogellenes beáramlást, és szervezett keretek között tartsuk a határőrizetet, a nemzetállami döntési kompetenciát fenntartva."

A hazai karácsonyi vásárok biztonságáról szólva a főtanácsadó elmondta: a tavaly is bevált intézkedéseket teszik meg, rendőri erőkkel és szükség esetén fizikai akadályokkal is védik a nagy látogatottságú helyszíneket. Hozzátette azt is, hogy Magyarország könnyebb helyzetben van, mint Európa sok országa, mert itt nincsenek tömegesen illegális bevándorlók, illetve olyan csoportok, amelyek segítenének terrorcselekmények elkövetésében. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. DECEMBER 1. [ 17:10 ]

Nagyon jók a szerb-magyar kapcsolatok, talán ezért is segédkezünk a magyar határra irányítani a a jól kitervelt népvándorlókat.


Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Március második felében már 6 százalékponttal előzte meg a fideszes Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek rangsorában Vitézy Dávid, aki bő egy hete jelentette be az indulását. Az LMP és több civil szervezet jelöltje jelenleg 22 százalékon áll, míg a kormányszóvivőre a budapestiek 16 százaléka szavazna,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:55 ]
Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén. Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:20 ]
Beolvasás folyamatban