Magyarország
Varga Mihály: Január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum 210 600 forintra nő
Betűméret:             

Jövő év január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedik, a növekedés mindkét esetben 8-8 százalékos - jelentette be Varga Mihály hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A pénzügyminiszter közölte: a magyar gazdaság idén kimagasló mértékű növekedést produkált, a GDP várhatóan közel 5 százalékkal emelkedett 2019-ben.

Ezt a növekedést a kétszámjegyű béremelkedés is nagyban támogatja a fogyasztás erősödésén keresztül - tette hozzá a tárcavezető.

Elmondta: a minimálbérről szóló döntés még idén megjelenik a Magyar Közlönyben. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2020. JANUÁR 3. [ 12:04 ]

Magyarországon az Európai Unióban a hetedik legalacsonyabb azon a nyugdíjasok aránya, akik kitettek a szegénység, a társadalmi kirekesztődés kockázatának. Ez nem rossz mutató, de ha diferenciált lenne az emelés a homárosok terhére, több jutna annak a 80 000 embernek, akik 60 000 Ft alatt kapnak. Nekik mire jut? Meztelen csigára? Éti csigát csak 75 napig szabad gyűjteni ..., áprilistól június derekáig ...


Garai László
2020. JANUÁR 2. [ 20:52 ]

Köszönöm együttérzését a magyar nyugdíjasok sanyarú sorsával, amit csak megerősít a statisztika, hogy az utóbbi nyarakon ők a legnagyobb homárfogyasztók a görög és spanyol partokon. Persze, ebből mit sem von le Varga bejelentése a minimálbér és a bérminimum 8-8 százalékos növeléséről, mint ahogyan a kétszámjegyű bérnövekedés sem.


Lale
2020. JANUÁR 2. [ 19:15 ]

A leírtak alapján irigyelnem kellene a magyar nyugdíjasokat de nem vagyok olyan.Mi ugyanis nem ismrjük a 13. nyugdíjat ,nyugdíjprémiumot , ezek is komoly tényezők a számításban.Gondolataimat csak a megszólítottság okán osztottam meg.


istván
2020. JANUÁR 2. [ 10:19 ]

... továbbá azon is érdemes elgondolkodni László, hogy a minimálbér nettó összege 107. 000 Ft, ami az átlagnyugdíj alatt van jóval, a szakmunkás minimálbér pedig az átlagnyugdíj szintjén van. A minimálbéresek fogják a legkevesebb nyugdíjat kapni, legjobban elhasználódnak életük során, rossz az életminőségük és rövidebb az életük. Mennyire illeszthető ez be a keresztény értékrendbe? Nem kellene-e nagyobb szolidaritás, humánusabb megközelítése a társadalmi egyenlőtlenségeknek ?


istván
2020. JANUÁR 2. [ 9:37 ]

László ... ne beszéljünk mellé ... Nem lesz magasabb a szerbiai nyugdíj a magyarnál, csak kedvezőbb lesz a számítási mód a magyarnál, és abból eredően jobban követi a kereseteket. Svájci indexálással a magyar nyugdíjemelés az idei évre kb 7%- lenne a 2,8% helyett. Több mint 5%-ot dobna az emelésen csak a bérek emelkedése, plusz a véleménye szerint elhazudott infláció mellett fennmaradó "bevallott" infláció 50%-a.


Lale
2020. JANUÁR 2. [ 8:42 ]

Mint említettem, egy kiegyensúlyozott gazdaságban ez megfelel.Szebiában évekig nem volt nyugdíj emelés, az átlag nyugdíj jóval a minimál bér alatt van.A minimális fogyaszói kosár elérhetelen.Igazságosságról nemigen beszélhetünk!


Garai László
2020. JANUÁR 1. [ 22:28 ]

Komikus dolog örömtáncot lejteni és pattogni mint kecskebogyó a bádogtetőn, hogy Szerbiában jobb lesz a nyugdíj mint Magyarországon. Amig elhazudott infláció szerint és százalékosan emelik, tovább nyílik az olló mindkét országban és másutt is - növekszik a különbség a kis és nagy nyugdíjak, és ami még rosszabb, a bérek elhúznak. S. Mali 2025 utánra 440 EU-s átlagnyugdíjat ígért tegnap, Magyarországon szeptemberben 409 EU volt. Nyögérforradalom még nem volt.


istván
2020. JANUÁR 1. [ 20:04 ]

Lale ... A példából az következik, hogy 5% infláció mellett 2,5%-al növekszik a nyugdíjas vásárlóerő, ami hozzájárul a fogyasztás, aGDP növekedéshez, a munkahely teremtéshez, az adóbevételekhez. A magyar nyugdíj a 2019-es két-számjegyű béremelkedés ellenére a 2020. januári nyugdíjemelés 2,8% lesz. A kormánykommunikációban nagyon hangsúlyos az idősek megbecsülése, a valóságban azonban az nem tükröződik.


Lale
2020. JANUÁR 1. [ 19:11 ]

A példa kedvéért csak megközelítően a bérek 8-16% vegyük azegysterűség kedvéért 10% annak afele 5% .Infláció nics 5% ,fele2.5 % . 5+2.5 az 7.5% ami a nyugdíj emelés .Különbség 2.5%.Ilyen svájci model.Az egy stabil gazdaságú országban megfelel de Szerbiában is választások várhatók, jó képet kell mutatni az országról!


istván
2020. JANUÁR 1. [ 13:25 ]

Nem értem kedves Lale ... A svájci modellel szerint 50% függ az inflációtól, 50% az átlagbér alakulásától. A növekvő átlagbér ugyanúgy emeli a nyugdíjat, mint a növekvő infláció. Akkor lenne rossz, ha gazdasági válság következtében csökkenne az átlagbér, de a válságok növelik az inflációt, az meg generálja az átlagbér növekedését, tehát stabilabb a nyugdíjak vásárlóereje. Magyarországon a bérnövekedést nem követi a nyugdíj, mind jobban nyílik az olló, lemarad a nyugdíj.


Lale
2020. JANUÁR 1. [ 11:08 ]

Kedves István ne gondolja, hogy Szerbiában jobb lesz a svájci model.A bérek növekedése ugyanis legalább kétszer nagyobb az inflációnál így a jövedelmek aránya romlik a nyugdíjak kárára!


istván
2019. DECEMBER 31. [ 17:59 ]

Csak szólok kedves László, hogy vagy a kaptafája kopott meg, vagy az MTA hiteltelen: „kétszámjegyű”: ismeretlen Javaslatok: két számjegyű, két-számjegyű, ... Szúrja a szemét, ha kritikát fogalmazok meg a magyar kormánnyal szemben? Én is rájuk szavazok ... Cáfolja a kritikám. Gúnyolódásban jó, de próbáljon meg okosan hozzászólni, még ha az nem is kaptafája..., bár a mai az év legvidámabb -vagy legbolondabb- napjaként van számon-tartva, így megbocsátható.


Garai László
2019. DECEMBER 31. [ 16:34 ]

Kedves ISTVÁN, a helyesírást azért érdemes volna kihagynia eszmefuttatásaiból. Maradjon kérem a kaptafánál (Fidesz -Soros, svájci indexálás... és amit még kedvel). Ugyanis van KÉTSZÁMJEGYŰ, meg KÉT SZÁMJEGYŰ, KÉTSZÁRNYAS és KÉT SZÁRNYAS, sőt mi több KÉTSZERSÜLT és okoskodó KÉTSZER SÜLT paraszt is - hogy ne menjek messzire.


istván
2019. DECEMBER 31. [ 10:41 ]

A két-számjegyű -az MTI egybeírja?- emelés ráférne a legkisebb keresetűekre is. Azok nagyon visszafogottan fogyasztanak ... A nyugdíjasok is szépen lemaradoznak... Ezért lesz jobb Szerbiában a svájci indexálás alapján számított nyugdíj. Áldott és imádott Fidesz kormányunknak ez nem tűnik fel. Persze azt nem lehetne kampányban hasznosítani, mint a rezsiutalványt, meg nyugdíj prémiumot, ami szintén diferenciált, pár-száz forinttól pár-tízezerig... De biztos a Soros az oka, csak még nem mondták.


Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Március második felében már 6 százalékponttal előzte meg a fideszes Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek rangsorában Vitézy Dávid, aki bő egy hete jelentette be az indulását. Az LMP és több civil szervezet jelöltje jelenleg 22 százalékon áll, míg a kormányszóvivőre a budapestiek 16 százaléka szavazna,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:55 ]
Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén. Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:20 ]
Beolvasás folyamatban