Magyarország
Határsértők próbáltak áttörni a röszkei közúti átkelőnél
A biztonsági őr figyelmeztető lövéseket adott le a migránsok miatt

Határsértők egy nagyobb csoportja próbált áttörni a röszkei közúti átkelőnél kedden hajnalban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta, az incidens fél hatkor történt, a migránsok az átkelő két oldalán közel egy időben próbáltak meg jogellenesen az ország területére bejutni. Az akkor még zárva lévő határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr három figyelmeztető lövést adott le.

A helyszínre irányított járőrök körülbelül hatvan migráns bejövetelét akadályozták meg, négy feltartóztattak, a területet pedig lezárták - tudatta a százados.

A röszkei közúti határátkelőhely nem üzemel, de az autópálya-határátkelőhelyen folyamatos a forgalom - közölte a szóvivő.

A határsértők a magyar területen található határátkelőt éjszakára lezáró kapu mellett, a gyalogos és a gépjárműforgalmat elválasztó betonkordonon lévő drótkerítést rongálták meg. A kerítésoszlopokról több mint tízméteres szélességben szakították le a dróthálót - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A helyszínt délelőtt is egyenruhások őrizték, és az átkelőre folyamatosan érkeztek rendőrségi gépkocsik.

A reggeli órákban a rendőrség Röszke és Szeged között több ellenőrzőpontot is felállított, ahol minden járművet megállítottak, és átvizsgáltak. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2020. JANUÁR 29. [ 15:45 ]

Garai László észrevétele helytálló. Emlékszünk még a Magyarország ellen kardját csörtető Vulin miniszterre az első röszkei támadás idején? Úgy látszik, Belgrád csak abból ért, ha ismét lezárják az autópályát.


Pontosító
2020. JANUÁR 28. [ 22:36 ]

Miért üzletel Kohn az arabokkal? Azért mert Mózes az Mózes, de az üzlet az teljesen más! És nem szabad a kettőt összekeverni!


Óbecsei
2020. JANUÁR 28. [ 17:13 ]

Ismeri Ön Hofit ? Szopok, nyalok, gombot varok.


Garai László
2020. JANUÁR 28. [ 10:08 ]

Szerbia miért nem intézkedik a saját területén a migránsokkal szemben? Mintha kétkulacsos politikát folytatna: egyrészt a 'legmagasabb fokú' barátság a két ország között, másrészt meg ráengedi a migránsokat a magyar határra - de a saját lakosságára is.


A magyar lakosság a jövedelemhez viszonyított teljes adóssága a legalacsonyabb Európában, de így is gyakran nehézséget jelent a számlák befizetése – derült ki az Intrum követeléskezelő európai felméréséből, amelyet csütörtökön küldött el az MTI-nek. Az Intrum pénzügyi jóléti barométerén – amely a számlák...
2020. FEBRUÁR 20.
[ 11:41 ]
Harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a hétvégi magyar iskolák találkozóját, amelyre 27 országból 111 iskolavezető és pedagógus érkezik - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Potápi Árpád János - aki a rendezvény pénteki megnyitóján...
2020. FEBRUÁR 20.
[ 9:30 ]
Andrzej Duda lengyel államfő a Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztjével tüntette ki Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát "a lengyel-magyar kapcsolatok mélyítéséért tett elévülhetetlen érdemeiért". A kitüntetést szerdán Marlena...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 22:52 ]
Beolvasás folyamatban