Magyarország
Orbán Balázs: Március közepén indulhat az új nemzeti konzultáció

Március közepén várható az új nemzeti konzultáció, amelyben a gyöngyöspatai romák kártérítési ügyével, a győri gyermekgyilkossággal kapcsolatos eljárással, a "börtönbiznisszel", valamint a bírók függetlenségével kapcsolatban tesznek fel kérdéseket - közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Orbán Balázs azt mondta, hogy jelenleg a kérdések véglegesítésén dolgoznak, a konzultációt online és papír alapon is ki lehet majd tölteni. Bizonyos, ezekhez a témakörökhöz kapcsoló törvénymódosítások már a tavaszi ülésszakon is születhetnek - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a kormány álláspontja határozott ezekben a kérdésekben, de szüksége van a társadalom támogatására ahhoz, hogy a meggyőződését képviselhesse hazai ellenzéki vagy nemzetközi szereplők, bírói fórumok, EU-s intézmények részéről érkező esetleges támadás esetén.

Mint mondta, az eddigi nemzeti konzultációk megerősítők voltak, szerinte a többség a következő konzultációban is egyet fog érteni a kormánnyal.

Az államtitkár Varga Judit igazságügyi miniszter jogszabály-módosítási tervezetével kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a bírói ítéleteknek találkozniuk kell a társadalmi igazságosság elvárásával, ezért olyan módosítást próbálnak a parlament elé terjeszteni, ami célorientáltabb, és nem engedi meg, hogy a győri gyermekgyilkossághoz hasonló eset történhessen.

A bírói függetlenséggel kapcsolatban Orbán Balázs azt mondta, hogy a politikailag befolyásolt érzékenyítő tréningek alkalmasak a igazságszolgáltatással szembeni közbizalom aláásására, mert azok miatt a bírák elfogultak bizonyos ügyekben. Ez elfogadhatatlan, azt pedig egyik állam sem engedheti meg magának, hogy megrendüljön a közbizalom - emelte ki.

Kitért arra is, hogy a migráció mellett a klímaváltozás a legfontosabb probléma. A magyar kormány abban hisz, hogy konkrét célokra és intézkedésekre van szükség, mert csupán a "szép szavaktól" nem lesz változás - hangsúlyozta az államtitkár.

Orbán Balázs a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a kormány büszke a nemzeti konzultációra, és minden jobboldali, konzervatív, kereszténydemokrata szövetségesének ajánlja, mert a konzultáció azt mutatja, hogy a kormány odafigyel a választópolgárok véleményére. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2020. FEBRUÁR 19. [ 21:02 ]

Tisztelt Moderátor úr! Köszönöm, hogy felhívta figyelmem a kommentelés alapszabályaira. A jövőben igyekszem azt körültekintőbben alkalmazni.


Óbecsei
2020. FEBRUÁR 19. [ 7:22 ]

A bérkommentelő a nevéről ismerhető fel. Neve "istván".

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2020. FEBRUÁR 19. [ 11:20 ]
Figyelmébe ajánljuk a következőt: https://www.vajma.info/kommenteles

Garai László
2020. FEBRUÁR 18. [ 19:20 ]

Miről ismerszik meg a bérkommentelő?


istván
2020. FEBRUÁR 18. [ 18:20 ]

Lale, ... majdnem mindenben egyetértünk. A "veszett kutyát" vonatkoztathatja az ellenzékre, de ne rám. Nekem a konzultáció ami nem tetszik, a közmédia kormányfényezése, a költekezés a stadionokra. Klímavédelmet illetően elmozdulást ígért a kormányfő és pozitívan értékelem a kormány eddig elért eredményeit. A beszédében a "liberális nem más, mint diplomás kommunista", beszólásnak jó, de nem évértékelőben, kormányfő szájából, főleg, hogy nyolc évig volt a Liberális Internacionálé alelnöke.


Pad
2020. FEBRUÁR 18. [ 13:04 ]

Kedves Lale, látom ez az istván folyton terel, mellébeszél, meg lehetetlen dolgokat hasonlít össze. Pont mint az ellenzéki pártok...


Lale
2020. FEBRUÁR 18. [ 12:42 ]

istván tehát érti a lényeget.A veszett kutya harap a gazdája kezébe.Amúgy tárgyilagosság igen tág fogalom.Mindenki másképp értékeli.Az hogy az ellenzék szerint lopnak , tönkreteszik az országot nem tárgyilagos,hogy ontják a gyűlöletkeltő trágárságokat, nem tárgyilagos.Nem párbeszédre való törekvés nem tárgyilagos.Kiegyenlíteni magunkat a végrehajtó hatalommal nem tárgyilagos de mint valahol megjegyeztem könyvet lehetne írni hogy egyeseket visszatérítsünk az alapértékekhez, deez falrahányt borsó


istván
2020. FEBRUÁR 17. [ 21:04 ]

Lale, .. elég furcsa hasonlat. A kutya a leghűségesebb háziállat, az védi a gazdáját, nem fordítva. Ha mégis annak kezébe harap, annak valami oka lehet, nem gondolja? Úgy gondolja, hogy a közmédia a mindenkori hatalom szócsöve kell hogy legyen? Nincs igénye a tárgyilagos, kiegyensúlyozott tájékoztatására, legyen szó kormányról vagy ellenzékről? Jónak tartja közmédiában egyes témák előtérbe helyezését, felnagyítását, vagy elhallgatását, úgy manipulálva a nézőt/hallgatót ahogy a kereskedelmi adók?


Lale
2020. FEBRUÁR 17. [ 19:15 ]

Pad! Istvánnal felesleges vitatkozni.Írásaiból tisztán kitűnik az orbánfóbia .Előszeretettel dobálózik frázisokkal mint hitelesség, demokrácia, jogállamiság amiről azt hiszi hogy érti.Közben a homokba dugják a fejüket, nem akarják látni a szélesebb környezetben való történéseket Nem értékelik hogy valaki védi a seggüket!Hasonló a kutyához amelyik a gazdája kezébe harap!


istván
2020. FEBRUÁR 17. [ 13:11 ]

Pad,... úgy, hogy a keresztrejvényt választotta az értelmezéshez... , de a nemzeti konzultációra is vonatkozik: Orbánnak fontos, hogy az EU-ban legyen alibije. Ezért a nemzeti konzultációt választotta, (de előre megüzente hogy kell abban válaszolni), mert (egyelőre) amit ő mond, az úgy is lesz. Orbánnak lesz alibije (vasalója). Tecccik érteni??? Csakhogy ez a vasaló nem nekünk kell, mégis mi fizetjük az árát, meg ahogy ő sugallta, készüljünk fel a "barackozásra" is az EU-tól.


Pad
2020. FEBRUÁR 16. [ 18:35 ]

Hogy jön egy szinonímához a vasalós reklám??? Maga vitaképtelen


istván
2020. FEBRUÁR 15. [ 20:41 ]

Pad, ... ha a keresztrejtvényt hívjuk segédletül az értelmezéshez, akkor biztos úgy is van ... "Daraboséknak fontos, hogy a szállodában legyen vasaló! Ezért a szallas.hu-t választották, mert amit ott mondanak, az úgy is lesz. Daraboséknak lett vasaló ... " -meg dobókocka is ...


Pad
2020. FEBRUÁR 15. [ 13:32 ]

istván, maga össze vissza hablatyol! Tehát nem a dk-ért aggódik, hanem miattuk. Aki már fejtett életében keresztrejtvényt, tudhatja, hogy a miatta meghatározásra a megfejtés az, hogy érte. Hogy jön ide a jogállamiság? Ki határozza meg mit értünk alatta? Ja, hogy a EP ballib része. Persze ha előbb körülnéznének a saját országukban, ott is lehetne találni bőven jogállami problémákat, mert ott meg 90-10% a baloldal médiafölénye. Persze az rendben van szerintük. Ordító kettős mérce!


rusticus
2020. FEBRUÁR 14. [ 20:59 ]

Kinek az igazságérzetét bántja, hogy egy parlamenti képviselő hazudik? Ennyit a hitelességről: https://888.hu/szabadlabon/de-kaaar-sajat-csorebol-enekelte-ki-a-sajtot-varju-laszlo-4228848/


istván
2020. FEBRUÁR 14. [ 19:35 ]

Pad, ... valamit félreértett. Egyáltalán nem aggódok a DK-ért, esetleg csak miattuk. Ami aggodalomra ad okot az az, ahogy a közmédia tájékoztat. Szinte kormánymédiaként viselkedik, miközben négy európai pártcsalád -köztük a néppárt is- azt követelik, hogy az EU kohéziós támogatásait kössék a jogállamiság tisztaságához. A konzultációnak meg semmi köze sem a jogállamisághoz, sem a demokratikus államvezetéshez, csak alibi. A választással megadtuk a felhatalmazást a kormányzásra.


Lale
2020. FEBRUÁR 14. [ 19:11 ]

Egyre nehezebb hinni a bíróknak, ha egyoldalú, szakszerűtlen, a józan ésszel ellentétes ítéletek születnek most már sorozatosan, kezdve Gyöngyöspatával,Szegedi ítéletekkel,majd most ebben az esetben.Az alkotmány szerint hatalommegosztás van.A képviselőknek törvényhozó és ellenőrzői jogai vannak, viszont nincs végrehajtó joguk.Ők a tv-be intézkedési szándékkal mentek tehát jogellenesen!


Pad
2020. FEBRUÁR 14. [ 15:54 ]

istván, maga már megint mit aggódik a dk-ért? A legocsmányabb magyarországi pártért? Ezt a magyarellenes katyvaszt megalakuláskor be kellett volna tiltani! Amúgy meg amivel maga előjött, abban benne van, hogy a Fővárosi Törvényszék megállapítása egyértelműen rögzíti az érintett politikus jogsértő magatartását. És többet nem akarok a dk-ról hallani ezen az oldalon!!


rusticus
2020. FEBRUÁR 14. [ 13:25 ]

Engem meg az bántott - és nem lepett meg - hogy megválasztott képviselők csőcsélék módjára viselkedtek! Akárkiről legyen szó, nem mehet az utcáról a stúdióba sehol a világon. Az durva provokáció volt, bármit mond is bíróság. Ízéstelen, alpári és aljas. Nekünk ezekből is (ellenzékből), sajnos, a legalja jutott, amelynek egy része se viselkedni, se beszélni, de még helyesen írni sem tud! Mindenképpen a választókat is minősíti, hogy kire volt képes szavazni!


istván
2020. FEBRUÁR 14. [ 12:04 ]

... hogy mit gondoljunk, azt már a miniszterelnök elmondta..., ezt viszont nem ... Jogerősen megnyerték a pert a DK képviselői, mi szerint jogszerűen voltak az MTVA épületében a "rabszolgatörvény"(?) elfogadása után, amikor be akarták olvasni a törvény ellen tiltakozók öt pontos követelését... Az igazságérzetet bántja, hogy a közmédia ezt agyonhallgatja.


Memorandumot juttatott el Orbán Viktor miniszterelnök a néppárti vezetőknek az Európai Néppárt (EPP) stratégiai irányvonalának módosítása érdekében, amihez a pártcsalád küldetéséről szóló belső vitát tart szükségesnek. A dokumentumban - amelyet Novák Katalin, a Fidesz alelnöke kedden tett közzé...
2020. FEBRUÁR 18.
[ 19:46 ]
A Demokratikus Koalíció (DK) újabb két évre Gyurcsány Ferencet választotta meg a párt elnökének. A DK sajtóirodája az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írja, hogy a választáson nem küldöttek vettek részt, hanem valamennyi szavazásra jogosult párttag voksolhatott. A voksolás elektronikus úton történt,...
2020. FEBRUÁR 18.
[ 19:41 ]
A "Túl az első X-en - Tehetsz a jövődért, válassz!" elnevezésű országos középiskolai vetélkedő célja, hogy már a középiskolában találkozzanak a fiatalok a választásokkal és a demokratikus intézményekkel - mondta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a vetélkedő döntőjén kedden, Budapesten. ...
2020. FEBRUÁR 18.
[ 13:43 ]
Beolvasás folyamatban