Magyarország
“Cenzurázatlanul”: Orbán, Vučić és Janša tabuk nélkül beszél szerdán Európa jövőjéről

PC és tabuk nélkül, "cenzurázatlanul" beszél Európa jövőjéről Orbán Viktor, Vučić szerb elnök és Janez Janša szlovén miniszterelnök szerdán egy webkonferencián - jelentette be Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke egy Facebook-videóban.

"Európa számára sorsdöntő, hogy Közép- és Dél-Kelet Európa, benne Magyarországgal, elfoglalhatja-e az őt megillető helyet, amikor közös jövönkről cserélünk eszmét. Ezt az eszmecserét nem lehet a politikai korrektség szűk keretei közé szorítani. Mi, ezen a táján a világnak a kommunizmus megdöntése után a nyílt, világos beszédet választottuk, mely a dolgokat nevén nevezi, és nem valamilyen ideologikus definíciót erőltet rá a valóságra" - Balog Zoltán egy Facebook-videóban jelentette be, hogy az általa vezetett Polgári Magyarországért Alapítvány

Európa cenzurázatlanul címmel webkonferenciát rendez július 8-án, a résztvevők pedig Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vučić szerb elnök és Janez Janša szlovén miniszterelnök lesznek. A beszélgetést Francois-Xavier Bellamy, a francia Republikánusok EP-képviselője vezeti.

Az Orbán-Vučić-Janša konferenciáról Novák Katalin a hét elején már említést tett az InfoRádióban, most pedig a Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke a Twitterén is posztolta.

"Szükséges az európai szolidaritás újrafogalmazása"

Balog Zoltán a Facebook-videóban a arról beszélt, hogy különböző európai országokban merőben eltérő válaszok születnek, ha a pénzügyi válságról, a tömeges bevándorlásról vagy éppen a világjárványról van szó. "Szükséges hát újrafogalmazni az európai szolidaritás területeit és formáit, megtalálni válaszainkban a közös és eltérő szálakat".

Az alapító atyák kereszténydemokrata meggyőződése

Miközben az EU állampolgárai egyre inkább elveszítik az európai intézményekbe és az európai egyesülésbe vetett bizalmukat, a nemzeti keretek felértékelődnek. De az európai egység és a nemzetállam nem lehetnek egymást kizáró választások - hangsúlyozta Balog Zoltán.

"Mi az erős nemzetek Európáját akarjuk. Mi közös fundamentumnak az alapító atyák kereszténydemokrata meggyőződését tekintjük" - szögezte le Balog Zoltán, és óv attól, hogy "a mai baloldali fölényű fősodratú média elrettentsen" attól, hogy alapvető értékeinket – melyek a család, a nemzet, a szubszidiaritás –, a teremtés megőrzésének az értékeit előtérbe helyezzük.

A Polgári Magyarországért Alapítvány keretein belül évek óta támogatják az európai vitákat a közös jövőről. Így számukra megtiszteltetés, hogy "három kiváló államférfi" és egy "bátor francia politikus-filozófus" elfogadta a meghívást a webkonferenciára, hogy a létfontosságú kérdésekről, tabuk nélkül, cenzúrázatlanul bszéljenek - fogalmazott Balog Zoltán a szerdai konferenciáról a Facebook-videóban. (atv.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Budapesten és Debrecenben is enyhén növekszik a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) augusztus második hetén végzett vizsgálata szerint - tájékoztatta az NKK hétfőn az MTI-t. A nemzetközi tapasztalatok szerint a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 13:10 ]
Meghalt három krónikus beteg és harmincöttel, 4731-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn. A kormányzati portálon azt írták: a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma 605-re nőtt, 3525-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 9:53 ]
Teljes kapacitással üzemelnek szeptembertől az egyetemi kollégiumok, beköltözhetnek a külföldi hallgatók is, és nem lesz kötelező koronavírus-tesztelés. Óvintézkedéseket viszont bevezetnek, például korlátozzák a vendégfogadást, elkülönítő helyiségeket alakítanak ki, maszkviselést írnak elő, sőt az ELTE...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 9:22 ]
Beolvasás folyamatban