Magyarország
A magyar rendőrök 131 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

A magyar Országos Rendőr-főkapitányság honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 31, szombaton 21, vasárnap 40 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel.

A román határszakaszon 39 embert fogtak el. Az elmúlt héten Magyarország területén 362 határsértőt tartóztattak föl, és kísértek vissza. A megelőző héten, július 27-étől augusztus 2-áig, ez a szám 473 volt. A román és horvát határszakaszon 89 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 13 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

A korábbi időszakhoz képest jelentősen emelkedett a migránstömeg miatti fertőzési veszély - ezt már Bakondi György jelentette ki az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hangsúlyozta, nincsenek hiteles adatok arról, hogy ténylegesen hányan érkeznek, csak azokról, akik találkoznak a hatóságokkal. A migránsok számos olyan országon haladnak át vagy épp olyan országból indulnak, ahol magas fertőzöttség tapasztalható.

Bakondi szerint a helyzet úgy lenne megnyugtató az európai belső biztonság szempontjából, ha az illegális bevándorlókat még az EU külső határánál, esetleg még messzebb meg lehetne állítani. Véleménye szerint csak azokat a személyeket kellene Európába engedni, akik valóban politikai menedékjogra jogosultak, illetve a megfelelő egészségügyi szűrésen átestek. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt három krónikus beteg, és újabb 876 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn. A kormányzati portálon azt írták: 18 866-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 686-ra emelkedett, 4401-en már meggyógyultak. Az aktív...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 10:04 ]
Tusnádfürdő nincs. Kötcse sincs. Tranzit sincs. Járvány van. A vírus a politikai gondolkodás műhelyeinek nyári találkozóit is megtizedelte. Pedig lenne mit átgondolni és megbeszélni. Olyasmit és úgy, amit és ahogy a parlamenti lökdösődés és a modern kommunikáció néhány mondatos keretei között bajos lenne. Marad hát...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 7:31 ]
Péntektől vasárnapig 298 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 77, szombaton 97, vasárnap 102 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel,...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 7:19 ]
Beolvasás folyamatban