Magyarország
Meghalt 35 beteg, 3149-cel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 35 többségében idős, krónikus beteg, és újabb 3149 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

A kormányzati portálon azt írták: 59 247-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma 1425-re emelkedett, 16 242-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 41 580. Az aktív fertőzöttek 28 százaléka, az elhunytak 37 százaléka, a gyógyultak 29 százaléka budapesti. 2449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 27 883-an vannak, a mintavételek száma 980 373.

Kiemelték: a járvány második hulláma meredeken emelkedő szakaszban van egész Európában és Magyarországon is, ami miatt számítani kell a fertőzöttek számának további növekedésére. A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

A kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken résztvevőknek is. A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. A gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását. Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.

Emellett továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Közölték: az őszi szünet alatt az iskolákban fertőtlenítő nagytakarítást végeznek.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében azt kérik, továbbra is kerülje mindenki azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát - írták.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket.

A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett, további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik - írták.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (16 958) és Pest megyében (7350) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (3667), Borsod-Abaúj-Zemplén (3632), Szabolcs-Szatmár-Bereg (2941), Hajdú-Bihar megye (2879) és Csongrád-Csanád megye (2657). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (609). (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pad
2020. OKTÓBER 28. [ 19:37 ]

istván ábrándozását olvashatták...


istván
2020. OKTÓBER 28. [ 16:55 ]

Pad, vett is a jobboldal, de a közmédiára csak rátette a kezét, -és nem csak arra-, azt mindenki fizeti, nem csak a jobboldal! Ne jusson az ellenzék hatalomra, de a mindenkori hatalomnak, -a mainak sem-, ne legyen az Országgyűlésben 49% feletti képviselete.


Pad
2020. OKTÓBER 27. [ 14:42 ]

Tudja istván, amikor 2002-ben Medgyessy Péter azt mondta, hogy ha a jobboldal televíziót akar, akkor vegyen magának, azóta valahogy nem tudom sajnálni őket, hogy ellenzékben vannak. A közmédia függetlensége a legtöbb helyen csak vágyálom. Itt is igaz a régi mondás, miszerint minden szentnek maga felé hajlik a keze. Megsúgom magának, ha ez a roncs ellenzék hatalomra jut, akkor egy totálisan szélsőbalos közmédiát fog létrehozni, mégpedig villámgyorsan.


istván
2020. OKTÓBER 27. [ 9:05 ]

Pad, hogy bosszúságod enyhítsem, közlöm, tripla négyeseket, tripla nyolcasokat nem olvasok. A mindenkori kormányok alakítják mindennapjaink, azoktól várható el a korrekt viszonyulás a társadalom egészéhez, minden területen, a média terén is. A mindenkori kormányoknak törekedni kell a közmédia függetlenségének biztosítására, de nem így van. A "piacról élő" média a saját fogyasztói igényét elégítse ki.


Pad
2020. OKTÓBER 26. [ 18:28 ]

Elnézést, nem jól fogalmaztam, tehát az ellenzék szempontjából kedvező sajtóközleményeket idézett istván, hogy milyen csúnya ez a kormánypropaganda, de akkor már odatehetné a tripla 4-est is, amelyik szintén túltolja az ellenzéki propagandát, amint már tegnap este leírtam. Az bosszant, hogy maga a kormány sajtóját kritikus szemmel nézi, ugyanezt az ellenzék esetében nem veszi észre, csak ha külön felhívom rá a figyelmét.


istván
2020. OKTÓBER 26. [ 17:34 ]

Pad! Az Origó kormánypárti, egyik sem ellenzéki sajtóközlemény: https://www.origo.hu/itthon/20201021-oktober-23-tuntetes-szfe-baloldali-partok-koronavirus.html https://www.origo.hu/sport/futball/20201024-ferencvaros-ujpest-labdarugo-nb-i-osszefoglalo.html Egyébként az ellenzéki "függetlenobjektív" média is estenként eltávolodik az objektivitástól, értik azok is a propaganda művelését. A kormányoldal már "túltolta", ami csak árthat.


Pad
2020. OKTÓBER 26. [ 14:25 ]

istván, én azt hiszem, hogy sokkal objektívebb vagyok, mint maga. Olvassa csak vissza az első hozzászólását, amelyből kiderül, hogy ismét ellenzéki sajtóközleményeket kommentel. Egyébként tüntetést nem engedélyeznék mostanában a járványra való tekintettel, sporteseményekre pedig néhány száz fős közönséget engednék, úgy, hogy tartják egymás közt a megfelelő távolságot. A 16.000 néző szerintem is sok...


istván
2020. OKTÓBER 26. [ 9:08 ]

Pad! Képtelen vagy objektív ítéletre, elfogultságod miatt. Ésszerű lett volna, ha nézők nélkül játszák a meccset, tüntetést pedig nem engedélyezni pandémia idején.


Pad
2020. OKTÓBER 25. [ 22:27 ]

istván, maga már megint egyoldalú! Mert bezzeg az ellenzéki propaganda annyira függetlenobjektív, hogy már egyes libsiknek is szemet szúr, például Konok Péter is kiakadt. Mégpedig azon, hogy egyesek éltették a szfe melletti tüntetést, és örvendeztek, hogy milyen sokan voltak, addig ugyanazok felháborodtak a focimeccs miatt. Tehát ha kettősmércézünk, legalább ésszel!


istván
2020. OKTÓBER 25. [ 18:03 ]

Ez már a (kormányoldali) propaganda durva néphülyítés kategóriája! "Egyértelmű, hogy a baloldal demonstrációja AZZAL FENYEGET, HOGY SZUPERTERJESZTŐ GÓCPONT ALAKULHAT KI BUDAPESTEN." Írta a *rigó 22-én, majd 2 nap múlva 24-én ugyanaz a kormányrigó: "Elképesztő hangulatban 16 ezer néző előtt kezdődött az összecsapás. Az első negyedóra hatalmas Fradi-fölényt hozott." *rigó-(ORIGÓ) A számok emelkednek, de a foci az foci! A kormányfő 400000 fertőzöttel számol, elhalálozásról nem közölt becslést...


A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről. A...
2020. DECEMBER 3.
[ 12:04 ]
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Alekszej Lihacsovot, a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. Közlése szerint a találkozón részt vett...
2020. DECEMBER 3.
[ 10:11 ]
Meghalt 182, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6635 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A kormányzati portálon azt írták: 231 844-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 5324-re emelkedett, a gyógyultak...
2020. DECEMBER 3.
[ 9:31 ]
Beolvasás folyamatban