Magyarország
Müller Cecília: Magyarországon is megjelent a gyorsan terjedő vírusvariáns

"Az elmúlt napon 3 beteg mintájában azonosították a brit vírusvariánst, amelyet már környező oszgáokban is azonosítottak" – jelentette be a tájékoztatón Müller Cecília.

„Nyilvánvaló volt, hogy Magyarország sem kerülheti el az variánst”.

„Rendkívül gyors terjedésre képes, a megbetegítési képessége 50-60%-kal több, mint az új koronavírusnak, amit a kezdet-kezdetén azonosítottunk”.

Nagyon fontos a követő vizsgálat, amelyet a biológiai laboratóriumokban végzünk, mert ennek köszönhetően tudtuk kimutatni itthon is az új variánst.

Az összes beérkezett vakcinát felhasználták már

Müller Cecília jelzése szerint kedd estig minden beérkezett vakcinát felhasználtak Magyarországon (pontosabban a második oltásra tartalékolták) és a szerdán beérkezett szállítmányokkal az eddigi 86 ezer fő után további 51 ezer ember beoltására van lehetőség.

Hirtelen a duplájára ugrott az új fertőzöttek száma

A keddi 696-ról a ma reggeli adatközlésre 1358-ra ugrott az új igazolt fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a hivatalos kormányzati koronavírus-portál. Ezzel párhuzamosan sajnos továbbra is magas, 95 fős halálozási adatot is közöltek. Jelenleg 4870 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 339-en vannak lélegeztetőgépen. Figyelmeztető jel, hogy a hatósági házi karanténban lévők száma egy nap alatt 3856 fővel 25 ezer 856 főre ugrott, ilyen magas szám utoljára decemer végén volt és inkább a tendencia nyugtalanító.(portfolio.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Európai Bizottság sokadjára hagyja cserben a hagyományos nemzeti kisebbségeket, felháborító hogy a testület nem hajlandó semmilyen nemzeti kisebbségvédelmi jogszabályt alkotni annak ellenére, hogy a Minority Safepack európai kezdeményezést közel másfél millió polgár támogatta - olvasható Gál Kinga a Fidesz-KDNP uniós...
2021. JANUÁR 18.
[ 18:35 ]
Kétszáztizenegy határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta a magyar Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 67, szombaton 45, vasárnap 67 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:12 ]
Meghalt 68, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 875 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn. A kormányzati portálon azt írták: 352 703-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 11 409-re emelkedett, a gyógyultak száma...
2021. JANUÁR 18.
[ 8:52 ]
Beolvasás folyamatban