Magyarország
Európa Tanács: A magyar kormánynak fel kell hagynia a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak csorbításával

A magyar kormánynak fel kell hagynia az LMBT-közösséghez tartozók jogainak csorbításával és azzal, hogy jogaikat eszközként használja a közelgő választásokhoz - jelentette ki a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa csütörtökön.

Dunja Mijatović közleményében "mélységesen sajnálatosnak" nevezte, hogy a magyar kormány az országgyűlési választásokkal egy napon tart népszavazást - mint írta - a gyermekek szexuális irányultságával és nemi identitással kapcsolatos információkhoz való hozzáféréséről. Véleménye szerint ez a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak eszközként történő felhasználását jelenti.

Az emberi jogi biztos szerint "kiábrándító", hogy a gyermekvédelmi törvény, tévesen társítja a homoszexualitást a pedofíliával, és - szavai szerint - korlátozza a véleménynyilvánítás és az oktatás szabadságát.

"Aggódom, hogy a javasolt népszavazás az LMBT-csoportokkal szemben kialakult sztereotípiákat, előítéleteket és gyűlöletet betonoz be, továbbá negatív hatással lesz jogaikra, biztonságukra és jólétükre azáltal, hogy kétértelmű és félrevezető kérdéseket tesz fel" - fogalmazott.

Hangoztatott véleménye szerint "egyszerűen hamis" az a következtetés, hogy az átfogó szexuális nevelés káros a gyermekek fejlődésére. Éppen ellenkezőleg, alapvető fontosságú a gyermekek elleni szexuális visszaélések megelőzése és leküzdése, valamint a biztonságosabb és befogadóbb társadalmak építése szempontjából - húzta alá.

Kijelentette: a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak politikai célzatú manipulációja, valamint az emberi jogok megsértése, vagy figyelmen kívül hagyása egyre elterjedtebb Európában. A magyarországi népszavazás ennek az aggasztó tendenciának a feltűnő példája - tette hozzá az Európa Tanács emberi jogi biztosa. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2022. JANUÁR 14. [ 15:54 ]

Szegény Európa....


Pad
2022. JANUÁR 13. [ 23:17 ]

A gyermekek jogairól egy szót sem ejt ez a némber. Közben folyamatosan csúsztat, hazudik és mellébeszél. Kizárólag az agresszíven nyomuló lmbtq-stb élőlényekért aggódik. Mondok egy konkrét példát, miért nagyon álságos ez az egész. Néha olyan oldalra téved az interneten böngésző ember, hogy meg kell erősíteni, hogy elmúlt az illető 18 éves, mivel állítólag felnőtt tartalom van az oldalon. Miután ez megtörtént, megjelenik egy hölgyike, aki mindent eltakar magából, semmi nem látható belőle, ami 18-as karikát érne. A másik oldalon meg kisgyerekeknek olyan ocsmány transznemű, meleg meg a jó ég tudja miféle alakokat mutogatnak nyíltan, hogy attól a jóérzésű felnőtt ember is hányingert kap. Pedig oda kellene igazán a 18-as karika!! A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy tavasszal 4x NEM!


Januárban minden hétvégén lesz oltási akciónap - közölte a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken a miniszterelnök. Orbán Viktor jelezte: csütörtökön, pénteken és szombaton lehet időpontfoglalás nélkül felvenni az oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben....
2022. JANUÁR 14.
[ 10:15 ]
Magyarországon a beoltottak száma 6 304 323, közülük 6 050 416-an a második, 3 321 659-en pedig már a megerősítő harmadik oltást is megkapták. 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 327 014-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 73, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak...
2022. JANUÁR 14.
[ 10:10 ]
A kormány üdvözli, hogy az országgyűlési választást és a gyermekvédelmi népszavazást egy időben tartják meg, mert ezzel hétmilliárd forintot spórolnak. Oltási igazolvánnyá alakul át február 15-étől a védettségi igazolvány és hét napra rövidül a karantén ideje - jelentette be egyebek mellett a Miniszterelnökséget...
2022. JANUÁR 13.
[ 13:39 ]
Beolvasás folyamatban