Magyarország
Májusban ismét megrendezik Budapesten a CPACHungary-konferenciát
Betűméret:             

Az Alapjogokért Központ májusban ismét megrendezi "a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemboriját", a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) Budapesten - közölte a jogi elemző intézet kedden Facebook-oldalán.

Mint írták, a május 4-én és 5-én tartandó CPACHungary főszónokának a szervezők ebben az évben is Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel, az esemény mottója: "Együtt erő vagyunk!".

Az Alapjogokért Központ felidézte, hogy a CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezte meg az Alapjogokért Központ Budapesten.

Az akkor az "Isten, haza, család" értékvilágára összpontosító, több mint 1500 embert - köztük közel 200 külföldi döntéshozót, újságírót, influenszert - megmozgató rendezvény óriási érdeklődést váltott ki: "szövetségeseinkkel még szorosabb barátságot sikerült kialakítani, a balliberális oldal pedig hisztériarohamban tört ki" - olvasható a bejegyzésben.

Hozzátették, hogy a központ partnere, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) által útjára indított CPAC "egyébként is zászlóshajója a jobboldali erők építkezésének", az idei CPACHungary fókuszában pedig - mint fogalmaztak - "a liberálisok rémálma, a nemzeti erők nemzetközi összerendeződése fog állni".

Emlékeztettek arra is, hogy Orbán Viktor a tavalyi rendezvényen elmondta a "konzervatív sikerrecept" 12 pontját, a többi között azt is, miszerint "a saját szabályaink szerint kell játszanunk, barátokat kell keresnünk és közösséget kell építenünk".

A bejegyzés szerint a magyar jobboldal ebben a folyamatban pedig szellemi és politikai motorként tud működni. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A magyar szabályok szerint a határ illegális átlépése jogtalan cselekedet, az illegális határátlépés nem emberi jog, hanem bűnelkövetésnek számít; Magyarországon a határ az határ, aki nem jogosult a belépésre, az nem lépi át a határokat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben szerdán. Orbán...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 12:58 ]
Brüsszel nem kezeli jól a migrációs válságot, az elmúlt héten elfogadott migrációs paktum pedig olaj a tűzre - jelentette ki az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán Röszkén. Zsigmond Barna Pál a röszkei közúti határátkelőhelyen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a tíz...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 12:40 ]
Feljelentést tett Budai Gyula a Lánchíd felújításával kapcsolatban - ezt a fideszes országgyűlési képviselő maga közölte szerdán a Facebook-oldalán. A politikus a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: kapott a napokban egy levelet, amely fontos információkat tartalmaz a Lánchíd felújításával...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 12:33 ]
Beolvasás folyamatban