Magyarország
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A nehéz időkben is szövetségeseink mellett állunk
Betűméret:             

Nehéz időkben is feltétel nélkül a szövetségeseink mellett állunk - jelentette ki a honvédelmi miniszter, miután Tel-Avivban találkozott Joav Gallant izraeli védelmi miniszterrel kedden - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A közlemény szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: látogatása elsődleges célja, hogy közvetlenül is kifejezze a magyar kormány szolidaritását a zsidó állammal az októberi Hamász-terrortámadás után. Hozzátette: "eddig is és ezután is minden fórumon támogattuk és támogatjuk Izrael önvédelemhez való jogát".

A miniszter tájékoztatott arról, hogy Joav Gallant védelmi miniszterrel folytatott tárgyalásaikon az aktuális biztonság- és védelempolitikai kérdések mellett a kétoldalú katonai kapcsolatok áttekintése, továbbá a védelmi ipar területén történő együttműködés kérdései álltak. Az egyeztetéseken részt vettek az ELBIT, a RAFAEL, valamint az IAI vállalatok vezetői is.

A látogatás során aláírták a magyar-izraeli katonai együttműködési megállapodást (MoU), amely a két ország közötti további védelmi ipari együttműködés feltétele - írták.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett: a magyar honvédelem egyik alapjának tekinthető légvédelem megújítása is Izraelhez köthető. Hiszen a magyar kormány ehhez a méltán ismert és elismert izraeli Vaskupola radarrendszerének elemeit vásárolta meg, amelyek így - az amerikai-norvég NASAMS rakétarendszerrel együtt - alkotják Magyarország 21. századi, high-tech légvédelmi rendszerét - áll a közleményben. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarország és Irán is érdekelt a gazdasági együttműködés fejlesztésében a szankciók által nem sújtott területeken, például a gyógyszer-, az egészség- és az élelmiszeriparban, a vízgazdálkodásban - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Teheránban a magyar-iráni üzleti...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 10:09 ]
El a kezekkel a gyerekektől, ennyi nem elég! címmel tartottak demonstrációt szerdán Budapesten az Országos Közös Akarat elnevezésű szervezet kezdeményezésére. A tüntetés a Szent Gellért téren kezdődött, majd a résztvevők a Szabadság hídon és a pesti rakparton keresztül, égő fáklyákat magasban tartva a...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 23:23 ]
A levélben a névtelen fenyegetők Toroczkaiék autóinak felrobbantásával, a politikusok meggyilkolásával fenyegetőznek, valamint azt is leírták, hogy leég majd a párt irodája. Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze szerdán a Mi Hazánk Mozgalom, miután a párt parlamenti frakciójának összes tagja ukrán nyelvű...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 23:08 ]
Beolvasás folyamatban