Magyarország
Donáth Anna távozott a Momentum éléről
Betűméret:             

Kudarcnak értékelte a Momentum szereplését az európai parlamenti választáson, ezért - a felelősséget vállalva - lemond a párt vezetéséről Donáth Anna. A poltikus ezt hétfőn jelentette be a Facebookon.

A vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti (EP-) választásokat értékelve a Momentum távozó elnöke kiemelte: szimbolikus helyeken szenvedett vereséget a NER, a Fidesz-KDNP most először 45 százalék alá került egy EP-választáson.

"Felcsillant egy remény, hogy vége lehet ennek a rendszernek - és aki ezt a reményt önös érdekekből eltagadja, az rosszat tesz Magyarországnak" - fogalmazott.

Donáth Anna kudarcként írt azonban pártja európai parlamenti eredményéről. Ennek okát abban látja, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig a Momentum európai parlamenti munkájára nemet.

Hangsúlyozta választási sikereiket is: "az, hogy Zuglóban egyszerre győztük le a régi baloldalt és a Fideszt, hatalmas teljesítmény. Ahogy Pikó András és Soproni Tamás újrázása, Bánréve, Vámospércs, Keszthely és Győr elhódítása" - sorolta.

Donáth Anna úgy vélekedett, egy olyan világban, ahol egyre erősebb a szélsőjobb, ahol egyre nagyobb teret nyernek a jobboldali populisták, még inkább szükség van arra, hogy valaki kérlelhetetlenül kiálljon a liberális értékek mellett.

A távozó elnök köszönetet mondott azoknak, akik támogatták a Momentumot a kampányban, illetve a választásokon. "Nem adjuk fel, dolgozunk tovább értetek és veletek" - búcsúzott, írja az MTI.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2024. JÚNIUS 12. [ 11:44 ]

Fontos munkát végzett, kiharcolta az önkormányzatok EU-s pénzeit.


Realista
2024. JÚNIUS 12. [ 8:00 ]

Az ilyen hazaárulókat régen száműzték....jobbik esetben...


Béla
2024. JÚNIUS 11. [ 18:21 ]

Hatalmas veszteség ez nemcsak Mo.--nak,hanem az emberiségnek is.....


Béla67
2024. JÚNIUS 11. [ 11:16 ]

Hm, akkor, hogy így megszűnt a mentelmi joga, itt lenne az ideje, hogy az ügyészség vizsgálni kezdje a "Szürke agysejtek hiányában, csoportosan elkövetett, az ország kárára nagy anyagi hátrányt okozó (hazaárulás) ámokfutását.


Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke és frakcióvezetője, valamint Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke pénteken Budapesten tárgyalt a párt képviselőinek az EPP frakciójához történő csatlakozásáról, valamint az Európai Parlamentben való együttműködési lehetőségekről - tájékoztatta a párt pénteken...
2024. JÚNIUS 14.
[ 20:11 ]
A KDNP számára fontos az Európai Néppárt, Magyar Péter, a Tisza Párt alelnökének személye ugyanakkor elfogadhatatlan számunkra az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában - jelentette ki Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti (EP-) képviselője pénteken. Hölvényi...
2024. JÚNIUS 14.
[ 13:56 ]
Ha Magyar Pétert az Európai Néppárt (EPP) frakciójába, vagy pártját felveszik az EPP-be, akkor a KDNP kénytelen távozni az Európai Néppártból – jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken Budapesten. A KDNP elnöke és Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője a Karmelita kolostorban...
2024. JÚNIUS 14.
[ 12:35 ]
Beolvasás folyamatban