Média
A mai a Szabadkai Rádió utolsó közszolgálati adásnapja

A Szabadkai Rádió Magyar Nyelvű Műsorok Szerkesztősége utolsó közszolgálati adásnapjának műsorait hallhatták ma. Holnaptól a 104.4 MHz-en új koncepció szerint, másfajta műsorok szólnak majd, jelentette be Facebook-oldalán a szerkesztőség.

A Vajdasági RTV tegnap adta hírül, hogy a közel fél évszázados múlttal rendelkező Szabadkai Rádió, amely korábban önkormányzati tulajdonban volt, a szabadkai VTV ComNet tulajdonába került, miután valamivel több mint 1 600 000 dinárért megvásárolták a nyolc korábbi dolgozó tulajdonába került részvényeket.

Németh Ernő, a magyar nyelvű műsorok szerkesztőségének immáron egykori fő- és felelős szerkesztője az RTV-nek nyilatkozva aggodalmának adott hangot, hogy megszűnhet a magyar nyelvű adás, ugyanis az új tulajdonost a törvény már nem kötelezi a korábbi műsorrend fenntartására. Emiatt a magyar mellett a horvát, a bunyevác és a német nyelvű műsorok sorsa is kilátástalan.

A nyilatkozatban Németh Ernő a politikai akarattól tette függővé a 48 éves múlttal rendelkező rádió magyar műsorának megmaradását, a ma közzétett információ azonban már az utolsó közszolgálati adásnapról tudósít.

„Azon munkatársak nevében is, akik az elmúlt csaknem 48 évben az adásokat készítették, búcsúzik Önöktől Piuković Norbert, Tóth Imre, Gloncsák László, valamint Balázs Szilvia, Giliján Norina, Kanalas Zsófia, Varga Zsuzsanna, Vörös Imelda, Dukai István, Pintér Ferenc és Németh Ernő. A viszont hallás reményében maradunk tisztelettel" – fogalmaznak a tájékoztatásban.

Mint ismeretes, a médiaház augusztus 31-e óta korlátolt felelősségű társaság (kft.) formájában működik, ezzel zárult le a hosszan tartó privatizációs folyamat, amelynek során nem sikerült vevőt találni a rádióra. A Szabadkai Rádió tavaly novembertől hét dolgozóval működött, akik 10 hónapon át kaptak 45-50 ezer dináros bruttó havi jövedelmet, nyilatkozta szeptember elején a Vajdaság Mának Ljubiša Stepanović, a Szabadkai Rádió igazgatója, s rámutatott arra, hogy az akkori új tulajdonosok egy felhalmozott adósságot is örököltek.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az adót az érték 0,3 százaléka alapján számolják el. Ez most tizenötezer dinárba kerül, hétszer többe, mint korábban, amikor 2100 dinárt kellett fizetnem. A másfél hold földem után a 2018-as évre tizenkétezer dinárral kell többet fizetnem, mint előző évben, pedig már akkor is építési telek kategóriába sorolták be....
2019. FEBRUÁR 13.
[ 12:05 ]
A második világháború vége óta nem volt ilyen törékeny helyzetben a sajtószabadság Európában, ezért mielőbbi határozott politikai intézkedésekre van szükség - figyelmeztetett kedden közzétett jelentésében az Európa Tanács (ET). Az ET arról számolt be, hogy jelentősen romlott a médiaszabadság helyzete az...
2019. FEBRUÁR 12.
[ 13:17 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 7. számunk tartalmából kiemeljük: * Tegyük jobb hellyé az internetet! TÓTH Lívia heti jegyzete * A magyar kormánynak vannak eszközei, és nem fél használni őket. Orbán Viktor vasárnapi...
2019. FEBRUÁR 12.
[ 12:49 ]
Beolvasás folyamatban