Média
Családi Kör (december 1.): A történelem során első ízben tüntettek Szerbia katonái
Betűméret:             

A múlt héten szigorította a családon belüli erőszak megakadályozására vonatkozó törvényt a szerbiai parlament. Mindez szép és jó, csak éppen a társadalom olyan mélyponton van, ahol mindezek az intézkedések csak tűzoltásra jók. Miről is beszél a cikkíró? Olvassa el az e heti vezércikket.

Nišben magyar–szerb közös kormányülés. A kisebbségi politikusok elégedettek. A kisebbségi polgárok kivándorolnak. Végel László egyik meglátása ez.

A történelem során első ízben tüntettek Szerbia katonái. És ennek kapcsán össze is zördült az államfő és a kormányfő. Bajtai Kornél is közéjük zörgetett.

Az elmúlt héten Vajdaságban járt dr. Pomozi Péter budapesti egyetemi docens, aki nem sok időt jósolt a vajdasági magyar nyelvnek. Vígi Zsoldos Zsaklina dr. Pásztor Kicsi Máriával, az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék nyelvész docensével beszélgetett arról, hogy mi a véleménye erről az előrejelzésről.

Tényleg egymást kizáró ellentmondások korát éljük? Ezt a kérdést a tanüggyel kapcsolatban teszi fel Beretka Ferenc, a lap pedagógus munkatársa.

Harc a drótkerítés ellen. Nagy Nándor annak kapcsán élcelődik, hogy egy frissen avatott autópálya mellől elloptak két kilométernyi védő drótkerítést.
Magyar kutatók világraszóló felfedezéséről ad számot Bálint József, vagyis arról, hogy a kutya agya hozzánk hasonlóan dolgozza föl az emberi szavakat.

Miért romboltam le Vukovárt? A közelmúlt dokumentumai sorozatban egy korabeli interjú Veselin Šljivančanin alezredessel, a Jugoszláv Hadsereg I. motoros brigádja törzskarának vezetőjével.

Advent idején a Családi Kör is több cikkben foglalkozik az ünnepkörrel, ezen kívül pedig olvashatunk még temerini, szabadkai, bajmoki, bajsai, magyarkanizsai, topolyai, bácsföldvári eseményekről, de azt is megtudhatjuk, hogy kik voltak a szentté avatott magyar királylányok, és a heti sporteseményekről is részletesen beszámol a Családi Kör.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Warner Bros, Discovery (WBD) bejelentette, hogy május 21-én több európai országban elindítja továbbfejlesztett tartalomsugárzó szolgáltatását, a Maxot. Az új streamingszolgáltató egyesíti a HBO Max kinálatát, és a Discovery ismeretterjesztő műsorait az Eurosport prémiumszolgáltatásával, hogy az egész család...
2024. MÁRCIUS 22.
[ 16:37 ]
A Vajdasági Újságírók Független Egyesülete (NDNV) arra kérte az ügyészséget és a rendőrséget, hogy sürgősen indítsanak eljárást azok ellen a személyek ellen, akik nyíltan gyilkossággal fenyegetik Dinko Gruhonjić egyetemi tanárt, az NDNV programigazgatóját. Ma reggel fenyegető üzenet jelent meg annak az épületnek a...
2024. MÁRCIUS 21.
[ 14:59 ]
Odaítélte idei szakmai elismeréseit a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete, amely ezúttal is több kategóriában díjazza a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó újságírókat, szerkesztőket, illetve szerkesztőségeket. Az Év Pályakezdő Újságírója díjjal idén Szarapka Szabolcsot, a Pannon RTV operatőrét tünteti...
2024. MÁRCIUS 20.
[ 14:25 ]
Beolvasás folyamatban