Média
Bózsó Istvánt is díjazta az NDNV
Betűméret:             

Bózsó Istvánnak ítélték oda a Vajdasági Újságírók Független Egyesületének (NDNV) kisebbségi újságírókat díjazó új, éves elismerését. Az NDNV éves díját a Támogasd az RTV-t (Podrži RTV) mozgalom kapta, az elemző újságíróknak járó elismerést Slađana Gluščević vehette át.

A Beta jelentése szerint Nedim Sejdinović, az NDNV elnöke Bózsó István sajátos humorral és megfigyelésekkel jellemezhető stílusát emelte ki. Emlékeztetett ugyanakkor, hogy egyike a Második Nyilvánosság elnevezésű Facebook-oldal alapítóinak.

Sejdinović kifejtette: azért a Támogasd az RTV-nek ítélték évi díjukat, mert tevékenységük tavaly nemcsak a szerbiai, hanem a térségi sajtó színterét is meghatározta. „Olyan társadalmi vitákat indítottak, amelyek mostanáig sem zárultak le“ – fogalmazott.

Slađana Gluščević, az NDNV által alapított oknyomozó és elemző központ, a VOICE munkatársa. Sejdinović szerint a mezőgazdasági témákkal foglalkozó újságírók között ő számít a legjobbnak Szerbiában. A díjjal ugyanakkor az elemző újságírást is támogatni kívánják, mutatott rá az NDNV elnöke.

Nedim Sejdinović emlékeztetett, hogy az NDNV a legrégebbi független szakmai újságírói egyesület az egykori Jugoszlávia területén, és 1989 végén jött létre. Jelenlegi értékelésük szerint ami rossz csak megtörténhetett az újságírással, az Szerbiában meg is történt, de – mint Sejdinović fogalmazott – ez logikus, hiszen a sajtó nem lehet sem sokkal jobb, sem sokkal rosszabb, mint a társadalmi környezete.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Warner Bros, Discovery (WBD) bejelentette, hogy május 21-én több európai országban elindítja továbbfejlesztett tartalomsugárzó szolgáltatását, a Maxot. Az új streamingszolgáltató egyesíti a HBO Max kinálatát, és a Discovery ismeretterjesztő műsorait az Eurosport prémiumszolgáltatásával, hogy az egész család...
2024. MÁRCIUS 22.
[ 16:37 ]
A Vajdasági Újságírók Független Egyesülete (NDNV) arra kérte az ügyészséget és a rendőrséget, hogy sürgősen indítsanak eljárást azok ellen a személyek ellen, akik nyíltan gyilkossággal fenyegetik Dinko Gruhonjić egyetemi tanárt, az NDNV programigazgatóját. Ma reggel fenyegető üzenet jelent meg annak az épületnek a...
2024. MÁRCIUS 21.
[ 14:59 ]
Odaítélte idei szakmai elismeréseit a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete, amely ezúttal is több kategóriában díjazza a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó újságírókat, szerkesztőket, illetve szerkesztőségeket. Az Év Pályakezdő Újságírója díjjal idén Szarapka Szabolcsot, a Pannon RTV operatőrét tünteti...
2024. MÁRCIUS 20.
[ 14:25 ]
Beolvasás folyamatban