Média
RTV: Kinevezték a kisebbségi szerkesztőségek szerkesztőit
A magyar szerkesztőség élére Szakács Áron került
Betűméret:             

A Vajdasági Rádió és Televízió közszolgálati médiaház igazgatóbizottsága tegnapi ülésén kinevezte a rádió és a televízió kisebbségi nyelvű szerkesztőségeinek felelős szerkesztőit.

A televízió kettes programján a magyar szerkesztőség élére Szakács Áront nevezték ki, a román szerkesztőség szerkesztője Georgeta Secosan, a roma nyelvű, Petar Nikolić, az ukráné Marija Vislavski, a bunyevác nyelvűé pedig Nataša Stantić lett.

A Vajdasági Rádió és Televízió hármas csatornájának kisebbségi nyelvű rádiós szerkesztőit is kinevezték. Az igazgatóbizottság a rádió szlovák szerkesztőség élére Martina Prebuđilát, a ruszin szerkesztőség élére Tatjana Beuk-Lacsakot, az ukrán nyelvűére pedig Vaszilj Dacesen került.

A szerkesztőket a vezérigazgató javaslatára nevezték ki, miután lefolytatták a szükséges eljárást az RTV alapszabályával összhangban, s a kisebbségi nemzeti tanácsok is pozitív véleményt fogalmaztak meg.

Az RTV igazgatóbizottsága megállapította, hogy a megválasztott jelöltek, akik a közmédiában teljesített eddigi munkájukkal bizonyították szakmai rátermettségüket, továbbra is hozzájárulnak majd a kisebbségi nyelvű szerkesztőségek fejlődéséhez.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Columbia Egyetem professzora szerint a magyar kormányfő megértette, hogy ez egy szükségtelen háború, amelyet a NATO bővítése idézett elő. Jeffrey Sachs amerikai közgazdász szerint Orbán Viktor az egyetlen európai vezető, aki reálisan látja az ukrajnai helyzetet; a Columbia Egyetem professzora az ukrajnai béke...
2023. MÁJUS 18.
[ 10:53 ]
A Jó Pajtás legújabb számában az erdő gombáit vesszük szemügyre. Kétoldalas poszterünkön a gombák felépítését, fejlődését és felhasználási módjukat szemléltetjük. Félreértésből verekedés – szerinted milyen módszerekkel érvényesíthetjük harc nélkül az akaratunkat? Eztfilózdki! című rovatunkban erre...
2023. MÁJUS 17.
[ 12:33 ]
Amikor megjelent a 2022-es népszámlálás legújabb könyvecskéje (NEMZETI HOVATARTOZÁS, községek és városok szerinti adatok), azonnal átlapoztam, de figyelmesen át is olvastam minden olyan részt, amely az itt élő magyar nemzeti közösségre, városaira és községeire vonatkozik. – Balla Lajos elemzése Az...
2023. MÁJUS 17.
[ 9:36 ]
Beolvasás folyamatban