Média
RTV: Kinevezték a kisebbségi szerkesztőségek szerkesztőit
A magyar szerkesztőség élére Szakács Áron került
Betűméret:             

A Vajdasági Rádió és Televízió közszolgálati médiaház igazgatóbizottsága tegnapi ülésén kinevezte a rádió és a televízió kisebbségi nyelvű szerkesztőségeinek felelős szerkesztőit.

A televízió kettes programján a magyar szerkesztőség élére Szakács Áront nevezték ki, a román szerkesztőség szerkesztője Georgeta Secosan, a roma nyelvű, Petar Nikolić, az ukráné Marija Vislavski, a bunyevác nyelvűé pedig Nataša Stantić lett.

A Vajdasági Rádió és Televízió hármas csatornájának kisebbségi nyelvű rádiós szerkesztőit is kinevezték. Az igazgatóbizottság a rádió szlovák szerkesztőség élére Martina Prebuđilát, a ruszin szerkesztőség élére Tatjana Beuk-Lacsakot, az ukrán nyelvűére pedig Vaszilj Dacesen került.

A szerkesztőket a vezérigazgató javaslatára nevezték ki, miután lefolytatták a szükséges eljárást az RTV alapszabályával összhangban, s a kisebbségi nemzeti tanácsok is pozitív véleményt fogalmaztak meg.

Az RTV igazgatóbizottsága megállapította, hogy a megválasztott jelöltek, akik a közmédiában teljesített eddigi munkájukkal bizonyították szakmai rátermettségüket, továbbra is hozzájárulnak majd a kisebbségi nyelvű szerkesztőségek fejlődéséhez.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A magyar költészet napjára irodalmi nagyjaink életéről szóló filmekkel és tematikus műsorokkal készülnek a közmédia csatornái. József Attila születésnapján, a magyar lírának szentelt napon az M5 élőben jelentkezik a hagyományos Versmaratonról, és a magyar költészet legszebb darabjait szavalják hazánk kiváló...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 14:56 ]
Kik írják az internetes tartalmakat? A Jó Pajtás legújabb számában többek között ezt a kérdést is feltesszük. De kiderül az is, miként zajlott az első űrutazás, hogyan nézett ki Jurij Gagarin űrhajója. A Mizújsban óbecsei dákok mesélnek a locsolkodásról, az újvidéki tanulók pedig színházélményeikről számolnak...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 12:26 ]
Egy olvasónk teljesen elveszítette a munkaképességét. Megkapta a rokkantnyugdíjat, de megtagadták tőle a testi sérülés után járó térítést. Arra panaszkodik, hogy kicsi a nyugdíja, és ennyi pénzből nehéz megélni. Nem érti, miért utasították el a testi sérülés után járó térítést, amikor százszázalékos rokkant....
2024. ÁPRILIS 10.
[ 10:25 ]
Beolvasás folyamatban