Média
RTV: Kinevezték a kisebbségi szerkesztőségek szerkesztőit
A magyar szerkesztőség élére Szakács Áron került
Betűméret:             

A Vajdasági Rádió és Televízió közszolgálati médiaház igazgatóbizottsága tegnapi ülésén kinevezte a rádió és a televízió kisebbségi nyelvű szerkesztőségeinek felelős szerkesztőit.

A televízió kettes programján a magyar szerkesztőség élére Szakács Áront nevezték ki, a román szerkesztőség szerkesztője Georgeta Secosan, a roma nyelvű, Petar Nikolić, az ukráné Marija Vislavski, a bunyevác nyelvűé pedig Nataša Stantić lett.

A Vajdasági Rádió és Televízió hármas csatornájának kisebbségi nyelvű rádiós szerkesztőit is kinevezték. Az igazgatóbizottság a rádió szlovák szerkesztőség élére Martina Prebuđilát, a ruszin szerkesztőség élére Tatjana Beuk-Lacsakot, az ukrán nyelvűére pedig Vaszilj Dacesen került.

A szerkesztőket a vezérigazgató javaslatára nevezték ki, miután lefolytatták a szükséges eljárást az RTV alapszabályával összhangban, s a kisebbségi nemzeti tanácsok is pozitív véleményt fogalmaztak meg.

Az RTV igazgatóbizottsága megállapította, hogy a megválasztott jelöltek, akik a közmédiában teljesített eddigi munkájukkal bizonyították szakmai rátermettségüket, továbbra is hozzájárulnak majd a kisebbségi nyelvű szerkesztőségek fejlődéséhez.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Elektronikus Média Szabályozó Testületének (REM) tanácsa ma döntött arról, mely TV- és rádióállomások kapnak országos frekvenciákat. A helyzet változatlan marad, ugyanis továbbra is a Pink, a Happy, a Prva és a B92 televíziók maradnak azok, amelyek országos műsorszórási engedéllyel rendelkeznek. A rádióállomások...
2022. JÚLIUS 29.
[ 16:53 ]
Marina Ovszjannikovát bűnösnek találták, mert egyszemélyes tüntetésen bírálta az Ukrajna elleni háborút elindító elnököt, és az azt végrehajtó hadsereget. Ötvenezer rubel pénzbírsággal sújtották csütörtökön Marina Ovszjannikovát, az orosz állami televízió volt újságíróját, szerkesztőjét, most azért, mert...
2022. JÚLIUS 29.
[ 6:13 ]
Az Európai Unió Bírósága szerdai határozatában elutasította az RT France francia nyelvű, de orosz finanszírozású hírcsatorna keresetét annak az uniós rendeletnek a megsemmisítésére, amely az Oroszország elleni uniós szankciók értelmében betiltotta az RT műsorszórási tevékenységét az EU-ban. Az uniós...
2022. JÚLIUS 27.
[ 16:17 ]
Beolvasás folyamatban