Média
Jó Pajtás (2019. május 16.): Mit kínál az Y és Z generációnak az Instagram?

* Az Instagram nem arról híres, hogy ott évtizedes kincsekre bukkan az ember, a feltöltött történetek is 24 óra után törlődnek. Mégis mit kínál az Y és Z generációnak ez a kommunikációs lehetőség?

* A kellemetlen időjárás ellenére keményen edzenek a Vajdasági Vágtára készülő lovak és lovasok. Közülük két adai versenyzőt mutatunk be, akik Vihar és Baba nevű versenylovukkal indulnak a megmérettetésen, miközben kiderül miből is áll a megerőltető felkészülés.

* Robbanás és sebesültek az iskolaépületben? – bizony előfordul, szerencsére felénk rég nem volt rá példa. A témát az adai Cseh Károly Általános Iskolában tartott evakuációs gyakorlat szolgáltatta, mely elsősorban azt a célt szolgálta, hogy a tanulók közvetlenül megtapasztalják a riasztás hangulatát, és azt – ha netán szükség lesz rá valamikor –, gyorsan előhívhatják emlékeik közül vészhelyzet esetén.

* „Ne etesd a trollokat” – olvashatjuk gyakran internetes fórumokon, mert hát a troll egy éhes, szomjas jószág. Provokatív és erőszakos, bosszantó és buta. Hasonló lények hemzsegnek Varró Dani A szomjas troll című könyvében is, melybe Herédi Károllyal kukkantunk be.

* További témáink közül kiemeljük:

Harminc éve kezdődött újra – cserkészet Vajdaságban

Karnyújtásnyira a jövő – Pilóta nélküli légitaxi?

Vibráló helikoptereknek is nevezhetnénk a szitakötőket, a rovarvilág legjobb repülőit, melyek százötven millió éve bizony alig változtak.

* Keressük továbbá a választ a következő kérdésekre is: mitől függ, mennyire vagyunk okosak, miért jó hely a könyvtár, miben hasonlítanak és különböznek a lányok a fiúktól és fordítva, megtanulhatunk-e meditálni, valóban egészséges-e az ember, ha egészséges a lába, kik a zenevilág királynői és fejedelmei, miért kezdődik legtöbb népdal természeti képpel, és más.

Ezen a héten sem maradtak ki a szokásos rovatok, az izgalmas fejtörők, a viccek, és a nyereményjáték sem.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Családi Kör (2019. május 16.): Az összetartó, hagyományaihoz erősen ragaszkodó közösség - illusztráció
2019. MÁJUS 15.
[ 11:29 ]
Pápai Joci nem jutott tovább az idei Eurovíziós Dalfesztivál keddi, első elődöntőjén, így magyar versenyző nélkül megy majd le a verseny szombati döntője Tel-Avivban. Nevena Božović szerb énekesnő a Kruna (Korona) című dalával továbbjutott a szombati döntőbe. A kedd esti, első elődöntő versenyzői közül...
2019. MÁJUS 14.
[ 23:38 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 20. számunk tartalmából kiemeljük: * Már szavazhatunk! KARTALI Róbert heti jegyzete * VILÁGKÉP: A 100 leggazdagabb. Az idén is Csányi Sándor vezeti a magyar milliárdosok listáját * BELGRÁDI SZEMMEL: Ez nekem...
2019. MÁJUS 14.
[ 12:06 ]
Olyan független hatóságot kéne létrehozni, ami gondoskodna arról, hogy a közösségi hálózatok átláthatóak legyenek, ha kell, bírságolna, de nem ítélné meg a megjelenő tartalmakat. Az internetes gyűlöletbeszéd elleni küzdelemről folytatott megbeszéléseket pénteken Párizsban Emmanuel Macron francia elnök és Mark...
2019. MÁJUS 10.
[ 21:15 ]
Beolvasás folyamatban