Média
Jó Pajtás (2019. május 16.): Mit kínál az Y és Z generációnak az Instagram?

* Az Instagram nem arról híres, hogy ott évtizedes kincsekre bukkan az ember, a feltöltött történetek is 24 óra után törlődnek. Mégis mit kínál az Y és Z generációnak ez a kommunikációs lehetőség?

* A kellemetlen időjárás ellenére keményen edzenek a Vajdasági Vágtára készülő lovak és lovasok. Közülük két adai versenyzőt mutatunk be, akik Vihar és Baba nevű versenylovukkal indulnak a megmérettetésen, miközben kiderül miből is áll a megerőltető felkészülés.

* Robbanás és sebesültek az iskolaépületben? – bizony előfordul, szerencsére felénk rég nem volt rá példa. A témát az adai Cseh Károly Általános Iskolában tartott evakuációs gyakorlat szolgáltatta, mely elsősorban azt a célt szolgálta, hogy a tanulók közvetlenül megtapasztalják a riasztás hangulatát, és azt – ha netán szükség lesz rá valamikor –, gyorsan előhívhatják emlékeik közül vészhelyzet esetén.

* „Ne etesd a trollokat” – olvashatjuk gyakran internetes fórumokon, mert hát a troll egy éhes, szomjas jószág. Provokatív és erőszakos, bosszantó és buta. Hasonló lények hemzsegnek Varró Dani A szomjas troll című könyvében is, melybe Herédi Károllyal kukkantunk be.

* További témáink közül kiemeljük:

Harminc éve kezdődött újra – cserkészet Vajdaságban

Karnyújtásnyira a jövő – Pilóta nélküli légitaxi?

Vibráló helikoptereknek is nevezhetnénk a szitakötőket, a rovarvilág legjobb repülőit, melyek százötven millió éve bizony alig változtak.

* Keressük továbbá a választ a következő kérdésekre is: mitől függ, mennyire vagyunk okosak, miért jó hely a könyvtár, miben hasonlítanak és különböznek a lányok a fiúktól és fordítva, megtanulhatunk-e meditálni, valóban egészséges-e az ember, ha egészséges a lába, kik a zenevilág királynői és fejedelmei, miért kezdődik legtöbb népdal természeti képpel, és más.

Ezen a héten sem maradtak ki a szokásos rovatok, az izgalmas fejtörők, a viccek, és a nyereményjáték sem.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs EZEN A HÉTEN AJÁNDÉKKAL IS KEDVESKEDÜNK OLVASÓINKNAK! E heti, 28. számunk tartalmából kiemeljük: * Csalán, nadragulya, sóslórom, bodza… MARTINEK Imre heti jegyzete * A klíma visszavág. Az...
2019. JÚLIUS 9.
[ 13:35 ]
Műszaki karbantartási munkálatok folynak majd csütörtökről péntekre virradó éjszaka az RTL rendszerében, emiatt hat órán át teljes adásszünet lesz a legnézettebb tévécsatornán. Az RTL Magyarországnál erősáramú karbantartás zajlik majd, amely során a szakemberek átvizsgálják az informatikai és stúdiótechnológiai...
2019. JÚLIUS 4.
[ 8:43 ]
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg vasárnap Kispiacon a Nemzetek Főzőversenye Határok Nélkül elnevezésű eseményt. A versenyre több mint hetven csapat jelentkezett, melyek igen népesek, tíztől harminc tagot számlálnak. Több helyi polgár azonban nem tudott részt venni, ugyanis az időjárás miatt eltolódott az aratás –...
2019. JÚLIUS 3.
[ 8:47 ]
Beolvasás folyamatban