Média
A szerbiai polgárok 39 százaléka nem hisz a médiának

A médiaszokásokról és a közönség igényeiről szóló felmérésből kiderült, hogy a szerbiai polgárok 39 százaléka nem hisz a médiának, míg csupán 23 százaléka hisz részben vagy teljes egészében a sajtónak, írja a Danas.

A felmérésből kiderült az is, hogy a polgárok harmada nem foglalkozik a médiatartalmak forrásával, noha tisztában vannak azzal, hogy a média sok álhírt és téves információt közöl.

Bojan Klačar, a felmérést 1.500 személy bevonásával elvégző CESID programigazgatója elmondta: a képzettebb és városi környezetben élő, 20 és 40 év közötti polgárok körében gyakori, hogy nem hisznek a médiának.

„A polgárok szerint a média problémáját az álhírek jelentik, így gondolja minden negyedik polgár, míg a második helyen a politikai pártok befolyása áll, így vélekedik a megkérdezettek 16 százaléka‟, mondta Klačar, majd hozzátette: a professzionális újságírók hiánya a polgárok 15 százaléka szerint jelent problémát.

A helyi témákat illetően a polgárokat elsősorban az időjárás előrejelzés érdekli, majd a kommunális információk, és a helyi kulturális események.

A média formátumát tekintve a megkérdezettek mintegy 26 százaléka véli úgy, hogy Szerbiában a rövid videó tartalmak iránt a legnagyobb kereslet, 19 százaléka szerint a fényképes szövegek iránt, 7 százaléka szerint pedig a hosszabb elemző szövegek iránt. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A címben feltett kérdést fogalmazta meg Németh Ernő, a VajdaságMa hírportál szerzője a Vajdasági Magyar Szövetség, illetve a Magyar Mozgalom idei Szent István-napi rendezvényeit követően. Mindkét politikai szervezet megemlékezésén hangoztak el olyan mondatok, melyeket akár úgy is lehet értelmezni, hogy készek...
2019. SZEPTEMBER 11.
[ 9:50 ]
Sok újdonság vár ránk a tanévben: egyesekre új tanterv, másokra új tankönyvek, még másokra digitális tantermek vagy éppen felújítás alatt álló iskolaépület. Bárhogy is, csak örülhetünk, hogy Vajdaság 73 általános iskolájában folyik magyar nyelvű oktatás, és a legtöbb magyar ajkú gyermek anyanyelvén kezdi meg...
2019. SZEPTEMBER 11.
[ 9:07 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 37. számunk tartalmából kiemeljük: * Kerékpársirató. TÓTH Lívia heti jegyzete * VILÁGKÉP: Fegyvertartás és –vásárlás. San Francisco terrorszervezetnek nyilvánította az NRA-t * BELGRÁDI SZEMMEL: Az állam...
2019. SZEPTEMBER 10.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban