Média
A szerbiai polgárok 39 százaléka nem hisz a médiának

A médiaszokásokról és a közönség igényeiről szóló felmérésből kiderült, hogy a szerbiai polgárok 39 százaléka nem hisz a médiának, míg csupán 23 százaléka hisz részben vagy teljes egészében a sajtónak, írja a Danas.

A felmérésből kiderült az is, hogy a polgárok harmada nem foglalkozik a médiatartalmak forrásával, noha tisztában vannak azzal, hogy a média sok álhírt és téves információt közöl.

Bojan Klačar, a felmérést 1.500 személy bevonásával elvégző CESID programigazgatója elmondta: a képzettebb és városi környezetben élő, 20 és 40 év közötti polgárok körében gyakori, hogy nem hisznek a médiának.

„A polgárok szerint a média problémáját az álhírek jelentik, így gondolja minden negyedik polgár, míg a második helyen a politikai pártok befolyása áll, így vélekedik a megkérdezettek 16 százaléka‟, mondta Klačar, majd hozzátette: a professzionális újságírók hiánya a polgárok 15 százaléka szerint jelent problémát.

A helyi témákat illetően a polgárokat elsősorban az időjárás előrejelzés érdekli, majd a kommunális információk, és a helyi kulturális események.

A média formátumát tekintve a megkérdezettek mintegy 26 százaléka véli úgy, hogy Szerbiában a rövid videó tartalmak iránt a legnagyobb kereslet, 19 százaléka szerint a fényképes szövegek iránt, 7 százaléka szerint pedig a hosszabb elemző szövegek iránt. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2019. július 1-jétől új társulatigazgató áll a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának élén. Miloš Stanković, a Szabadkai Népszínház igazgatója Körmöci Petronella színésznőt nevezte ki a Magyar Társulat új művészeti vezetőjének. Körmöci Petronella nem először pályázott erre a posztra – Vígi Zsoldos Zsaklina...
2019. JÚLIUS 10.
[ 10:03 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs EZEN A HÉTEN AJÁNDÉKKAL IS KEDVESKEDÜNK OLVASÓINKNAK! E heti, 28. számunk tartalmából kiemeljük: * Csalán, nadragulya, sóslórom, bodza… MARTINEK Imre heti jegyzete * A klíma visszavág. Az...
2019. JÚLIUS 9.
[ 13:35 ]
Műszaki karbantartási munkálatok folynak majd csütörtökről péntekre virradó éjszaka az RTL rendszerében, emiatt hat órán át teljes adásszünet lesz a legnézettebb tévécsatornán. Az RTL Magyarországnál erősáramú karbantartás zajlik majd, amely során a szakemberek átvizsgálják az informatikai és stúdiótechnológiai...
2019. JÚLIUS 4.
[ 8:43 ]
Beolvasás folyamatban