Média
A szerbiai polgárok 39 százaléka nem hisz a médiának

A médiaszokásokról és a közönség igényeiről szóló felmérésből kiderült, hogy a szerbiai polgárok 39 százaléka nem hisz a médiának, míg csupán 23 százaléka hisz részben vagy teljes egészében a sajtónak, írja a Danas.

A felmérésből kiderült az is, hogy a polgárok harmada nem foglalkozik a médiatartalmak forrásával, noha tisztában vannak azzal, hogy a média sok álhírt és téves információt közöl.

Bojan Klačar, a felmérést 1.500 személy bevonásával elvégző CESID programigazgatója elmondta: a képzettebb és városi környezetben élő, 20 és 40 év közötti polgárok körében gyakori, hogy nem hisznek a médiának.

„A polgárok szerint a média problémáját az álhírek jelentik, így gondolja minden negyedik polgár, míg a második helyen a politikai pártok befolyása áll, így vélekedik a megkérdezettek 16 százaléka‟, mondta Klačar, majd hozzátette: a professzionális újságírók hiánya a polgárok 15 százaléka szerint jelent problémát.

A helyi témákat illetően a polgárokat elsősorban az időjárás előrejelzés érdekli, majd a kommunális információk, és a helyi kulturális események.

A média formátumát tekintve a megkérdezettek mintegy 26 százaléka véli úgy, hogy Szerbiában a rövid videó tartalmak iránt a legnagyobb kereslet, 19 százaléka szerint a fényképes szövegek iránt, 7 százaléka szerint pedig a hosszabb elemző szövegek iránt. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megjelent a Híd új száma - illusztráció
2020. JÚLIUS 3.
[ 19:17 ]
Tóth Szilárd János politológus a június 21-ei voksolás menetét követve arra a megállapításra jutott, hogy a választások során tapasztalt visszaélések száma ijesztő, amelynek célja nem is a Szerb Haladó Párt győzelmének bebiztosítása volt, hanem a részvételi arány növelése. A szakértő szerint a parlamenti munka ezek...
2020. JÚLIUS 1.
[ 9:13 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 27. számunk tartalmából kiemeljük: * Reményteli várakozás. Fehér Márta heti jegyzete * VILÁGKÉP: Júliustól Németország az EU soros elnöke * BELGRÁDI SZEMMEL: EU-tagság 2026-ra? Brüsszelben...
2020. JÚNIUS 30.
[ 15:29 ]
Elment Lazukics Anna is. Fotók közé zárta az életét és munkáját, így hát ha valakiről elmondható, hogy életének és munkájának nyoma megmarad, róla elmondható. Itt maradnak ezek a lényegretörő, sokszor lecsupaszított, csak a kivárt pillanatra fókuszáló fekete-fehér fotók, amelyek többnyire egy kemény és nyers...
2020. JÚNIUS 29.
[ 20:22 ]
Beolvasás folyamatban