Média
Jó Pajtás (2019. október 3.): A környzetettudatos életmód szabályai

Nem csak a jegesmedvéket érinti a Jó Pajtás legújabb számának témája. A környezetváltozás tényeit sorakoztatjuk fel olvasóink és tudósítóink segítségével.

A topolyai Csáki Lajos iskola hetedikes tanulói üzenettel készültek a szemetelőknek. Hiszen még a rendkívül ellenálló ,,szuperkorallok” sem bírják már sokáig a globális felmelegedést. Ezért a környzetettudatos életmód szabályairól is írunk a lapban.

Őjutkasága, vagyis a tűzrőlpattant hasonmás. Jódal Rózsa írónővel beszélgettünk Hadaró Jutka elnevezésű izgalmas sorozatáról, amely a fiatalok kedvenceként, több mint húsz évig szerepelt lapunk hasábjain. Az óbecsei negyedikesek is elmondták nekünk, miért szeretik olvasni a Jó Pajtást.

A legfrissebb számban életre kelnek a játékfigurák és a nagy halak zsákmányolásának titkait is eláruljuk a Horog című rovatunkban.

Kiadványunkból ezúttal sem maradtak ki népszerű rovataink: a Bizalmas sorok, a Tiniturmix, a Zsibongó, a Vihogi, vagy a fejtörők, nyelvi játékok és a nyereményjáték sem.

Megjelent a Mézeskalács októberi száma. Mézes Marcipán, a mókus és társai a csigák egyedi világát járják körül verssel, dallal és mesével. Mindemellett kiderül az is, hogy épül a csiga háza, és háziállatként miként gondoskodjunk e különleges álltakáról? Színpompás őszi tájképek, a kirándulásról hozott élmények, sok szép fogalmazás és rajz alkotja a kisújság legújabb számának tartalmát.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A rejtőzködés és az álcázás mestereinek világába kalauzol a Jó Pajtás legújabb száma. Amikor rejtőzködésről van szó, szinte mindenkinek a kaméleonok hihetetlen színváltoztató képessége jut az eszébe, pedig nem biztos, hogy a kaméleonok nyernék az álcázás mestere címet! Hogy kik szállnak velük versenybe? Például a...
2019. OKTÓBER 9.
[ 12:49 ]
Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy drasztikusan csökken a vajdasági termőföldek szervesanyag-készlete. Ha a talajban lévő humusz mennyisége a továbbiakban is ilyen ütemben csökken, akkor a Vajdaságban lévő 1,7 millió hektár termőföld fél évszázad múlva terméketlenné válik – Vígi Zsoldos Zsaklina riportja ...
2019. OKTÓBER 9.
[ 11:14 ]
Első ízben találkoztak külhonban a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) és a Magyar Kurír szervezésében a sajtóapostolok, országos, egyházmegyei és plébániai médiumok, nyomtatott és elektronikus sajtó, rádiók, honlapok, portálok munkatársai a Kárpát-medence minden részéből. A képzési hétvége...
2019. OKTÓBER 8.
[ 19:31 ]
Beolvasás folyamatban