Média
Jó Pajtás (2019. október 3.): A környzetettudatos életmód szabályai

Nem csak a jegesmedvéket érinti a Jó Pajtás legújabb számának témája. A környezetváltozás tényeit sorakoztatjuk fel olvasóink és tudósítóink segítségével.

A topolyai Csáki Lajos iskola hetedikes tanulói üzenettel készültek a szemetelőknek. Hiszen még a rendkívül ellenálló ,,szuperkorallok” sem bírják már sokáig a globális felmelegedést. Ezért a környzetettudatos életmód szabályairól is írunk a lapban.

Őjutkasága, vagyis a tűzrőlpattant hasonmás. Jódal Rózsa írónővel beszélgettünk Hadaró Jutka elnevezésű izgalmas sorozatáról, amely a fiatalok kedvenceként, több mint húsz évig szerepelt lapunk hasábjain. Az óbecsei negyedikesek is elmondták nekünk, miért szeretik olvasni a Jó Pajtást.

A legfrissebb számban életre kelnek a játékfigurák és a nagy halak zsákmányolásának titkait is eláruljuk a Horog című rovatunkban.

Kiadványunkból ezúttal sem maradtak ki népszerű rovataink: a Bizalmas sorok, a Tiniturmix, a Zsibongó, a Vihogi, vagy a fejtörők, nyelvi játékok és a nyereményjáték sem.

Megjelent a Mézeskalács októberi száma. Mézes Marcipán, a mókus és társai a csigák egyedi világát járják körül verssel, dallal és mesével. Mindemellett kiderül az is, hogy épül a csiga háza, és háziállatként miként gondoskodjunk e különleges álltakáról? Színpompás őszi tájképek, a kirándulásról hozott élmények, sok szép fogalmazás és rajz alkotja a kisújság legújabb számának tartalmát.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Trianon 10 oka: A sorozat elkezdődött - illusztráció
2020. JÚNIUS 4.
[ 12:15 ]
Címek a júniusi Hitélet tartalmából: Az áldásokat számold, ne a problémákat! A rendkívüli állapot ajándékai Az ünneplés Boldogasszony lovagja Hogyan neveljünk empatikus gyereket? A trianoni trauma
2020. JÚNIUS 2.
[ 13:07 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 22. számunk tartalmából kiemeljük: *Úszásról, lebegésről, sodródásról. SZERDA Zsófi heti jegyzete *Trianon, a száz éve kísértő árny. Trianon gyökerei a történelem mélységeibe nyúlnak, és ki tudja,...
2020. JÚNIUS 2.
[ 13:03 ]
2020. június 4-én, a trianoni békediktátum centenáriumán a szabadkai Pannónia Médiaház földszinti termében délután fél ötkor tartja Trianon-számának bemutatóját az Aracs folyóirat szerkesztősége. Bevezetőt mond Bata János főszerkesztő. A délvidéki magyarság immár XX. évfolyamába lépett közéleti folyóirat...
2020. JÚNIUS 2.
[ 12:59 ]
Beolvasás folyamatban