Média
Jó Pajtás (2019. október 17.): A testbeszéd

A Jó Pajtás legújabb számában megpróbálunk utánajárni annak, hogy miről mesélnek a részletek, mit rejt az arc, és miről árulkodik a test. A testbeszéd színészi kihívásairól a Zentai Magyar Kamaraszínház alkotóit kérdeztük. De beszámolunk arról is, hogy a mindennapokban milyen üzenetet közvetít a mimika, a kézmozdulat, a fejtartás vagy egy-egy mosoly. Kiderítettük azt is, hogy az állatoknál mit jelent mindez, és hogy honnan ered a szmájli?

Hírt adunk az óbecsei mesemondó verseny győzteseiről, a különféle gyermekheti rendezvényekről, a Gion Nándorról elnevezett őszi olvasási verseny nyerteseiről, valamint az idei Kisdobosok Nemzetközi Fesztiváljának padéi résztvevőiről.

Kínai és koreai előadás is szerepelt a szabadkai 26. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon. Színes beszámolót olvashattok a lapban a látványos díszletekről és az ismeretlen nyelvű produkciókról.

Dallamok, ritmusok és mesék bűvkörében - Kis lépések című rovatunkban két táncoslábú topolyai fiatalt mutatunk be.

A fél világ félreolvasta a nevét, és olyan tulajdonságokkal is felruházták, amelyekkel nem rendelkezik. Hogy melyik halról lehet szó? A választ a Horog című rovatban keressétek!

Az Iránytű, a Tiniturmix, a Zsibongó, viccek, fejtörők és a nyereményjáték sem maradt ki a Jó Pajtás legfrissebb számából!

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megjelent a júniusi Hitélet - illusztráció
2020. JÚNIUS 2.
[ 13:07 ]
A vízben élő egysejtűek világát mutatja be a Kalandjaim a parányok világában című ismeretterjesztő film, amelynek televíziós premierje június 7-én lesz a Duna csatornán. A filmből kiderül többek között, hogyan táplálkoznak, vándorolnak, kommunikálnak, "udvarolnak" és szaporodnak a vízi egysejtűek, a...
2020. MÁJUS 30.
[ 12:10 ]
Az Összetartozás Napjára készülnek, szerte a Kárpát-medencében. Június 4-én, vagyis jövő csütörtökön lesz száz éve, hogy aláírták a trianoni békediktátumot. A járvány miatt a tömegrendezvények elmaradnak, ezért Magyarországon és külhonban is emlékező videókat forgatnak – hangzott el az M1...
2020. MÁJUS 28.
[ 8:19 ]
Az évenként készített kutatás számai azt mutatják, hogy a helyzet folyamatosan romlik. 2015-ben 785 millió éhező volt, egy évvel később 10 millióval többen szenvedtek élelmiszerhiánytól, 2017-ben pedig újabb 15 millió fővel nőtt az éhezők száma. 2018-ban 821 millió konkrét éhezőt mutattak az adatok, de a nem...
2020. MÁJUS 27.
[ 10:43 ]
Beolvasás folyamatban