Média
A NIN után most a Danas címoldala borzolja a kedélyeket

A Danas című szerbiai országos nap mai száma első oldalán Predrag Koraksić Corax karikatúrájával jelent meg, amiben nincs semmi különös, hiszen a kiváló karikaturista rendszeresen együttműködik a lappal. Csakhogy a mai karikatúra erősen utal a NIN hetilap napokban beharangozott címoldalán látott fotóra (Vučić elnökre szegeződő fegyver), s mint közismert a lap végül a kifogásolt fotó nélkül, fehér címoldallal jelent meg.

A karikatúrára szinte azonnal reagált Twitter bejegyzésében a szerb elnök is, aki azt írta “Csak ti végezzétek a munkátokat! Én december 18-án megnyitom az Obrenovac és Surčin közötti autópályát! Éljen Szerbia!”, írta Vučić.

A karikatúrára azonban más tisztségviselők is felháborodottan reagáltak. “A Danas címoldala, amelyen ismételten megölik Vučićot, már nem elítélésre, hanem kezelésre, gyógyításra szoruló eset. A NIN után a Danas is megismételte, megölni Vučićot az egyetlen olyan megoldás, amit a Szövetség Szerbiáért (SZS) fel tud kínálni, s csak ezt az álmot tudják álmodni”, írta Aleksandar Vulin honvédelmi miniszter.

A karikatúra egyébként a GIM fenyegeti a Danast című írás mellett jelent meg, amelyben azt írják, hogy az állami fegyvervásárlással kapcsolatba hozott magáncég ügyvédei feljelentéssel fenyegetőznek, amennyiben a lap tovább folytatja a céggel kapcsolatos információk megjelentetését, amelyek – a vállalat szerint – üzleti titoknak minősülnek.

Dragoljub Petrović, a Danas főszerkesztője szerint mindez a szerkesztőségre való nyomásgyakorlás, hogy a továbbiakban ne foglalkozzanak a valjevói Krušik körül kialakult botránnyal, amelyben a fegyvervásárlással és –eladással a belügyminiszter apját is kapcsolatba hozták.

A karikatúra kapcsán a főszerkesztő azt mondta, voltaképpen ugyanaz történt, amit Corax lerajzolt, nevezetesen, hogy “Vučić elnök kitartóan alakítja az áldozatot minden esetben és kész akár önként is eljátszani a célpont szerepét, amikor csak alkalma adódik erre”. “Így azután az elnök és a slepje élőben is bemutatja azt, amit Corax lerajzolt, mi pedig a címoldalon hoztuk le. Corax karikatúrája realitássá vált”, mondta Petrović, hozzátéve, manapság a karikatúrák miatt csak az Iszlám Állam és a Szerb Haladó Párt fenyegetőzik. (Beta, 021, N1, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Fogkefe, játék, gyógyszer, sőt még torta is készült már háromdimenziós nyomtatás segítségével. A Jó Pajtás legújabb számában erről az új technológiáról olvashattok. Sőt a tavalyi év jelentős előrehaladásaként, a szervnyomtatás izgalmas részleteiről is beszámolunk nektek. Egyéb újdonságok is helyet kaptak a...
2020. JANUÁR 22.
[ 12:20 ]
Az év kezdetével életbe léptek azok a változtatások, amelyeket a végrehajtásról és biztosításról szóló törvényben fogalmaztak meg. Január elsejétől kezdve már eszerint a módosított törvény szerint kell végrehajtani a „harmadik személyek” kilakoltatását, akik a gyakorlatban legtöbbször átvert emberek, hiszen...
2020. JANUÁR 22.
[ 9:56 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 4. számunk tartalmából kiemeljük: * Utazni és tanulni. TÓTH Lívia heti jegyzete * VILÁGKÉP: Bor.hu. Hivatalos honlapot kapott a magyar bor * BELGRÁDI SZEMMEL: Jövőre népszámlálás. Még...
2020. JANUÁR 21.
[ 14:08 ]
Beolvasás folyamatban