Média
Értelmiségiek objektív tájékoztatást kérnek az RTS-től

Közel 140, doktori fokozattal rendelkező személyből álló csoport kérte a Szerbiai Rádió és Televíziótól (RTS), hogy valósan, objektíven és professzionálisan tudósítsanak az aktuális politikai és társadalmi kérdésekről és problémákról.

Azt kérik, hogy a hírműsorokban objektív módon tekintsenek valamennyi afférra, többek között „a Krušikra, a Jovanjicára, a Belgrád a vízen projektre, a Savamalára, a plagizált és hamisított diplomákra és doktorátusokra, az ökológiai katasztrófára, de Đilas millióira és Boško Obradović Ljotić ideológiához való viszonyulására is, valamint minden más meglévő és leendő afférra, amelyek elsősorban a hatalmi pártokhoz kapcsolódnak, de az ellenzékiekhez is”.

A követelés aláírói objektív tájékoztatás alatt azt értik, hogy egyenlő lehetőséget biztosítsanak minden félnek, hogy zavartalanul és cenzúra nélkül elmondhassák érveiket és véleményeiket, valamint tárják a polgárok elé az álláspontjaikat alátámasztó dokumentumokat.

A követelést többek között a Belgrádi Egyetem professzorai, Dubravka Stojanović, Danica Popović, Snježana Milivojević, Milen Dragićević-Šešić, Jovo Bakić, Janko Baljak, Goran Marković írták alá.

A követelést január 22-én, szerdán adják át az RTS-nek, amikor a médiaház épülete előtt sajtótájékoztatót tartanak. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Garai László
2020. JANUÁR 21. [ 8:16 ]

A párt- és egyéb érdekek szerinti hazudozásnál én objektívebbet nem tudok, nincs mit változtatni.


Az amerikai médiában egymást érik azok a mobiltelefonokkal készült képek és videók, amelyek a koronavírus-járvány miatt New Yorkban halottasházként működő hűtőkamionokról készültek. A város 45 nagy hűtőkamionhoz jutott, ezeket részben vásárolta, részben a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA)...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 10:20 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 14. számunk tartalmából kiemeljük: * Maradj otthon, és utazz! TÓTH Lívia heti jegyzete * VILÁGKÉP: Istenek hona. Elhunyt az Asterix és Obelix írója * 24 órás kijárási tilalom? KARTALI Róbert aktuális...
2020. MÁRCIUS 31.
[ 11:39 ]
A koronavírus-járvány jelentős mértékben befolyásolta a sajtó munkáját is, főleg a nyomtatott sajtót sújtotta, amelyek közül némelyek már nem jelennek meg vagy átálltak elektronikus kiadásra. A ljubljanai székhelyű Közel-keleti és Balkáni Stúdiumok Nemzetközi Intézetének (IFIMES) legfrissebb elemzésében...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 11:31 ]
Beolvasás folyamatban