Média
Jó Pajtás, (2020. október 8.): Szerencsén múlik-e vagy valami máson a sikeres halfogás?

Kishorgászaink nyolcadszor is megtapasztalhatták azt, hogy milyen érzés, amikor megtalálják a halat, horogra csalják, megfogják és mérés után visszaengedik. Ki milyen halat fogott, miért vonzza a vízpart és a szerencsén múlik-e vagy valami máson a sikeres halfogás? Többek között erről is faggatuk a serlegekkel és érmekkel mosolyogva felelő horgászokat. A versenyhorgászatról egyéb érdekességeket olvashattok a Jó Pajtás 22. oldalán, ahol a különféle horgásztechnikák bemutatásával igyekeztünk kedvet adni e sport megismeréséhez.

Akit pedig a zene világa is vonz, és szívesen megszólaltatna egy szájharmonikát, kukkantson bele e hangszerről készült összefoglalónkba.

A vers csak születik címmel először hirdette meg az óbecsei Népkönyvtár magyar és szerb nyelven versíró versenyét. A díjazottakkal beszélgettünk.

A temerini Vándor Bábszínház izgalmas előadással rukkolt elő a magyar népmese napja alkalmából. A riportból kiderül, hogy a gyerekek hogyan élték meg a bábjáték különleges világát.

Múltidéző című rovatunkban az inkák történelmével foglalkozunk. A Kaleidoszkópban arról is olvashattok, hogy honnan ered a szappan és hogy miért nem keveri össze a százlábú a lábait.

A hangyák világának érdekességeit is felfedjük a Jó Pajtás legújabb számában. Az összefoglalóból azt is megtudhatjátok, hogy mi történik ha két hangya talákozik? – és ez most nem egy vicc kezdőmondata… Toplistát is készítettünk, a Jó Pajtás kedvenc rajzfilmhős hangyáiról!

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elindult a jelentkezés a Dal 2021-re - illusztráció
2020. OKTÓBER 15.
[ 15:56 ]
Németh Árpád az Újvidéki Televízióban volt kiváló szerkesztő-újságíró, majd több éven át a Duna TV-ben folytatta sikeres szakmai munkáját. A kettő között azonban volt egy különösen veszélyes időszaka, amelyet a boszniai hadszíntéren töltött. Az angliai Sky News, majd a CNN stábjában dolgozott. 1992 áprilisától...
2020. OKTÓBER 14.
[ 10:07 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 42. számunk tartalmából kiemeljük: * Kormányalakításra várva. Kartali Róbert heti jegyzete * A vajdasági származású Ördög Alen nyerte meg a Nemzeti Vágtát * BELGRÁDI SZEMMEL: Egy fontos...
2020. OKTÓBER 13.
[ 12:28 ]
A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora október harmadik hetében a legendás felvidéki prímásra, Potta Gézára emlékezik. A zenei válogatásban a Kassa-vidéki magyar vonószenének utolsó nagy alakja muzsikál. A Kossuth Rádió „Hajnali”- Népzenei összeállítás korán kelőknek című műsor követői az...
2020. OKTÓBER 8.
[ 10:24 ]
Beolvasás folyamatban