Média
Jó Pajtás (2020. október 15.): Tesószendvics receptje

A Jó Pajtás legújabb számából kiderül, miként vészeli át szerelmi bánatát Hadaró Timi, milyen ötletekkel áll elő Jusztika, aki ezúttal az otthoni teendők igazságos elosztásáért küzd. Kispiaci, negyedik osztályos olvasónk a Tesószendvics receptjét mutatja be Szivárványos szakácskönyvünkben.

Helyszínelő című rovatunkban ezúttal az óbecsei mesemondó verseny résztvevői szerepelnek.

Szép számban érkeztek rajzok és fogalmazások szerkesztőségünkbe, amelyek Rügyfakadás rovatunkban kaptak helyet. Ezúttal csantavéri, magyarkanizsai, padéi, adai, magyarcsernyei és szabadkai tanulók alkotásai gazdagítják a rovatot.

Tudományos oldalunkon a galaxisok rejtelmes világába kalauzolunk el benneteket. Az Iránytűben Münchausen báró csodálatos tengeri és szárazföldi utazásai, csatái és hőstettei kerülnek középpontba.

Kik voltak az első hajósok? Mire jó a bölcsességfog? Honnan ered a dobókocka? Ezekre a kérdésekre is kutatjuk a választ a Jó Pajtás legújabb számában.

Az ugrálókötelezés egy igen izgalmas és látványos sportforma, élsportolók is használják, hiszen jól megmozgatja a test minden részét. Eheti számunkban a kötélhajtás alapfogalmairól és praktikáiról készítettünk összefoglalót.

Lapozzátok fel a Fejtörőt, és fussátok át a Vihogit is!

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elindult a jelentkezés a Dal 2021-re - illusztráció
2020. OKTÓBER 15.
[ 15:56 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 42. számunk tartalmából kiemeljük: * Kormányalakításra várva. Kartali Róbert heti jegyzete * A vajdasági származású Ördög Alen nyerte meg a Nemzeti Vágtát * BELGRÁDI SZEMMEL: Egy fontos...
2020. OKTÓBER 13.
[ 12:28 ]
A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora október harmadik hetében a legendás felvidéki prímásra, Potta Gézára emlékezik. A zenei válogatásban a Kassa-vidéki magyar vonószenének utolsó nagy alakja muzsikál. A Kossuth Rádió „Hajnali”- Népzenei összeállítás korán kelőknek című műsor követői az...
2020. OKTÓBER 8.
[ 10:24 ]
Hogyan leplezzük le a dezinformációt? - erről beszélgetünk oktober 8-án, csütörtökön 19 órai kezdettel a T-MA című élőműsor-sorozatunk második adásában, melyet a Vajdasági Újságírók Független Egyesülete valósít meg az Újvidéki Újságíró-iskola A média- és információs műveltség elősegítése, valamint a...
2020. OKTÓBER 7.
[ 14:17 ]
Beolvasás folyamatban