Média
A szerdai Képes Ifjúság tartalmából

A Magyar Szó mellékleteként szerdán ismét Képes Ifjúság. Röviden a tartalomból:

Jogok. Törvények című rovatunkban ezúttal a társadalm szerepvállalásról lesz szó, arról hogy mit tehet az egyén, és mi az, ami az állam, illetve az államok hatáskörébe tartozik. Egyetemistanaplónkban a tavaszi karanténos időszakra emlékezünk vissza, míg az Európa Kollégium lakóit bemutató sorozatunk következő epizódjában a kikindai Kiss Tamást ismerhetitek meg.

A Podolszki József publicisztikai pályázat díjazott alkotásai közül ezúttal Fehér Miklós második helyzett jegyzetét olvashatjátok, melynek címe Vándormadár.

A legújabb My Choice-ban Tölgyesi Huba, a TSC Labdarúgó Klub marketingmenedzsere vall magáról.

Mentés másként című rovatunkban folytatjuk kalandozásunkat a kilencvenes évek zenei térképén. Ezúttal a Faith no More zenekar Angel Dust című albumát ajánljuk figyelmetekbe. Ezt követi a szegedi Ahriman zenekar tagjaival készített interjúnk, amelyben szó lesz koncertekről, próbákról és kozmikus pillanatokról.

Filmes rovatunkban az 1973-ban megjelent kultikus, Az ördögűző című alkotás kulturális hatásait vizsgáljuk meg, míg a sportdokumentumfilmes sorozatunk eheti darabjában a francia labdarúgó, Antoine Griezmann életútjával foglalkozó Netflixes filmet ismertetjük.

A világ legismertebb börtöneibe való betekintésünket ezúttal a hágai és az arajuezi büntetésvégrehajtó intézetben ejtjük meg.

Egészségügyi rovatunk eheti epizódjának fókuszában az Achilles-ín sérülései állnak, míg a legújabb Sporhetsztoriban báránykapamát és kopaoniki joghurtos-áfonyás pitét készítünk.

Mindezek mellett természetesen a szokásos tartalmakkal is várunk benneteket, lesznek viccek, képregények, horoszkóp, ugyanakkor a fejtörőt sem hagytuk ki.

A címoldalon és a belső borítón a leutóbbi Kiállni sosem ART alkotásaival találkozhattok. Címoldal: Jenei Anita.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Huszonöt év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre súlyosbította szerdán a pozsonyi legfelsőbb bíróság Miroslav Marček büntetését, akit Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és barátnője közel három évvel ezelőtti, nagy botrányt és politikai viharokat is kiváltó meggyilkolása és egy további gyilkosság...
2020. DECEMBER 2.
[ 12:59 ]
Egymásnak sokszor ellentmondó minisztériumi rendeletek, katonák az ajtó előtt, feszített tempó és egyéni felelősség – mindezek együtt jellemzik a szociális intézményeket a koronavírus-járvány ideje alatt. Arról, hogy milyen nehézségekkel szembesülnek a mai napig az említett intézmények, a nagykikindai Misericordia...
2020. DECEMBER 2.
[ 10:32 ]
A 2021-es költségvetés-javaslatban nem szerepel a Szerbiai Rádió és Televízió (RTS), ez lesz az első alkalom 2015 óta, hogy a szerb közszolgálati média nem kap pénzt az államkasszából, míg a Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) a korábbi évekhez hasonlóan, 900 millió dinárt kap. A törvény, amely a...
2020. DECEMBER 1.
[ 15:45 ]
Beolvasás folyamatban