Média
Kiakadtak a fehér házi tudósítók a Biden-stábra, mert előre tudni akarták a kérdéseiket
Betűméret:             

A Fehér Ház szerint csak azért kérték el előre a kérdéseket, hogy jobban fel tudjanak készülni a témákból.

Donald Trump elnöksége alatt meglehetősen konfliktusos viszonyt alakított ki az újságírókkal, ezért érthetően a Biden-adminisztráció ezt is igyekezett megváltoztatni. Ennek megfelelően eddig minden újságíró kérdezhetett a sajtótájékoztatókon, az új vezetés nyilvánosan is kommunikálta: mélységes tiszteletet érez a független és szabad média iránt.

Joe Biden beiktatása után két héttel mégis feszültté vált az idillinek tűnő viszony az újságírók és a Fehér Ház kommunikációs csapata között, miután a Daily Beastnek több újságíró arról számolt be - és írásos dokumentumok is erről tanúskodnak -, hogy a sajtótájékoztatók előtt megpróbálták megtudni tőlük, milyen kérdést terveznek feltenni Jen Psakinak, a Fehér Ház sajtótitkárának - írja a 444.

Az amerikai lapnak egy tudósító arról beszélt az új gyakorlat kapcsán, hogy "a sajtó nem tudja elvégezni a dolgát, ha előre kiválasztják a nekik tetsző kérdéseket. Ez nem szabad sajtó".

A Fehér Ház nem tagadta, hogy előre elkérték a kérdéseket, de állításuk szerint csak azért érdeklődtek, hogy minél jobban fel tudjanak készülni a témákból.

Eric Schultz, aki Obama idején volt helyettes sajtófőnök a Fehéz Házban, azt mondta, ezzel csak a normális gyakorlat állt vissza, ugyanis alapesetben, ha nincs járványhelyzet, a stábtagok reggelente informálisan beszélgetnek az újságírókkal, hogy nagyjából felmérjék, milyen kérdésekre számíthatnak a sajtótájékoztatón.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Warner Bros, Discovery (WBD) bejelentette, hogy május 21-én több európai országban elindítja továbbfejlesztett tartalomsugárzó szolgáltatását, a Maxot. Az új streamingszolgáltató egyesíti a HBO Max kinálatát, és a Discovery ismeretterjesztő műsorait az Eurosport prémiumszolgáltatásával, hogy az egész család...
2024. MÁRCIUS 22.
[ 16:37 ]
A Vajdasági Újságírók Független Egyesülete (NDNV) arra kérte az ügyészséget és a rendőrséget, hogy sürgősen indítsanak eljárást azok ellen a személyek ellen, akik nyíltan gyilkossággal fenyegetik Dinko Gruhonjić egyetemi tanárt, az NDNV programigazgatóját. Ma reggel fenyegető üzenet jelent meg annak az épületnek a...
2024. MÁRCIUS 21.
[ 14:59 ]
Odaítélte idei szakmai elismeréseit a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete, amely ezúttal is több kategóriában díjazza a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó újságírókat, szerkesztőket, illetve szerkesztőségeket. Az Év Pályakezdő Újságírója díjjal idén Szarapka Szabolcsot, a Pannon RTV operatőrét tünteti...
2024. MÁRCIUS 20.
[ 14:25 ]
Beolvasás folyamatban