Média
Külföldi ügynöknek minősítette a Kreml a The Moscow Timest
Betűméret:             

Felkerült a az orosz igazságügyi minisztérium külföldi ügynöknek minősített szervezeteket tartalmazó listájára a The Moscow Times angol és orosz nyelvű internetes lap.

Külföldi ügynöknek minősítettek az orosz hatóságok pénteken egy angol nyelvű kiadványt, a The Moscow Times című lapot, valamint a civil társadalom több képviselőjét.

A The Moscow Times is billogot kapott az orosz vezetéstől. Fotó: Shutterstock

A The Moscow Times angol és orosz nyelvű internetes kiadvány megjelent az orosz igazságügyi minisztérium péntekenként aktualizált listáján.

A tárca a honlapján azzal vádolta meg a The Moscow Timest, hogy "pontatlan információkat közölt az állami hatóságok döntéseiről és politikájáról" és "negatív képet festett a hatóságokról".

A The Moscow Times alkalmazottjainak többsége Oroszország Ukrajna elleni támadása idején elhagyta az országot.

A "külföldi ügynök" minősítéssel sújtott szervezetek szigorú adminisztratív kényszerintézkedésekkel kénytelenek szembenézni. Minden publikációjukban, így a közösségi portálokon is kötelező jelleggel fel kell tüntetniük a külföldi ügynök minősítést.

Pénteken egy színésznő, egy aktivista és két újságíró is felkerült az orosz belügyminisztérium külföldi ügynököket tartalmazó listájára. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hét Nap (november 29.): A vonat nem vár - illusztráció
2023. NOVEMBER 28.
[ 16:02 ]
A Jó Pajtás legújabb számában arról olvashatsz, ki milyen élményekkel gazdagodott a 13. Szűcs Imre Gyermekvers- és Prózamondó Versenyen Udvarnokon. Az óbecsei Zdravko Gložanski iskola tanulói a füstmentes világnap kapcsán mondják el véleményüket a dohányzásról. Tudományos rovatunkban a jövő közlekedéséről...
2023. NOVEMBER 22.
[ 14:21 ]
Az elmúlt tizenegy hónapban huszonhét nőt gyilkolt meg a férje, élettársa Szerbiában. A statisztikai adatok azt mutatják, minden harmadik nő, aki áldozatul esett a párja támadásának, a gyilkosságot megelőzően már feljelentette az elkövetőt az illetékes intézményeknél. Hiába. – Tómó Margaréta vezércikke ...
2023. NOVEMBER 22.
[ 9:45 ]
November 28-án, kedden tartják 17 órai kezdettel Magyarkanizsán a Dobó Tihamér Képtárban a Hét Nap hetilap Fotózzon a címlapra! című pályázatának záróeseményét. A rendezvényen, amely egyúttal díjátadó ünnepség is lesz, megnyílik a pályázat 100 legsikeresebb fotójából álló kiállítás is. A jelenlévőket...
2023. NOVEMBER 21.
[ 17:17 ]
Beolvasás folyamatban