Média
Jó Pajtás (április 4.): Van-e kedvenc zeneszerzőtök?
Betűméret:             

Te milyen hangszeren játszol? A Jó Pajtás legújabb számában a kishegyesi tanulók mesélik el, ki, milyen hangszert tud megszólaltatni, van-e kedvenc zeneszerzőjük és jártak-e már versenyeken.

Melyek a világ legnagyobb tengeralattjárói, hogyan lehetséges, hogy nem fogy el a levegő az úszó óriásokban? A Jó Pajtás poszterén ezúttal a tengeralattjáró fizikájával ismerkedhetsz meg.

A Mizújsban kiskedvencek és szabadkai hírek is helyet kaptak, a Lexikonban pedig adorjáni és magyarkanizsai diákok mutatkoznak be. A nyolcadik oldalról kiderül, ki a Múltidéző című rovat szerzője, a horgász- és sakkversenyek aktív közreműködője.

Tudományos rovatunkból megtudhatod, hogyan készíthetsz animált videókat egyszerűen. Élő természet című oldalunkon az óriáspandát mutatjuk be.

Megszólalásainkat sok minden meghatározhatja. Az Iránytűben a szó hatalma kerül előtérbe.

Mit illik, mit nem illik? Mi a teendő, ha vendég érkezik? A Tiniturmixban ehhez találsz hasznos tanácsokat, tippeket. A Kaledioszkópban a dominó történetéről, a copf eredetéről és a planetáriumról olvashatsz.

Ezen a héten is megtalálod a lapban a Bizalmas sorokat, a Múltidézőt, a Sztárhíreket, a vicceket és a fejtörőket is. A 26. oldalon pedig nyereményjátékunk harmadik szelvényét közöljük.

Mézeskalács

Megjelent a Mézeskalács áprilisi száma.

A kisújságban a tavaszi népszokásokkal ismerkedhetnek a legkisebbek a verseken, meséken és a játékos mondókákon keresztül. A lajhármaki különleges világa is helyet kapott a lapban. Ezenkívül barkácsötletekkel, kifestőkkel, kézügyességi feladatokkal és játékötletekkel várja olvasóit a legújabb Mézeskalács.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A magyar költészet napjára irodalmi nagyjaink életéről szóló filmekkel és tematikus műsorokkal készülnek a közmédia csatornái. József Attila születésnapján, a magyar lírának szentelt napon az M5 élőben jelentkezik a hagyományos Versmaratonról, és a magyar költészet legszebb darabjait szavalják hazánk kiváló...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 14:56 ]
Kik írják az internetes tartalmakat? A Jó Pajtás legújabb számában többek között ezt a kérdést is feltesszük. De kiderül az is, miként zajlott az első űrutazás, hogyan nézett ki Jurij Gagarin űrhajója. A Mizújsban óbecsei dákok mesélnek a locsolkodásról, az újvidéki tanulók pedig színházélményeikről számolnak...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 12:26 ]
Egy olvasónk teljesen elveszítette a munkaképességét. Megkapta a rokkantnyugdíjat, de megtagadták tőle a testi sérülés után járó térítést. Arra panaszkodik, hogy kicsi a nyugdíja, és ennyi pénzből nehéz megélni. Nem érti, miért utasították el a testi sérülés után járó térítést, amikor százszázalékos rokkant....
2024. ÁPRILIS 10.
[ 10:25 ]
Beolvasás folyamatban