GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2015. november 30. [22:24]

Könyvszeretők: Gion Nándor Olvasási Verseny

Könyvszeretők: Gion Nándor Olvasási Verseny
A győztes magyarcsernyei csapat Lőrinc Natália tanárnővel

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében tartották meg szombaton a Gion Nándor Olvasási Versenyt az általános iskolák felsős tanulói számára.

A versenynek már sokadszor az újvidéki Nikola Tesla Általános Iskola adott otthont.

Az olvasni szerető tanulók Vajdaság több településéről érkeztek. Az 5-6. osztályosok kategóriájában 12 csapat jött el a megmérettetésre. Ők a következő települések általános iskoláit képviselték: Ada, Doroszló, Kúla, Óbecse, Szenttamás, Temerin, Topolya, Torda, Ürményháza és Zentagunaras.

Az előző iskolaév vége felé meghirdetett könyvlistáról hat regényt kellett elolvasni egy-egy csapatnak. Ezek közül ötből feladatlapokat vagy tesztlapokat kellett kitölteniük a versenyzőknek, amelyekkel szövegismeretüket bizonyították.

A következő eredmények születtek:

3. helyen végzett az ürményházi Dositej Obradović Általános Iskola csapata: Szokola-Simon Blanka, Barna Csilla, Gyokity Anasztázia és Rákity Döme Dominik. Fölkészítőjük Viola Lujza volt.

2. helyezett lett a kúlai Petőfi brigád Általános Iskola csapata: Kovács Alex, Gonczlik Tímea és Vujmilović Teodóra. Fölkészítőjük Lackó Anita.

1. helyezett a temerini Kókai Imre Általános Iskola csapata: Zsarko Katarina, Hoffmann Evelin és Kalácska Réka. Fölkészítőjük Gergely Gizella.

A 7-8. osztályosok még számosabbak voltak: 13 településről 18 csapat jött el. Az említetteken kívül megmérkőztek még Magyarcsernye, Mohol, Péterréve, Szabadka és Székelykeve olvasni szerető fiataljai.

Két csapat is 3. helyezést ért el: az ürményházi Dositej Obradović Általános Iskola tanulói: Bíró Barbara, Móric Dávid és Móric Tina, fölkészítőjük Viola Lujza volt, valamint Péterrévéről a Samu Mihály Általános Iskola csapata: Gajdos Flóra, Lengyel Zsanett és Magó Annabella, fölkészítőjük Szollár Anna volt.

2. helyen végzett a moholi Novak Radonić Általános Iskola csapata: Mihályi Zselyke, Sztári Beáta és Túri Krisztina, fölkészítőjük Vámos Andrea volt.

Két 1. helyezett csapatnak is gratulálhattunk, a magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak: Megyeri Milicának, Orosz Nikolettának és Vajda Líviának, fölkészítőjük Lőrinc Natália volt; és a zentagunarasi Október 18. Általános Iskola legszorgalmasabb olvasóinak: Mándity Blankának, Fekecs Erzsikének és Csízik Dorottyának, és fölkészítőjüknek, Üveges Gizellának.

Az olvasási versenyen résztvevő minden tanuló elismerő oklevelet és könyvjutalmat kapott. A díjazott csapatok ezen kívül nyári táborra is jogosultak.

A fölkészítő tanárok könyvjutalomban részesültek.

A főszervező Kollár Mária volt. Munkáját segítették Nagy Nikoletta és a megjelent magyartanárok.

Viola Lujza


Az Olvasók rovatában megjelent levelek kizárólag a levélírók véleményét tükrözik, s a levélírók viselnek felelősséget az írások tartalmáért.
2018. február 7. [8:26]

Az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban tartották meg 2018. február 3-án az Implom József Helyesírási Verseny dél-bácskai körzeti válogatóját. Az évente megrendezett... >>

2017. december 21. [23:19]

A keresztény alapokon nyugvó Európa délkeleti részének darabjaiként élünk. A zentai Művelődési Ház nemcsak Színház, vagy Eugén redoute neveken ismeretes, hanem... >>

2017. november 26. [16:58]

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és az Ürményházi Ifjúsági Klub szervezésében november 25-én, szombaton tartották meg Ürményházán a XVII. Mit tudsz Torontál... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.17 dinár
1 dollár 95.85 dinár
100 forint 37.83 dinár
100 dinár 264.28 forint
Heti kérdés
Ön szerint enged-e Szerbia Koszovó kérdésében az uniós csatlakozása érdekében?
Igen
Nem

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Magyarkanizsa: Nagy érdeklődés az ingyenes ultrahangos vizsgálatok iránt
(Vajdaság)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány