Olvasók rovata
Könyvszeretők: Gion Nándor Olvasási Verseny

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében tartották meg szombaton a Gion Nándor Olvasási Versenyt az általános iskolák felsős tanulói számára.

A versenynek már sokadszor az újvidéki Nikola Tesla Általános Iskola adott otthont.

Az olvasni szerető tanulók Vajdaság több településéről érkeztek. Az 5-6. osztályosok kategóriájában 12 csapat jött el a megmérettetésre. Ők a következő települések általános iskoláit képviselték: Ada, Doroszló, Kúla, Óbecse, Szenttamás, Temerin, Topolya, Torda, Ürményháza és Zentagunaras.

Az előző iskolaév vége felé meghirdetett könyvlistáról hat regényt kellett elolvasni egy-egy csapatnak. Ezek közül ötből feladatlapokat vagy tesztlapokat kellett kitölteniük a versenyzőknek, amelyekkel szövegismeretüket bizonyították.

A következő eredmények születtek:

3. helyen végzett az ürményházi Dositej Obradović Általános Iskola csapata: Szokola-Simon Blanka, Barna Csilla, Gyokity Anasztázia és Rákity Döme Dominik. Fölkészítőjük Viola Lujza volt.

2. helyezett lett a kúlai Petőfi brigád Általános Iskola csapata: Kovács Alex, Gonczlik Tímea és Vujmilović Teodóra. Fölkészítőjük Lackó Anita.

1. helyezett a temerini Kókai Imre Általános Iskola csapata: Zsarko Katarina, Hoffmann Evelin és Kalácska Réka. Fölkészítőjük Gergely Gizella.

A 7-8. osztályosok még számosabbak voltak: 13 településről 18 csapat jött el. Az említetteken kívül megmérkőztek még Magyarcsernye, Mohol, Péterréve, Szabadka és Székelykeve olvasni szerető fiataljai.

Két csapat is 3. helyezést ért el: az ürményházi Dositej Obradović Általános Iskola tanulói: Bíró Barbara, Móric Dávid és Móric Tina, fölkészítőjük Viola Lujza volt, valamint Péterrévéről a Samu Mihály Általános Iskola csapata: Gajdos Flóra, Lengyel Zsanett és Magó Annabella, fölkészítőjük Szollár Anna volt.

2. helyen végzett a moholi Novak Radonić Általános Iskola csapata: Mihályi Zselyke, Sztári Beáta és Túri Krisztina, fölkészítőjük Vámos Andrea volt.

Két 1. helyezett csapatnak is gratulálhattunk, a magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak: Megyeri Milicának, Orosz Nikolettának és Vajda Líviának, fölkészítőjük Lőrinc Natália volt; és a zentagunarasi Október 18. Általános Iskola legszorgalmasabb olvasóinak: Mándity Blankának, Fekecs Erzsikének és Csízik Dorottyának, és fölkészítőjüknek, Üveges Gizellának.

Az olvasási versenyen résztvevő minden tanuló elismerő oklevelet és könyvjutalmat kapott. A díjazott csapatok ezen kívül nyári táborra is jogosultak.

A fölkészítő tanárok könyvjutalomban részesültek.

A főszervező Kollár Mária volt. Munkáját segítették Nagy Nikoletta és a megjelent magyartanárok.

Viola Lujza

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Adakozók, mecénások Zentán - illusztráció
2017. DECEMBER 21.
[ 23:19 ]
Szavalóverseny Péterrévén - illusztráció
2017. NOVEMBER 7.
[ 17:45 ]
Ismét egy csodás, gyermekkacajtól hangos hetet zárt a Hunyadi János Általános Iskola, ugyanis október első hetében került megrendezésre a gyermekhét.Ezen a héten minden a gyerekekért van. Nincs felelés, és házi feladat is csak módjával. Ami még ennél is fontosabb, a programot is maguknak állíthatják össze. Így...
2017. OKTÓBER 7.
[ 11:32 ]
Szeptember elsején a Hunyadi János Általános Iskola újra megnyitotta színes kapuit tanulni vágyó diákjai előtt. A gyerekek kis csoportokban állva beszélgettek a nyaralásról, a táborokról, megannyi életre szóló élményről. Ezen a napon hivatalosan is véget ért a hosszú nyári szünidő, kezdetét vette egy új, másféle...
2017. SZEPTEMBER 2.
[ 7:12 ]
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében a hetedik Gion-tábort tartották az elmúlt hét folyamán az újvidéki Apáczai Fiúkollégiumban. A Gion Nándorról elnevezett egyhetes ingyenes táborba a tavalyi olvasási verseny döntőjében elért eredmények alapján juthattak be az általános iskolák tanulói. Az első...
2017. JÚLIUS 30.
[ 18:14 ]
Beolvasás folyamatban