GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. augusztus 12. [8:46]

MARATON ÉS KAJAKREGATTA: Gazdag sporthétvége Magyarkanizsán

Szombaton a futó- és úszómaraton, vasárnap a kajakregatta indulóinak szurkolhatnak a sportbarátok

MARATON ÉS KAJAKREGATTA: Gazdag sporthétvége Magyarkanizsán
Fotó: A Községi Sportszövetség archívuma
Reméljük az időjárás az idén is kedvez a maraton résztvevőinek - részlet a tavalyi versenyekről

Amióta a nagy múltú magyarkanizsai Nemzetközi Futó- és Úszómaratont egyazon napon, augusztus második szombatján tartják, azóta a nála hét évvel idősebb Nemzetközi Kajakregattát is mindig annak másnapján, augusztus második vasárnapján szervezik meg.

Újdonságok a 36. Maraton versenyein

Mint mindig, a maraton versenyei a délelőtti úszóversenyekkel kezdődnek. Elsőként, pontosan 10 órakor a legkisebbek ugranak vízbe. A picurkák, azaz a „katicabogarak” - szüleik segítsége és úszó segédestközök igénybe vétele mellett - a strand 25 méteres medencéjében versenyeznek, a tőlük valamivel nagyobbak pedig a folyóban, 570 és 900 méteres távon mérik össze erejüket. A 3000 méteres maratoni táv 11 órakor indul, a verseny 13 óráig tart. Ezt követően kerül sor a polgármesteri köszöntőre, majd következik az ebédszünet, utána pedig a benevezés a délutáni futóversenyekre.

A futóversenyeket is a legkisebbek vetélkedése vezeti be. Az ovisok a városi strandon 16.30-kor kezdik meg a maguk 200 méteres versenyét, egyedül vagy éppen szülői kísérettel. A nagyobb gyerekek a rövidebb távokon 17 órakor rajtolnak el, a 10 illetve 22 kilométeres távok rajtja 17.30-kor esedékes. A rajt és a cél is a városi strandon lesz.

Az előnevezési díj 600 dinár volt, aki azt elmulasztotta, az szombaton a helyszínen 1000 dinárt kénytelen fizetni. A futó- és úszómaraton abszolút győztesei, női és férfi mezőnyben pénzdíjban részesülnek, de díjazzák a kategóriák I., II. és III. helyezettjeit is jutalmazzák. Különdíjat kap az összetett verseny (3 km úszás + 22 km futás) I., II., III. helyezettjeit is. Díjat kap az elsőként célba érő magyarkanizsai nő és férfi (10 és 22 km futás, 3 km úszás), a legfiatalabb és a legidősebb résztvevő, sőt – újdonságként - a legeredményesebb csapat is, amelyeket a nyolctagú csapatok hat legjobb időt elérő versenyzőjének eredményei alapján rangsorolnak. Egy másik újdonság a kéttusa-verseny, azaz az aquatlon. Ebben azok vesznek részt, akik a 3 kilométeres úszás után lefutják a 22 kilométeres félmaratont is.

A maratonon kiosztásra kerülő serlegeket szakmai irányítás mellett idén is a magyarkanizsai Együtt Veled Értük Értelmi és Testi Fogyatékosok Érdekeit Védő és Segítő Egyesület Bárka foglalkoztatójának védencei készítették saját gölöncsérműhelyükben, és mint az utóbbi években mindig, a maguk módján és lehetőségeik szerint ők is részt vesznek a futóversenyben.

43. Nemzetközi Kajakregatta és 8. Kanyó Zoltán Emlékverseny

A Testvériség (Bratstvo) Kajakklub patinás versenyére, amelyet egykori klubelnökük, a váratlanul elhunyt Kanyó Zoltán tiszteletére immár nyolcadik alkalommal emlékversenyként szerveznek meg a házigazdák, a szerbiai klubok versenyzői mellett külföldi, elsősorban magyarországi kajakozók is érkeznek. A szurkolók látványos küzdelmekre számíthatnak, hiszen minden kajak-kategóriát felvonultatnak majd a kiváló versenyzők, akik között nem egy válogatottat is láthatunk. A házigazdák legalább 200 résztvevőre és sok-sok vendégre, érdeklődőre számítanak. A versenyek vasárnap 10.30-kor kezdődnek a magyarkanizsai városi strandon.

Bödő Sándor


2017. december 18. [20:05]

Felépült súlyos térdsérüléséből Rafinha, a La Ligában szereplő Barcelona labdarúgója.A 24 esztendős brazil állapotáról a katalánok a hivatalos honlapjukon osztották meg... >>

2017. december 17. [19:40]

A koppenhágai rövid pályás úszó Európa-bajnokság utolsó versenynapján egy arany és egy bronzérem a magyar sportolók mérlege. Kapás Boglárka 400 gyorson nyert, míg... >>

2017. december 17. [19:34]

A női kézilabda-világbajnokság döntőjében Franciaország meglepetésre 23–21-re legyőzte az előzőleg esélyesebbnek kikiáltott Norvégiát, ezzel 2003 után ismét... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.02 dinár
1 dollár 101.18 dinár
100 forint 37.84 dinár
100 dinár 264.22 forint
Heti kérdés
Ön szerint mekkora jövedelem kell családtagonként a tisztességes megélhetéshez Szerbiában?
5-10 ezer
10-15 ezer
15-20 ezer
20-25 ezer
25-30 ezer
30 ezernél több

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka