Sport
PJONGCSANG 2018: Oroszország nem indulhat a téli olimpián

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottság tagságát, így az orosz sportolók orosz zászló alatt nem versenyezhetnek a pjongcsangi téli olimpián.

A NOB végrehajtó bizottsága tanulmányozta és megvitatta a Samuel Schmid vezette bizottság jelentését az orosz doppingellenes bizottság manipulált működésére vonatkozóan és a 2014-es, Szocsiban megrendezett téli játékokkal kapcsolatban is. A bizottság által összegyűjtött bizonyítékok megállapították a nem szabályszerű működést.

Ennek következményeként azonnali hatállyal felfüggesztették az Orosz Olimpiai Bizottság tagságát. Ezzel együtt a NOB nem akarja megfosztani a részvételtől azokat az egyéni orosz sportolókat, akik tisztán versenyeztek. Ezért szigorú feltételek betartása mellett engedélyezi a részvételüket az olimpiai zászló alatt.

A feltételek:
– a versenyző nem követhet el doppinggal kapcsolatos vétséget
– a versenyzőnek alá kell vetnie magát az olimpiát megelőző célzott doppingteszteknek
– a versenyzőnek alá kell vetnie magát más, orvosok által meghatározott teszteknek, azért, hogy biztosítsák a tiszta versenyzést.

Felfüggesztették az Orosz Olimpiai Bizottság elnökének, Alekszandr Zsukovnak a NOB-tagságát is. Zsukov később Lausanne-ban bejelentette, hogy az orosz sportolók a svájci városban működő nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) támadják meg a NOB határozatát.

Részben vagy teljesen megszüntetik az Orosz Olimpiai Bizottság felfüggesztését a pjongcsangi téli olimpia záróünnepségének kezdetétől, feltéve, hogy a NOB döntéseit maximálisan tiszteletben tartják az orosz sportolók és az Orosz Olimpiai Bizottság.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

LABDARÚGÁS: Usain Bolt az ausztrál labdarúgó-bajnokságban folytathatja - illusztráció
2018. JÚLIUS 17.
[ 13:24 ]
Elhunyt Dragutin Šurbek, a jugoszláv asztalitenisz legendája - illusztráció
2018. JÚLIUS 15.
[ 20:50 ]
Franciaország nyerte meg az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot, miután a moszkvai döntőben 4-2-re legyőzte Horvátország csapatát.Óvatosan kezdték a csapatok a meccset, mint azt általában a világbajnoki döntőkön szokás. Az első 15 percben nem sok említésre méltó dolog történt. Aztán felpörögtek az események. A...
2018. JÚLIUS 15.
[ 18:54 ]
Novak Đoković nyerte meg a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesét, miután 6:2,6:2,7:6-ra legyőzte a dél-afrikai Kevin Andersont.Azoknak lett igazuk, akik azt mondták, hogy a wimbledoni döntőt, már szombaton lejátszották, amikor is Đoković az elődöntőben legyőzte Nadalt. A dél-afrikai Anderson, a harmadik szettet kivéve nem...
2018. JÚLIUS 15.
[ 17:37 ]
22. alkalommal indították el a sakkórákat szombaton délelőtt a zentai Sportcsarnokban, és a versengés nyolc napig tart majd, július 14. és 21. között.A 4 sakktornából álló sakkfesztivál versenykiírásán a szervezők nem sokat változtattak, a korábbi évekhez hasonlóan az A, a B és a C jelzéssel ellátott versenyeken,...
2018. JÚLIUS 15.
[ 8:14 ]
Beolvasás folyamatban