Sport
Zenta: Véget ért a kispályás labdarúgó torna, melyet Kovács Gyula – Gyufi emlékére rendeztek

Az verbászi Leteći Holandjanin csapatának győzelmével ért véget a 2017/18-as Kovács Gyula – Gyufi -emléktorna, amelyet a községi sportszövetség szervezett Zenta község önkormányzatának támogatásával.

Az első alkalommal létrehozott téli teremfoci-torna szerda esti döntőjében nagy érdeklődés mellett a verbászi csapat a rendes játékidőben elért 5:0 magabiztos győzelemmel nyert a homokrévi csapat ellen. A zentai sportcsarnokban zajló mérkőzéseket december 15-étől tartották, a tavaly elhunyt, legendás sportrajongó és focista, Kovács Gyula emlékére.

Egész Vajdaságból 24 csapat nevezett be, a verseny összdíjazása 330 ezer dinár volt.

– Nagyon elégedett vagyok a sporteseménnyel, a vendégcsapatok visszajelzései is erről tanúskodnak. Jó volt látni a rengeteg nézőt, zentai szurkolókat, egykori tanárokat, diákokat, megmutatni az szép, új sportlétesítményünket, megmozgatni az embereket a téli szünidőben - nyilatkozta Danilo Popov községi tanácsos a sporteseményről.

A torna főszervezője, koordinátora Mandić Miodrag pedig elmondta, hogy a szervezéshez még több emberre lenne szükségük, hogy gördülékenyebben alakuljon a torna. A folytatásban, a következő emlékversenynél már tapasztaltabbak lesznek. Nagyon elégedett a csapatok játékával, a színvonallal és az focicsapatok érdeklődésével is. A zentai szurkolók is élvezték a hétvégi mérkőzéseket.

A teremfocitorna ünnepélyes díjkiosztóval zárult, amelyen a szervezők és a város elöljárói kiosztották az elismeréseket a dobogós csapatoknak. A legjobb kapus Vadaski Sava (Fortuna csapat), a legjobb góllövő Danilo Vukovbrat, legjobb játékos Perović Predrag (Leteći Holandjanin). A harmadik helyezett csapat а Fortuna Óbecséről, 50 ezer dinár nyereménnyel, a második helyen végzett a Poslastičarnica Tataratira, Homokrév csapata 80 ezer dinár jutalommal, az elsők pedig a Leteći Holandjanin játékosai lettek és 200 ezer dináros nyereménnyel térhettek haza. A sportszerűségi díjat pedig a Helyi közösség (Feketetó) játékosai érdemelték ki.

A bajnokságot a város önkormányzata, a Zentai Sport Mindenkinek Egyesület, a Zentai Ifjúsági Egyesület támogatta, valamint vállalatok és vállalkozók, mint a Romel festéküzlet, az SP üzletek, a Žitopromet malomipari vállalat.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Népszavazást rendeznek Calgaryban arról, hogy a város pályázzon-e a 2026-os téli olimpia rendezési jogára. A kanadai metropolis városi tanácsa hétfőn határozott erről. A nem döntő érvényű referendumot várhatóan október és 2019 februárja között bonyolítják le.A nyolc év múlva sorra kerülő téli játékokra hét...
2018. ÁPRILIS 24.
[ 12:27 ]
A magyar jégkorong-válogatott a Kazahsztántól elszenvedett vereséget követően a 2. fordulóban 3–2-re legyőzte Olaszországot a budapesti divízió 1/A-világbajnokságon.Az első harmad gyenge játéka után feltámadt a magyar válogatott, és Vay kiváló védései mellett egyre jobban átvette a játék irányítását, majd a...
2018. ÁPRILIS 24.
[ 7:29 ]
Az angol profi labdarúgók szervezete (PFA) a Liverpool támadóját, Mohamed Szalahot választotta meg az év játékosának a Premier League-ben. A legjobb fiatal a Manchester City német szélsője, Leroy Sané lett.Az egyiptomi klasszis tavaly nyáron tette át székhelyét Rómából Liverpoolba, és nagyon hamar kulcsember lett a Poolnál:...
2018. ÁPRILIS 23.
[ 21:18 ]
Beolvasás folyamatban