Sport
Zenta: Véget ért a kispályás labdarúgó torna, melyet Kovács Gyula – Gyufi emlékére rendeztek

Az verbászi Leteći Holandjanin csapatának győzelmével ért véget a 2017/18-as Kovács Gyula – Gyufi -emléktorna, amelyet a községi sportszövetség szervezett Zenta község önkormányzatának támogatásával.

Az első alkalommal létrehozott téli teremfoci-torna szerda esti döntőjében nagy érdeklődés mellett a verbászi csapat a rendes játékidőben elért 5:0 magabiztos győzelemmel nyert a homokrévi csapat ellen. A zentai sportcsarnokban zajló mérkőzéseket december 15-étől tartották, a tavaly elhunyt, legendás sportrajongó és focista, Kovács Gyula emlékére.

Egész Vajdaságból 24 csapat nevezett be, a verseny összdíjazása 330 ezer dinár volt.

– Nagyon elégedett vagyok a sporteseménnyel, a vendégcsapatok visszajelzései is erről tanúskodnak. Jó volt látni a rengeteg nézőt, zentai szurkolókat, egykori tanárokat, diákokat, megmutatni az szép, új sportlétesítményünket, megmozgatni az embereket a téli szünidőben - nyilatkozta Danilo Popov községi tanácsos a sporteseményről.

A torna főszervezője, koordinátora Mandić Miodrag pedig elmondta, hogy a szervezéshez még több emberre lenne szükségük, hogy gördülékenyebben alakuljon a torna. A folytatásban, a következő emlékversenynél már tapasztaltabbak lesznek. Nagyon elégedett a csapatok játékával, a színvonallal és az focicsapatok érdeklődésével is. A zentai szurkolók is élvezték a hétvégi mérkőzéseket.

A teremfocitorna ünnepélyes díjkiosztóval zárult, amelyen a szervezők és a város elöljárói kiosztották az elismeréseket a dobogós csapatoknak. A legjobb kapus Vadaski Sava (Fortuna csapat), a legjobb góllövő Danilo Vukovbrat, legjobb játékos Perović Predrag (Leteći Holandjanin). A harmadik helyezett csapat а Fortuna Óbecséről, 50 ezer dinár nyereménnyel, a második helyen végzett a Poslastičarnica Tataratira, Homokrév csapata 80 ezer dinár jutalommal, az elsők pedig a Leteći Holandjanin játékosai lettek és 200 ezer dináros nyereménnyel térhettek haza. A sportszerűségi díjat pedig a Helyi közösség (Feketetó) játékosai érdemelték ki.

A bajnokságot a város önkormányzata, a Zentai Sport Mindenkinek Egyesület, a Zentai Ifjúsági Egyesület támogatta, valamint vállalatok és vállalkozók, mint a Romel festéküzlet, az SP üzletek, a Žitopromet malomipari vállalat.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hivatalosan is munkába állt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.Az olasz szakember csütörtök estig még az Európa Ligában szereplő DAC vezetőedzői feladatait látta el, de emellett - amint arról a hazai szövetség (MLSZ) honlapja szombaton beszámolt - a válogatottal kapcsolatos információkat is...
2018. JÚLIUS 21.
[ 15:32 ]
Györe László 6:4, 6:1 arányban alulmaradt a harmadik kiemelt Marco Cecchinatoval szemben az umagi salakpályás tenisztorna negyeddöntőjében, így búcsúzott a további küzdemektől.Györe első adogatásai viszonylag jól sikerültek, második szervából viszont kevés pontot ütött, ellenfele ebből a szempontból sokkal...
2018. JÚLIUS 21.
[ 0:01 ]
A szlovák Peter Sagan nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny pénteki, tizenharmadik szakaszát.Az elmúlt három nap hegyi résztávjai után ismét a sprinterek kerültek reflektorfénybe, ugyanis a Bourg d'Oisans és Valence közötti 169,5 kilométeres etapon mindössze egy harmadik és egy negyedik kategóriás...
2018. JÚLIUS 20.
[ 21:11 ]
Beolvasás folyamatban