Sport
Tenisz: A világelső Halep visszalépett a WTA-vb-től
Betűméret:             

Porckorongsérve miatt a világelső Simona Halep visszalépett a női teniszezők vasárnap kezdődő szingapúri WTA-világbajnokságától.

A 27 éves román játékos csütörtökön közölte, hogy a vártnál lassabban gyógyul a sérülése.

„A csapatommal és az orvosaimmal történt egyeztetés után meg kellett hoznom ezt a döntést. Hihetetlen évem volt, amelyet a csúcson akartam lezárni, de most az egészségem a legfontosabb” – jelentette be Halep, aki már augusztusban biztosította helyét a vb-n.

A Roland Garros címvédője bő két héttel ezelőtt az első fordulóban visszalépett a pekingi tornától, majd az MRI-vizsgálat során kiderült, hogy porckorongsérve van.

Ezzel egyszersmind eldőlt, hogy Kiki Bertens is utazhat Szingapúrba. A holland játékosnak elődöntőbe kellett volna jutnia Moszkvában a vb-részvételhez, de szerdán a nyolcaddöntőben búcsúzott. Így elvileg lemaradt a nyolcfős szupertornáról, ám Halep visszalépésével eggyel feljebb került a rangsorban.

A vb mezőnye: Angelique Kerber (német), Caroline Wozniacki (dán), Oszaka Naomi (japán), Petra Kvitová (cseh), Sloane Stephens (amerikai), Elina Szvitolina (ukrán), Karolína Plísková (cseh), Kiki Bertens (holland).

Magyar részről Babos Tímea címvédőként indul párosban, partnere ezúttal a francia Kristina Mladenovic lesz. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Đoković menesztette horvát edzőjét - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:18 ]
Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. "Ahogy pénteken Törökországot, úgy kedden Koszovót is telt ház előtt fogadja a magyar csapat, miután minden belépő gazdára talált" - tájékoztatta az MTI-t Sipos...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 11:27 ]
Vesztegetés és kenőpénz elfogadása miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Csen Hszü-jüant, a kínai nemzeti futballszövetség korábbi vezetőjét - jelentette a kínai állami média kedden. Csent egy életre megfosztották politikai jogaitól, és minden személyes vagyonát elkobozzák - áll a közép-kínai...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 8:30 ]
Dárdai Márton, aki pénteken este, a törökök ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen debütált a labdarúgó-válogatottban, azt mondta, egyedül hozta meg a döntést arról, hogy a magyar nemzeti csapatban szeretne szerepelni. Az M4 Sportnak adott interjúban a játékos, aki a német másodosztályban, az édesapja, a...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 11:04 ]
Beolvasás folyamatban