Sport
Labdarúgás: Marco Rossit eltiltotta az UEFA

Eltiltotta Marco Rossit az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága, így a magyar válogatott szövetségi kapitánya nem ülhet le a kispadra az észtek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Az olasz szakembert azért büntették meg, mert a görögök elleni, idegenbeli NL-meccs alatt és után sportszerűtlenül viselkedett.

Az UEFA fegyelmi bizottsága először 3 mérkőzésre tiltotta el a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Az MLSZ kezdeményezésére a testület személyesen hallgatta meg Marco Rossit, s az eltiltás mértékét háromról két mérkőzésre módosította, a második meccsre szóló eltiltás végrehajtását egy évre felfüggesztette. A döntést a szövetségi kapitány és az MLSZ is tudomásul vette.

– Ahogy azt korábban és a mai napon a bizottság tagjainak is elmondtam, őszintén sajnálom a történteket – nyilatkozta Marco Rossi. – Különösen azért, mert sosem állt szándékomban tiszteletlenül viselkedni a játékvezetőkkel szemben. Az érzelmeim, a szenvedélyem sokszor túlzottan el tud ragadni egy-egy mérkőzés alatt, és ez nem helyes dolog. Ezen mindenképp változtatni szeretnék a jövőben.

A felkészülési program változatlan marad: az edzéseket, a foglalkozásokat Marco Rossi irányítja. A fegyelmi büntetés azt tiltja meg, hogy az Észtország elleni mérkőzés ideje alatt a kispadon helyet foglaljon, illetve a csapattal érintkezzen.

– A felkészülésünkön a mai döntés nem fog változtatni. A stábomban maximálisan bízom, így a jövő csütörtöki mérkőzés ideje alatt, a távollétemben is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a csapat. Ugyanakkor a szurkolóinkat arra kérem, hogy minél többen jöjjenek el a Groupama Arenába, hogy az én kényszerű távollétemben ők minél többen és hangosabban biztassák, támogassák a csapatot – mondta a szövetségi kapitány.

Észtország ellen november 15-én 20.45-től, Finnország ellen november 18-án, ugyancsak 20.45-től játszik a férfi A-válogatott Budapesten, a Groupama Arénában. (NSO)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Labdarágás NL: Magyarország legyőzte Észtországot - illusztráció
2018. NOVEMBER 15.
[ 22:54 ]
ATP-vb: Đoković legyőzte Zverevet - illusztráció
2018. NOVEMBER 14.
[ 17:56 ]
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek, a szerb Slaviša Jokanovićnak pedig megköszönte az eddigi munkáját.A tizenkét forduló alatt mindössze öt pontot gyűjtő Fulham szerdán közleményben jelezte, hogy Jokanović helyét Claudio Ranieri veszi át a londoni...
2018. NOVEMBER 14.
[ 11:24 ]
A londoni tenisz ATP-világbajnokság keddi esti meccsén Roger Federer viszonylag gyorsan, két sima szettben 6:2, 6:3-ra legyőzte az osztrák Dominic Thiemet.A férfi teniszezők Londonban zajló világbajnokságának 1. fordulójában Roger Federer meglepetésre kikapott a japán Nisikori Keitől, így az osztrák Dominic Thiem ellen azzal a...
2018. NOVEMBER 14.
[ 8:05 ]
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid hivatalos oldalán bejelentette, hogy a korábban megbízott edző, Santiago Solari új, két és fél évre szóló szerződést írt alá a klubbal.Az első hírek arról szóltak, hogy Solari az idény végéig maradhat a királyi gárda kispadján, az újabbak...
2018. NOVEMBER 13.
[ 20:25 ]
Beolvasás folyamatban