Sport
Labdarúgás: A Liverpool nyerte a rangadót
Betűméret:             

A Liverpool nyerte a Premier League 17. fordulójának rangadóját, miután az Anfield Roadon teljesen megérdemelt, 3–1-es győzelmet aratott a Manchester United felett.

A várakozásoknak megfelelően a Liverpool támadott többet a mérkőzésen. José Mourinho csapata szinte csak a védekezéssel törődött. Ennek eredményeképp a meccs 24. percében Sadio Mané egy gyónyörű Fabinho gólpassz után megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A Liverpool tovább támadott, de kissé váratlanul a United egyenlíteni tudott. Allison kapus hibáját kihasználva Jesse Lingaard talált be a liverpooli kapuba.

A második félidő is hazai rohamokkal kezdődőtt. A liverpooli csapat sokkal többet kezdeményezett, de a vendégek De Gea kapussal az élen állták a sarat.

A hazai támadások a 73. percben vezettek gólhoz: Mané húzott el a bal oldalon egy remek csellel, megpattanó beadását De Gea kirúgta, ám érkezett a csereként beállt Xherdan Shaqiri, aki egyből lőtt, labdája Ashley Youngon megpattant, majd a lécet érintve a kapuba jutott .

A United védekezése a bekapott gól hatására gyakorlatilag szétesett, és gyorsan megkapták a harmadik gólt is: a 80. percben Shaqiri újabb megpattanó lövése került De Gea hálójába. A svájci válogatott csereként bizonyult nyerőembernek Jürgenn Klopp csapatában.

A Liverpool győzelmével visszavette a Premier League első helyét a Manchester Citytől. 45 ponttal vezetik a tabellát. A Manchester United a 6. 26 egységgel, azaz már 19(!) pont a lemaradása az éllovassal szemben José Mourinho csapatának.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Fellobbant az olimpiai láng - illusztráció
2024. ÁPRILIS 16.
[ 20:28 ]
Világos Adriana topolyai klubhoz igazolt - illusztráció
2024. ÁPRILIS 15.
[ 19:19 ]
Emmanuel Macron francia államfő szerint a párizsi nyári olimpia Szajnára tervezett megnyitó ünnepségét a Stade de France labdarúgó-stadionban tarthatják meg, ha a biztonsági kockázatot túl magasnak ítélik. Az eredeti terv szerint a francia fővárost átszelő folyó hat kilométeres szakaszán tartják a megnyitót, melynek...
2024. ÁPRILIS 15.
[ 17:52 ]
A TSC a szuperligás alapszakasz utolsó mérkőzésén 3:2 arányban alulmaradt Újvidéken a Vojvodina ellen. A bajnokság a rájátszással folytatódik. Vojvodina a TSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában 3-2-re győzött a a Szerb Szuperligában. Félidőben 2:0 volt az állás a Vojvodina javára. Zukić és Campbell volt...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 22:07 ]
Mindkét elődöntő meglepetést hozott Monte-Carlóban: az első két kiemelt, azaz Novak Đoković és Jannik Sinner is kikapott. Legyőzőik közül azonban csak Sztefanosz Cicipasz tudta átmenteni jó formáját a döntőre, amelyet vasárnap simán nyert meg Casper Ruud ellen. Sztefanosz Cicipasz úgy érkezett Monte-Carlóba, hogy 2023...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 19:15 ]
Beolvasás folyamatban