Sport
Labdarúgás: Tragédia a Flamengo edzőközpontjában

Tíz ember meghalt, és három megsérült, köztük egy súlyosan, amikor a brazil élvonalban szereplő Flamengo edzőközpontjában tűz ütött ki. A helyszíni riportok szerint 14 és 17 év közötti gyerekek, valamint felügyelőik aludtak a központ tűz által sújtott területén. Az áldozatok közül eddig öt fiatal futballistát azonosítottak. A tüzet egy rövidzárlatos légkondicionáló okozta.

A tűz helyi idő szerint hajnalban 5 óra után 10 perccel ütött ki. A tűzoltók gyorsan a helyszínre érkeztek, így nem terjedt tovább a tűz, és nagyjából két óra után sikerült eloltani az épületet. A sportközpont Rio de Janeiro nyugati részén fekszik, amit a szerdai viharos időjárás leginkább sújtott, így lehetséges, hogy ennek köze lehet a tűz keletkezéséhez.

A brazil Globo tudósításai szerint 10 ember meghalt és három megsérült, köztük egy súlyosan. A halálos áldozatok közül egyelőre öt fiatal labdarúgót azonosítottak, a szüleikkel már közölték a szörnyű hírt. A brazil lap szerint a tíz emberből hat fiatal futballista, négy a klub alkalmazottja volt.

Az oltásban résztvevő tűzoltók szerint nagyjából 25-30 ember tartózkodott a helyszínen, amikor felcsaptak a lángok a szobák környékén. A tűz elzárta a kijáratot, így nem mindenki tudott kimenekülni. A központ tűz által sújtott részén 14 és 17 év közötti gyerekek és felügyelőik aludtak. A három sérült egy 14 éves, valamint két 15 éves fiú, őket a helyi kórházba szállítottak. Az egyik 15 éves fiú állapota a legsúlyosabb, teste 40 százaléka megégett, őt azonnal a műtőbe vitték.

Az edzőközpontot tavaly újították fel, a tüzet egy rövid zárlatos légkondicionáló készülék okozta. Az ügyben nyomozás zajlik. A brazil kormány háromnapos gyászt rendelt el. (NSO)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Franck Ribéry a Fiorentinánál folytatja pályafutását. A 36 esztendős francia támadó szerda délelőtt érkezett Firenzébe, ahol két évre szóló szerződést írt alá. Mint ismert, Ribéry idén nyáron, szerződése lejártával hagyta el a Bayern Münchent. Korábban szóba került a neve az Eintracht Frankfurtnál, aztán...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 16:15 ]
Janko Tipszarević szerb teniszező kedden bejelentette, hogy novemberben, a 18 csapatos Davis-kupa-döntő után visszavonul. A 35 éves játékos közösségi oldalán úgy fogalmazott, a következő években a családjára helyezi a hangsúlyt, illetve az eddiginél több időt tölt majd teniszakadémiájukon és nemzetközi...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 19:59 ]
Sérülés miatt öt hétig nem futballozhat Ousmane Dembélé, az FC Barcelona francia válogatott csatára. A katalán klub honlapjának rövid híradása szerint a combhajlítóizom húzódott meg Dembélé bal lábában. Két évvel ezelőtti leigazolása óta hetedszer kell őt sérülés miatt nélkülöznie csapatának, ráadásul a...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 14:01 ]
Beolvasás folyamatban