Sport
U11-es tornát szerveztek a TSC Labdarúgó Akadémián
Betűméret:             

Először szerveztek március 15. alkalmából a TSC Labdarúgó Akadémián U11-es tornát. A sporteseményt Magyarország belgrádi nagykövetségének támogatásával szervezték, a fődíjat Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete nyújtotta át a győztes cservenkai csapat kapitányának.

Több mint 200 gyermek, fiatal sportoló vett részt a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából megszervezett első TSC Labdarúgó Akadémia U11-es tornán. A topolyai TSC valamint alközpontjainak 2008-as korosztálya mérkőzött egymással, összesen 14 csapat. Az U11-es tornát, a belgrádi magyar nagykövetség támogatta. Topolyáról, Bácskossuthfalváról-Pacsérról, Bajsáról, Kishegyesről, Cservenkáról, Szivácról, Temerinből, Óbecséről, Péterrévéről, Adáról, Zentáról, Magyarkanizsáról, Tornyosról és Csantavérről érkeztek a csapatok.

A sporteseményt Szentgyörgyi Klára, a belgrádi Collegium Hungaricum igazgatója nyitotta meg. Beszédében elmondta, hagyományt szeretnének teremteni a március 15-i labdarúgó tornával. Az ünnepélyes díjátadón itt volt Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete.

A sportrendezvény kiváló hangulatban, gördülékenyen zajlott, a szurkolók pedig színvonalas mérkőzéseket láthattak, annak ellenére, hogy kilenc, tíz, tizenegy éves gyerekeket láthattak a pályán.

Zsemberi János, a TSC elnöke elmondta, kiváló alkalom ez arra, hogy az alközpontok tehetséges játékosai egymással is ismerkedjenek, a tornát a tervek szerint a jövőben is meg fogják szervezni. Két alközpont csapata a kupamérkőzések miatti kötelezettségek miatt nem tudott részt venni a tornán.

A döntő mérkőzést a topolyai és a cservenkai csapat játszotta. A döntőben látott, de egyébként már a csoportmérkőzésekben is felvillanó színvonalas játék, szervezett támadások és szép egyéni megmozdulások azt sejtetik, hogy ezek közül a gyerekek közül többnek a nevével is találkozhatunk majd még a jövőben, labdarúgókörökben.

Gól nélküli döntetlennel ért véget a döntő, majd a cservenkaiak büntetőkkel 3:2-re nyertek. A harmadik helyen a bajsai, a negyediken az óbecsei csapat végzett. A győztesek serlegekkel térhettek haza, de minden résztvevő játékos érmet is kapott.

A torna legjobb játékosa Kiss Viktor (TSC), a legjobb góllövő a bajsai Alen Ćurčin, a legjobb kapus Vukašin Zarić, a cservenka kapuvédője szintén serleget kapott.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Đoković menesztette horvát edzőjét - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:18 ]
„Négy hónap után találkoztunk újra a kerettel, ez elég sajátságos helyzet, mert közben nincs összetartás. Akik nem kezdtek eddig, azokat ezen a második meccsen tesztelni és látni akartam a jó fizikai adottságokkal rendelkező Koszovó ellen. Ráadásul Sallai Roland és Kerkez Milos szereplését kisebb sérülés miatt ugyanúgy...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 11:28 ]
Marozsán Fábián három játszmában legyőzte az ausztrál Alex de Minaurt a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyében, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A világranglistán 57. magyar remek szériában volt, és keddig szettet sem vesztett az amerikai Aleksandar Kovacevic, a hatodik helyen kiemelt dán Holger...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 7:46 ]
A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. A két csapat első egymás elleni találkozóján Szoboszlai Dominik szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel az 58. percben, a végeredményt pedig...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:38 ]
Beolvasás folyamatban