Sport
Szeptember 1-én 3. Szabadkai Félmaraton

Kétszer annyi résztvevő várható szeptember 1-én, a 3. Szabadkai Félmaratonon, mint tavaly. Szabadkán, a városnapi rendezvények sorában tartják meg a Fuss a történelmen át elnevezésű versenyt, amelyre 15 országból érkeznek résztvevők, írja a Subotica.com portál.

Újítás lesz az idén az 10 kilométeres táv a már megszokott 5 és 21 kilométeres szakaszok mellett, számoltak be róla sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Dr. Pásztor Bálint, a szervezőbizottság nevében elmondta, hogy 1300 és 1400 közti résztvevőre számítanak. Nagyon elégedettek, hisz lassan megvalósul az, amit az induláskor elterveztek. Az első évben még 560-an értek célba, a másodikban 634-en, idén pedig minden valószínűség szerint megduplázódik ez a szám. A szabadkaiak közül mintegy 300-an futnak majd, s a környező országok mellett érkeznek a félmaratonra Oroszországból, Lengyelországból, Németországból, Ausztriából, Nagy-Britanniából, illetve a tengeren túlról, az Egyesült Államokból, Ausztráliából és Nepálból. A résztvevők számát tekintve a szabadkai rendezvény a Belgrádi (fél)maraton után a második helyen áll.

A felnőtt versenyek mellett a gyermekek számára is szerveznek futást. Ebben a kategóriában körülbelül 500 résztvevőre számítanak.

A résztvevők idén egy különleges emlékérmet kapnak, amelyen a Raichle palota motívumai szerepelnek, de a rajtcsomagokban is lesz meglepetés, mondta Nenad Bogar szervező.

A sajtótájékoztatón jelen volt Horváth Tímea alpolgármester is, aki szerint ez a rendezvény a városnapi ünnepségsorozat egyik fő védjegyévé válik. Évről évre többen vesznek részt a félmaratonon, s egyre több turistát is vonz a városba a verseny.

A versenyzők érkezését a Szabadság téren kialakított előrajtzónában 8.30-tól 9.45-ig várják. A 3. Szabadkai Félmaraton minden nagykorú résztvevője (félmaraton, 10 km, 5 km) saját felelősségére versenyez, a kiskorúak pedig a szülő/gyám felelősségére. Az erről szóló bizonylatot a rajtszám átvételekor a gyermek kísérője aláírja. Minden versenyző biztosítását a szervező vállalja. A verseny a sziréna hangjára indul 10.00 órakor. A verseny teljesítésének szintideje 3 óra. Bővebb információ a https://subotickipolumaraton.com/informacije/?lang=hu oldalon található.

A verseny biztonságos lebonyolítása miatt szeptember 1-én 9 és 13 óra között forgalomkorlátozás lesz a város több részén, amiért a szervezők a polgárok megértését kérik.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerda délután hivatalosan is bejelentette a wimbledoni tenisztornát szervező All England Club (AELTC), hogy az idei versenyt a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg. A torna 1877 óta íródó történelme során ez lesz tizedik olyan év, elmarad a viadal – a korábbi kilenc alkalommal mindig háború miatt történt ez. Az...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 18:03 ]
Kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek - közölte a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) azok után, hogy a nap folyamán Kapás Boglárka és Kozma Dominik is bejelentette: megfertőződött. A MÚSZ közleményében jelezte, a sportág speciális igényeit szem előtt tartva az...
2020. MÁRCIUS 31.
[ 20:30 ]
Megfertőződött az új típusú koronavírussal Kapás Boglárka világbajnok úszó. Az olimpiai bronzérmes sportoló kedden a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a felkészülés folytatásához két negatív tesztre lett volna szüksége, ebből az első sikerült is, a második azonban már pozitív lett. „Jelenleg két hétig...
2020. MÁRCIUS 31.
[ 13:37 ]
Beolvasás folyamatban