Sport
Szeptember 1-én 3. Szabadkai Félmaraton

Kétszer annyi résztvevő várható szeptember 1-én, a 3. Szabadkai Félmaratonon, mint tavaly. Szabadkán, a városnapi rendezvények sorában tartják meg a Fuss a történelmen át elnevezésű versenyt, amelyre 15 országból érkeznek résztvevők, írja a Subotica.com portál.

Újítás lesz az idén az 10 kilométeres táv a már megszokott 5 és 21 kilométeres szakaszok mellett, számoltak be róla sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Dr. Pásztor Bálint, a szervezőbizottság nevében elmondta, hogy 1300 és 1400 közti résztvevőre számítanak. Nagyon elégedettek, hisz lassan megvalósul az, amit az induláskor elterveztek. Az első évben még 560-an értek célba, a másodikban 634-en, idén pedig minden valószínűség szerint megduplázódik ez a szám. A szabadkaiak közül mintegy 300-an futnak majd, s a környező országok mellett érkeznek a félmaratonra Oroszországból, Lengyelországból, Németországból, Ausztriából, Nagy-Britanniából, illetve a tengeren túlról, az Egyesült Államokból, Ausztráliából és Nepálból. A résztvevők számát tekintve a szabadkai rendezvény a Belgrádi (fél)maraton után a második helyen áll.

A felnőtt versenyek mellett a gyermekek számára is szerveznek futást. Ebben a kategóriában körülbelül 500 résztvevőre számítanak.

A résztvevők idén egy különleges emlékérmet kapnak, amelyen a Raichle palota motívumai szerepelnek, de a rajtcsomagokban is lesz meglepetés, mondta Nenad Bogar szervező.

A sajtótájékoztatón jelen volt Horváth Tímea alpolgármester is, aki szerint ez a rendezvény a városnapi ünnepségsorozat egyik fő védjegyévé válik. Évről évre többen vesznek részt a félmaratonon, s egyre több turistát is vonz a városba a verseny.

A versenyzők érkezését a Szabadság téren kialakított előrajtzónában 8.30-tól 9.45-ig várják. A 3. Szabadkai Félmaraton minden nagykorú résztvevője (félmaraton, 10 km, 5 km) saját felelősségére versenyez, a kiskorúak pedig a szülő/gyám felelősségére. Az erről szóló bizonylatot a rajtszám átvételekor a gyermek kísérője aláírja. Minden versenyző biztosítását a szervező vállalja. A verseny a sziréna hangjára indul 10.00 órakor. A verseny teljesítésének szintideje 3 óra. Bővebb információ a https://subotickipolumaraton.com/informacije/?lang=hu oldalon található.

A verseny biztonságos lebonyolítása miatt szeptember 1-én 9 és 13 óra között forgalomkorlátozás lesz a város több részén, amiért a szervezők a polgárok megértését kérik.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A topolyai TSC csapata eddig kiválóan szerepelt a legmagasabb rangfokozatban. Újoncként a bajnokság eddigi szakaszában az ötödik helyen áll. Az első tavaszi fordulóban, idegenben a kiesés ellen küzdő Inđija lesz az ellenfél. A mérkőzés szombaton 13 órakor kezdődik. Mirko Jovanović segédedző az Inđija elleni első idei...
2020. FEBRUÁR 14.
[ 20:46 ]
A koronavírus-járvány ellenére az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint nincs ok a tokiói nyári olimpia lemondására, törlésére – közölte pénteken a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). A WHO olyan javaslatot sem tett, hogy más helyszínt keressenek a seregszemlének – mondta John Coates, a NOB koordinációs...
2020. FEBRUÁR 14.
[ 12:49 ]
Bemutatta 2020-as autóját a McLaren is, melynek színvilága maradt az utóbbi években megszokott narancssárga-kék párosítás, és amit (egy jó ideig legalábbis biztosan) utolsóként hajt Renault-erőforrás. Az eseményen egyébként néhány szerencsés rajongó is részt vehetett, akik ráadásul már órákkal az (élőben...
2020. FEBRUÁR 13.
[ 22:26 ]
Beolvasás folyamatban