Sport
Szeptember 1-én 3. Szabadkai Félmaraton

Kétszer annyi résztvevő várható szeptember 1-én, a 3. Szabadkai Félmaratonon, mint tavaly. Szabadkán, a városnapi rendezvények sorában tartják meg a Fuss a történelmen át elnevezésű versenyt, amelyre 15 országból érkeznek résztvevők, írja a Subotica.com portál.

Újítás lesz az idén az 10 kilométeres táv a már megszokott 5 és 21 kilométeres szakaszok mellett, számoltak be róla sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Dr. Pásztor Bálint, a szervezőbizottság nevében elmondta, hogy 1300 és 1400 közti résztvevőre számítanak. Nagyon elégedettek, hisz lassan megvalósul az, amit az induláskor elterveztek. Az első évben még 560-an értek célba, a másodikban 634-en, idén pedig minden valószínűség szerint megduplázódik ez a szám. A szabadkaiak közül mintegy 300-an futnak majd, s a környező országok mellett érkeznek a félmaratonra Oroszországból, Lengyelországból, Németországból, Ausztriából, Nagy-Britanniából, illetve a tengeren túlról, az Egyesült Államokból, Ausztráliából és Nepálból. A résztvevők számát tekintve a szabadkai rendezvény a Belgrádi (fél)maraton után a második helyen áll.

A felnőtt versenyek mellett a gyermekek számára is szerveznek futást. Ebben a kategóriában körülbelül 500 résztvevőre számítanak.

A résztvevők idén egy különleges emlékérmet kapnak, amelyen a Raichle palota motívumai szerepelnek, de a rajtcsomagokban is lesz meglepetés, mondta Nenad Bogar szervező.

A sajtótájékoztatón jelen volt Horváth Tímea alpolgármester is, aki szerint ez a rendezvény a városnapi ünnepségsorozat egyik fő védjegyévé válik. Évről évre többen vesznek részt a félmaratonon, s egyre több turistát is vonz a városba a verseny.

A versenyzők érkezését a Szabadság téren kialakított előrajtzónában 8.30-tól 9.45-ig várják. A 3. Szabadkai Félmaraton minden nagykorú résztvevője (félmaraton, 10 km, 5 km) saját felelősségére versenyez, a kiskorúak pedig a szülő/gyám felelősségére. Az erről szóló bizonylatot a rajtszám átvételekor a gyermek kísérője aláírja. Minden versenyző biztosítását a szervező vállalja. A verseny a sziréna hangjára indul 10.00 órakor. A verseny teljesítésének szintideje 3 óra. Bővebb információ a https://subotickipolumaraton.com/informacije/?lang=hu oldalon található.

A verseny biztonságos lebonyolítása miatt szeptember 1-én 9 és 13 óra között forgalomkorlátozás lesz a város több részén, amiért a szervezők a polgárok megértését kérik.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Davis-kupa-osztályozó mérkőzésen Magyarország 3:2-re legyőzte Ukrajnát. A Magyarország–Ukrajna Davis-kupa-osztályozó az ötödik mérkőzésen dőlt el, ráadásul ráadás napon, hétfő délelőtt. Balázs Attila ugyanakkor már az első lehetőséget megragadta arra, hogy lezárja a párharcot: 6:4, 5:5-ről folytatva a...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 12:04 ]
Országosan mintegy 17 ezer résztvevője volt a Szerbiai Gyaloglónapon, amelyet a Szerbiai Hegymászó Szövetség szervezett a helyi klubok közreműködésével. A szabadkai Spartacus Hegymászóklub szervezésében 1804-en gyalogoltak Szabadkán, Palicson, Topolyán és Horgoson. Legtöbben a szabadkai Sportcsarnok elől indultak a 12...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 11:59 ]
Szerbia válogatottja vasárnap megszerezte második győzelmét is a férfi röplabda Európa-bajnokságon. A szerb csapat Antwerpenben Szlovákiát győzte le 3:0 (25:19 ,25:20 ,25:21) arányban. Szerbia ezúttal is magabiztos volt, a szlovákok nem tudtak érdemi ellenállást kifejteni Slobodan Kovač kiválasztottjai ellen. A szerb...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 7:56 ]
Beolvasás folyamatban