Sport
Női kézilabda-vb: Továbbjutott a szerb csapat, Magyarország kiesett
Betűméret:             

A magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re kikapott Románia csapatától a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság pénteki játéknapján, a csoportkör utolsó fordulójában, így nem jutott a középdöntőbe. Szerbia viszont ott lesz a középdöntőben, mivel a csoport utolsó meccsén 29-27-re legyőzte Szlovéniát.

A magyar együttesnek a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz. A románok a vége előtt nyolc másodperccel szerezték meg először a vezetést.

A magyarok két győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen zártak a C csoportban. Az Elnök Kupáért zajló alsóházi rájátszásban Argentína lesz az első ellenfelük vasárnap, magyar idő szerint hajnali 4.30-tól.

A magyar válogatottnak mostantól azért kell szurkolnia, hogy a tavalyi Európa-bajnokság 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy csapat kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon, mert ebben az esetben a kontinenstornán hetedik helyezett magyarok is részt vehetnek a márciusi selejtezőn.

Szerbia szoros meccset játszott a szlovén csapattal a továbbjutásért. Rossz kezdés után belejöttek Ljubomir Obradović tanítványai és 12-11-es félidő után 29-27-re nyertek. A szerb csapat legeredményesebb játékosa Slađana Pop-Lazić volt 8 góllal, de sokat köszönhet a válogatott Kristina Liščevićnek is, aki a hajrában lőtt két góljával eldöntötte a meccset.

Szerbia az középdöntős csoportban Dél-Koreával, Németországgal és Dániával mérkőzik. (MTI/B92)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Đoković menesztette horvát edzőjét - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:18 ]
A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. A két csapat első egymás elleni találkozóján Szoboszlai Dominik szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel az 58. percben, a végeredményt pedig...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:38 ]
Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. "Ahogy pénteken Törökországot, úgy kedden Koszovót is telt ház előtt fogadja a magyar csapat, miután minden belépő gazdára talált" - tájékoztatta az MTI-t Sipos...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 11:27 ]
Vesztegetés és kenőpénz elfogadása miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Csen Hszü-jüant, a kínai nemzeti futballszövetség korábbi vezetőjét - jelentette a kínai állami média kedden. Csent egy életre megfosztották politikai jogaitól, és minden személyes vagyonát elkobozzák - áll a közép-kínai...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 8:30 ]
Beolvasás folyamatban