Sport
Kézilabda: Az IHF felfüggesztette a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) felfüggesztette a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Kim Rasmussent, olvasható a szövetség honlapján.

Az ok, hogy a románoktól elszenvedett vereséget követő sajtótájékoztatón „sportszerűtlenül viselkedett és nem megfelelő nyelvezet használt”.

Mint ismert, a mieink 26–24-re vezettek a románok elleni, továbbjutásról döntő csoportmérkőzésen, amikor Rasmussen két percet kapott, ezután egyenlítettek a románok, majd Cristina Neagu nyolc másodperccel a vége előtt hetesből megszerezte a győztes gólt. A dán szakember a meccs után úgy fogalmazott, „személyes támadást intéztek ellene”, de olyan mondatok is elhangzottak, mint hogy „Ha valaki rossz ítélkezést szeretne látni, meg kell neki mutatni ezt a meccset” vagy az, hogy „Lehet, most hazamennek, és boldogok lesznek attól, hogy kicsesztek velem.”

A vizsgálatot az etikai bizottság folytatja le, és szükség esetén dönt a további szankciókról. Ha eltiltják Rasmussent, fennáll a veszélye, hogy nem lehet ott a kispadon a márciusi olimpiai selejtezőn, már ha az MKSZ egyáltalán vele képzeli el a folytatást.

„Az ügyvédemmel átnézzük az ügyet, és további információra várok az IHF-től is, de az első reakcióm az, ez egy szigorú büntetés azért, mert azt mondtam, »I got fucked«” – reagált Rasmussen SMS-ben a dán Tv2 megkeresésére.

„Természetesen bocsánatot kérek a szóhasználatért. Ennek nem kellett volna megtörténnie, és nem is fog újra, de elég nagy káosz volt a meccsen történtek miatt, a végeredmény teljesen letaglózott, és tíz másodpercre elvesztettem az önuralmamat” – tette hozzá a magyar kapitány. (NSO)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Australian Open: Đoković elődöntős - illusztráció
2020. JANUÁR 28.
[ 13:11 ]
Helikopter-balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai kosárlabdázó – jelentette az amerikai TMZ hírportál, majd műsorát megszakítva valamennyi amerikai tévéállomás. A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai...
2020. JANUÁR 26.
[ 21:52 ]
A magyar válogatott nyerte a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáját: Märcz Tamás együttese a vasárnapi döntőben drámai csatában, ötméteresek után 14-13-ra győzte le a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapatot. A rendes játékidő végén 9-9-et mutatott az eredményjelző, a finálé hőse pedig Vogel Soma...
2020. JANUÁR 26.
[ 20:21 ]
A spanyol férfi kézilabda-válogatott megvédte Európa-bajnok címét, mivel az olimpiai kvalifikációs kontinenstorna vasárnapi, stockholmi döntőjében 22-20-ra legyőzte Horvátországot. A finálét a horvátok kezdték jobban, pontos támadójátékuknak és agresszív védekezésüknek köszönhetően a 19. percben már 10-7-re...
2020. JANUÁR 26.
[ 18:38 ]
Beolvasás folyamatban