Sport
Kézilabda: Szeptemberre halasztották a női BL budapesti négyes döntőjét!

Az Európai Kézilabda-szövetség újabb tanulmányt készíttetett a koronavírus-járvány terjedése kapcsán, melyben arra jutottak, valószerűtlen, hogy májusban újraindulhatnának a nemzetközi kupasorozatok. Az EHF közleményében megerősíti, szeptemberre kerül át a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője, míg a férfiak augusztus végén csaphatnak össze Kölnben.

A most kiadottak csak megerősítik a korábbi terveket. Az EHF tanulmánya szerint áprilisban és májusban sem rendeznek mérkőzéseket, legkorábban júniusban kezdődhetnek újra a nemzetközi kupaküzdelmek. Az új versenynaptár-tervezet szerint négy hét alatt lezavarnák a Bajnokok Ligájából és a többi sorozatból visszamaradt fordulókat, úgy, hogy csak a négyes döntők és a finálék maradjanak vissza.

Az első héten (június 1–7.) lejátszanák a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét (kedd-szerda első mérkőzés; szombat-vasárnap a második), ezen a héten kapna helyet a férfi EHF-kupa csoportkörének ötödik fordulója és a Challenge-kupa negyeddöntője. Valamint a női kéziválogatottak Eb-selejtezőtornája.

A második héten (június 8–14.) nem lenne EHF-esemény

A harmadik héten (június 15–21.) játszanák le a női BL negyeddöntőit (szerda-csütörtök első mérkőzés, szombat-vasárnap visszavágó), újdonságként a női EHF-kupa és Challenge-kupa négyes döntőit. Valamint a 2021-es férfi világbajnokság playoffkörének első párharcait.

A negyedik héten (június 22–28.) jönne a férfi BL negyeddöntője (szerda-csütörtök első mérkőzés, szombat-vasárnap visszavágó), a férfi EHF-kupa negyeddöntője, valamint a Challenge-kupa négyes döntője.

Az ötödik héten, azaz június 29-e és július 5-e között pedig a 2021-es férfi világbajnokság playoffköréne második szakaszát.

Arról, hogy a tokiói olimpia halasztása hogyan érinti a selejtezők, így a Győrbe tervezett női torna időrendjét, később hoznak döntést a nemzetközi szervezettel, az IHF-fel közösen. (NSO)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Jótékonykodik az FTC - illusztráció
2020. ÁPRILIS 8.
[ 12:50 ]
F1: Zárt kapus futamok jöhetnek - illusztráció
2020. ÁPRILIS 7.
[ 19:36 ]
Labdarúgás: Elhunyt Radomir Antić - illusztráció
2020. ÁPRILIS 6.
[ 20:53 ]
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) klubjai egyhangúlag megszavazták a játékosok fizetéscsökkentését. Az élvonal szervezői hétfőn rendkívüli ülést tartottak, amelyre azért került sor, mert első körben nem sikerült megállapodniuk az Olasz Játékos-szakszervezettel (AIC) a futballisták fizetésének...
2020. ÁPRILIS 6.
[ 18:46 ]
Jan Oblak a világ legjobb futballkapusa, legalábbis a statisztikai mutatók alapján erre a következtetésre jutott a Mundo Deportivo spanyol sportlap. A statisztikával foglalkozó Opta adataira hivatkozva a lap kiemelte: az Atlético Madrid szlovén játékosa büszkélkedhet a legjobb védési hatékonysággal az öt európai topliga azon...
2020. ÁPRILIS 5.
[ 17:49 ]
Minden Formula–1-es istálló gyárában egészségügyi felszerelések készülnek, mondta Jánvári Zsolt, a Williams versenycsapatának magyar tagja. „Elindult egy közös projekt a Formula–1-es csapatokkal és az egészségügyi felszereléseket gyártó cégekkel az ügyben, hogy a felszabadult gyártókapacitást megpróbálják...
2020. ÁPRILIS 4.
[ 15:11 ]
Beolvasás folyamatban