Sport
Kézilabda: Szeptemberre halasztották a női BL budapesti négyes döntőjét!

Az Európai Kézilabda-szövetség újabb tanulmányt készíttetett a koronavírus-járvány terjedése kapcsán, melyben arra jutottak, valószerűtlen, hogy májusban újraindulhatnának a nemzetközi kupasorozatok. Az EHF közleményében megerősíti, szeptemberre kerül át a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője, míg a férfiak augusztus végén csaphatnak össze Kölnben.

A most kiadottak csak megerősítik a korábbi terveket. Az EHF tanulmánya szerint áprilisban és májusban sem rendeznek mérkőzéseket, legkorábban júniusban kezdődhetnek újra a nemzetközi kupaküzdelmek. Az új versenynaptár-tervezet szerint négy hét alatt lezavarnák a Bajnokok Ligájából és a többi sorozatból visszamaradt fordulókat, úgy, hogy csak a négyes döntők és a finálék maradjanak vissza.

Az első héten (június 1–7.) lejátszanák a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét (kedd-szerda első mérkőzés; szombat-vasárnap a második), ezen a héten kapna helyet a férfi EHF-kupa csoportkörének ötödik fordulója és a Challenge-kupa negyeddöntője. Valamint a női kéziválogatottak Eb-selejtezőtornája.

A második héten (június 8–14.) nem lenne EHF-esemény

A harmadik héten (június 15–21.) játszanák le a női BL negyeddöntőit (szerda-csütörtök első mérkőzés, szombat-vasárnap visszavágó), újdonságként a női EHF-kupa és Challenge-kupa négyes döntőit. Valamint a 2021-es férfi világbajnokság playoffkörének első párharcait.

A negyedik héten (június 22–28.) jönne a férfi BL negyeddöntője (szerda-csütörtök első mérkőzés, szombat-vasárnap visszavágó), a férfi EHF-kupa negyeddöntője, valamint a Challenge-kupa négyes döntője.

Az ötödik héten, azaz június 29-e és július 5-e között pedig a 2021-es férfi világbajnokság playoffköréne második szakaszát.

Arról, hogy a tokiói olimpia halasztása hogyan érinti a selejtezők, így a Győrbe tervezett női torna időrendjét, később hoznak döntést a nemzetközi szervezettel, az IHF-fel közösen. (NSO)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Második európai mérkőzését a TSC hazai pályán játssza a romániai FCSB (korábban FC Steaua) csapata ellen. A találkozóra nagy motivációkkal készülnek a játékosok. Szabó Zoltán vezetőedző is bízik a jó eredményben, még akkor is, ha az ellenfél – többszörös román bajnokcsapat - már számtalanszor bizonyított az...
2020. SZEPTEMBER 16.
[ 21:12 ]
A világelső Novak Đoković sima győzelemmel jutott a 16 közé a római ATP 1000-es salakpályás tenisztorna férfi versenyében. Az első körben erőnyerőként pihenő szerb teniszező az olasz Salvatore Carusót búcsúztatta két játszmában 6:3, 6:2 arányban. Đoković ellenfele a nyolcaddöntőben honfitársa Filip Krajinović...
2020. SZEPTEMBER 16.
[ 20:02 ]
Az utóbbi hetekben teljesen megállt a sportélet a világban, de a különböző statisztikák és rekordok megmaradnak számunkra, így ebben az időszakban érdemes ezeket böngészni. Összegyűjtöttünk labdarúgó átigazolásokkal kapcsolatos sportrekordokat. A legdrágább átigazolások listájának első két helyén nem meglepő...
2020. SZEPTEMBER 15.
[ 23:18 ]
Beolvasás folyamatban