Sport
F1: Egészségügyi felszerelések készülnek a csapatok gyáraiban

Minden Formula–1-es istálló gyárában egészségügyi felszerelések készülnek, mondta Jánvári Zsolt, a Williams versenycsapatának magyar tagja.

„Elindult egy közös projekt a Formula–1-es csapatokkal és az egészségügyi felszereléseket gyártó cégekkel az ügyben, hogy a felszabadult gyártókapacitást megpróbálják hasznosítani, például lélegeztetőgépeket, maszkokat készítsenek. Tudomásom szerint minden Formula-1-es istálló benne van ebben a projektben, és ott igyekszik segíteni, ahol tud, tehát manapság mindenki egészségügyi felszereléseket gyárt” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán szombaton Jánvári Zsolt.

Elárulta azt is, hogy a Williams összeállt egy angol céggel, amely eddig heti hét darab lélegeztetőgépet állított elő, most viszont megpróbálják feltornázni heti kétszázra, és úgy néz ki, ez sikerül is.

„Folyamatosan pörgetik fel a darabszámot, jól haladunk, eddig minden rendben van” – közölte Jánvári, aki az eszközök végső tesztelését végzi.

Hozzátette, mindenki önként jelentkezett a programra és nagyon lelkesen dolgozik, de alapvetően az összes csapat versenyezni szeretne.

A Formula–1-es idény március 15-én kezdődött volna Ausztráliában, ám azt a futamot, majd további hetet törölni vagy halasztani kellett a világjárvány miatt. Jelen állás szerint leghamarabb a június közepére tervezett Kanadai Nagydíjjal kezdődhet a szezon.

Jánvári felidézte, hogy három héttel ezelőtt Melbourne-ben nagyon szomorúan vették tudomásul a híreket, mindenki nagyon szeretett volna versenyezni, dolgozni. Annyira rossz volt a hangulat, hogy többen megkönnyezték a halasztást.

Hozzáfűzte, a folytatásról még mindig nincs hivatalos információjuk, továbbra is képlékenyek a tervek, de remélik, hogy a módosított versenynaptár tartható lesz.

„Aktív élethez vagyunk szokva, jelenleg mindenki a földre van kényszerítve, itthon kell ülnünk, ez elég rossz hatással van ránk” – magyarázta.

A Williams jelenlegi, a Haas korábbi munkatársa közölte, amennyiben sikerül megvalósítani a nyári kezdést, akkor élete legnehezebb szezonja elé néz, mert „ha ennyi versenyt bezsúfolnak a maradék időbe, akkor minden héten úton leszünk”.

Mint kifejtette, a versenyautók készen vannak, a csapatnak már nem nagyon akad munkája velük, sőt a fejlesztéseket le is állították, hogy senki ne tudjon előnyt kovácsolni a helyzetből.

„Az alkatrészek is készen vannak, nekünk ilyenkor már csak a versenyekre kellene összpontosítanunk” – magyarázta.(NSO/MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elfogadták az olimpiai törvényt - illusztráció
2020. MÁJUS 7.
[ 12:48 ]
Az eredeti tervek szerint októberig felépült volna az új topolyai városi stadion. Az építkezés most sem állt le, de a körülményekhez alkalmazkodni kellett, így a terveket is átírták és a 2021/2022-es idény kezdetén tervezik a létesítmény felavatását. Topolya szuperligás labdarúgócsapata, a TSC új stadionjának...
2020. ÁPRILIS 26.
[ 12:26 ]
A hétszeres Grand Slam-bajnok Mats Wilander támogatja Roger Federer ötletét, mely szerint ideje lenne egyesíteni a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t. „Én vagyok az egyetlen, aki szerint eljött az ideje a férfi és a női tenisz egyesítésének? – tette fel a kérdést szerdán a svájci sztár. – Nem...
2020. ÁPRILIS 25.
[ 18:55 ]
A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága pénteken törölte az egyenes kieséses szakaszt. A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. A negyeddöntőbe...
2020. ÁPRILIS 24.
[ 20:06 ]
Beolvasás folyamatban